op
×

Mc Gill University: συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα σπουδών του την καλλιέργεια της κάνναβης

Διαβάστηκε
Mc Gill University: συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα σπουδών του την καλλιέργεια της κάνναβης

Ένα από τα αρχαιότερα και φημισμένα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα του Καναδά, το Mc Gill University που βρίσκεται στο Μόντρεαλ και ιδρύθηκε το 1821, έχει δε στο έμβλημά του τη ρήση «μέσω της εργασίας, τα πάντα αυξάνονται και αναπτύσσονται», συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα σπουδών του την καλλιέργεια της κάνναβης.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται από τη μεθεπόμενη εκπαιδευτική περίοδο και σε αυτά θα διδάσκουνεκτός από τους μόνιμους επιστήμονες και συνεργάτες του Πανεπιστημίου και εμπειρικοί καλλιεργητές του φυτού.

Αυτό που συμβαίνει σε επίπεδο αγροτικών-γεωπονικών σπουδών είναι μοναδικό» λέει η Anja Geitmann, η Πρύτανης του τομέα  Αγροτικών και Περιβαλλοντικών Μελετών του Πανεπιστημίου σε συνέντευξή της στο CBC Montreal.

"έχουμε ξαφνικά έναν εντελώς νέο γεωπονικό τομέα ο οποίος δημιουργείται από το μηδέν"

«Στόχος του Πανεπιστημίου μας είναι να δημιουργήσουμε πλήρως καταρτισμένους επιστήμονεςτων οποίων οι γνώσεις θα αξιοποιηθούν άμεσα από τη ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία της κάνναβης, η οποία θα χρειαστεί δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες μέσα τα επόμενα χρόνια», συμπληρώνει η Πρύτανης.

Για να παρακολουθήσει κάποιος τον σχετικό κύκλο σπουδών στο Mc Gill και να αποκτήσει το σχετικό δίπλωμα, θα πρέπει να έχει ήδη ένα πτυχίο (επίπεδο bachelor) σχετικό με τη γεωπονία ή τις περιβαλλοντικές επιστήμες, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Καναδέζικου CBC «οι παράγοντες τις αγοράς της κάνναβης, αναμένουν πως και πως τους πρώτους ειδικευμένους απόφοιτους καθώς οι ανάγκες σε ειδικευμένους επιστήμονες, είναι ιδιαίτερα μεγάλες».


Πηγή: cannabisnews.gr


Λέξεις Κλειδία - Tags
Κάνναβη
340
εκπαίδευση
182
Σχετικά άρθρα

Διευθυντής δημοτικού σχολείου απαντά όπως τους αξίζει στους γονείς που δεν θέλουν προσφυγόπουλα στα σχολεία

Απάντηση στο εξώδικο της αποκαλούμενης «παγχιακής επιτροπής αγώνα», που τάσσεται ευθέως κατά της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και της λειτουργίας των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων

Εξώδικο με 1500 υπογραφές κατά της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων

Με εξώδικο που καθοδηγήθηκε και συντάχθηκε από την επιτροπή των ανωνύμων, την αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα», γονείς και κηδεμόνες μαθητών από διάφορα σχολεία της Χίου

Γονείς υπέρ της ιατρικής χρήσης κάνναβης για τα άρρωστα παιδιά τους: "Όταν το παιδί σου έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βγαίνεις από την πεπατημένη"

Η πίεση για την χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους ασκήθηκε από κάτω προς τα πάνω, από ασθενείς που έβρισκαν ανακούφιση, προς την πολιτεία. 

Κάτι πολύτιμο ανθίζει στην Ελλάδα…

Μετά από το επιτυχημένο ντεμπούτο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κάνναβης στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο - από όπου μέσα σε 3 μέρες πέρασαν περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες – ήρθε η ώρα της Salonica Cannabis Expo!

Newschool.gr - Ψηφιακό σχολικό βοήθημα για εκπαιδευτικούς & μαθητές

Οι μαθητές, με το newschool.gr, απολαμβάνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με βάση το οποίο μπορούν να κατανοήσουν πιο εύκολα τη διδακτέα ύλη, ανακαλύπτοντας τη γνώση βιωματικά.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×