op
×

"Κουπόνια καινοτομίας" έως 10.000 ευρώ

Διαβάστηκε
 Κουπόνια καινοτομίας  έως 10.000 ευρώ

Εντός του Οκτωβρίου του 2018 αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση κουπονιών καινοτομίας, ύψους έως 10.000 ευρώ, σε μικρομεσαίες/νεοφυείς επιχειρήσεις του τομέα της λεγόμενης "γαλάζιας ανάπτυξης" (αλιευτικές, ιχθυοτροφεία, οστρακοκαλλιέργειες, επεξεργασίας αλιευμάτων, μικρά ναυπηγεία, γαλάζιες βιοτεχνολογίες, παράκτιος/θαλάσσιος τουρισμός κ.λπ.), με στόχο την εμπέδωση συνεργασιών για την προώθηση της διατομεακής και διασυνοριακής καινοτομίας στην περιοχή της Μεσογείου. 


Η όλη διαδικασία του μηχανισμού κουπονιών καινοτομίας θα υποστηριχθεί από μια έντονη εκστρατεία προώθησης, η οποία θα αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση τον ομάδων- στόχων σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρει το έργο. Ειδικότερα, η εκστρατεία θα επικεντρωθεί αρχικά στο να προσελκυσθούν Πάροχοι Τεχνογνωσίας (Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και Μη Θεσμικοί Νέοι Φορείς Καινοτομίας) να συμμετάσχουν στο έργο, προκειμένου να προωθήσουν την τεχνογνωσία «δημιουργικής καινοτομίας» που διαθέτουν στις μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις της γαλάζιας ανάπτυξης των περιοχών του πιλοτικού σχεδίου του "4helix+", στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg MED. 


Στη συνέχεια η εκστρατεία θα στοχεύσει στο να προσελκύσει τις επιχειρήσεις αυτές, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να λάβουν ένα κουπόνι καινοτομίας έως 10.000 ευρώ, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να συνεργαστούν με ένα Πάροχο Τεχνογνωσίας της επιλογής τους για την υλοποίηση ενός μικρού σχεδίου καινοτομίας στο εσωτερικό της επιχείρησής τους.


Το έργο "4helix+" συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg MED και αποσκοπεί να υποκινήσει, καθοδηγήσει και χρηματοδοτήσει (μέσω κουπονιών καινοτομίας) τη διατομεακή και διασυνοριακή καινοτομία του τομέα της «Γαλάζιας Ανάπτυξης» της περιοχής της Μεσογείου, μέσω της συνεργασίας μεταξύ Μικρομεσαίων/Νεοφυών επιχειρήσεων του τομέα (αλιευτικές, ιχθυοτροφεία, οστρακοκαλλιέργειες, επεξεργασίας αλιευμάτων, μικρά ναυπηγεία, γαλάζιες βιοτεχνολογίες, παράκτιος/θαλάσσιος τουρισμός κ.λπ.), με Μη θεσμικούς Νέους Φορείς Καινοτομίας (fab labs, co-working spaces, maker spaces, creative hubs, living labs, tech shops, incubators, κλπ.), καθώς και με Πολιτιστικές Δημιουργικές Βιομηχανίες (φορείς έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας και εξειδικευμένες επιχειρήσεις).


Στο πλαίσιο αυτό, η διερεύνηση συνεργασιών μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρηματιών της «Γαλάζιας Ανάπτυξης» και παρόχων σχετικής τεχνογνωσίας απασχόλησε τη 2η συνάντηση των μελών της Επιτροπής Καθοδήγησης του έργου 4helix+, στο οποίο συμμετέχει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), μαζί με τέσσερα ακόμη Επιμελητήρια και πέντε αναπτυξιακούς/ακαδημαϊκούς φορείς της Μεσογείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Lusofona της Λισαβόνας, έδρας του εταίρου του έργου, "XXI Dinamic Network", στις 3 και 4 Ιουλίου 2018.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα σχετικά με τη διοργάνωση: α) των οκτώ εκδηλώσεων "Blue Boot Camps" για τη διάγνωση αναγκών, τη δημιουργία νέων ιδεών και τη διερεύνηση συνεργασιών μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρηματιών της γαλάζιας ανάπτυξης και παρόχων τεχνογνωσίας, β) των περιφερειακών εκδηλώσεων για την ενημέρωση των μικρομεσαίων/νεοφυών επιχειρήσεων των περιοχών που εμπλέκονται στο πιλοτικό σχέδιο του έργου (Περιφέρεια Μάρκε – Ιταλία, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Ελλάδα, Κομητεία Ζαντάρ – Κροατία, Περιφέρειες Ανδαλουσίας και Καταλονίας – Ισπανία, Περιφέρεια Λισαβόνας – Πορτογαλία, Περιφέρεια Νότια Προβηγκία, Άλπεις, Κυανή Ακτή – Γαλλία και περιοχές Δυρράχιο, Αυλώνας, Άγιοι Σαράντα, Σέντζιν – Αλβανία) σχετικά με τη δυνατότητα χρηματοδότησης καινοτόμων σχεδίων μεταφοράς τεχνογνωσίας μέσω των κουπονιών καινοτομίας του 4helix+ και γ) της εκδήλωσης δικτύωσης/μεσολάβησης μεταξύ επιχειρήσεων της γαλάζιας ανάπτυξης και παρόχων τεχνογνωσίας στο Zadar της Κροατίας.


Επιπλέον, συζητήθηκαν εκτενώς οι κύριες δράσεις του έργου, τις οποίες θα υποστηρίξουν οι προαναφερθείσες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγγραφή Παρόχων Τεχνογνωσίας σε διεθνή κατάλογο και η προετοιμασία της πρόσκλησης προς μικρομεσαίες/νεοφυείς επιχειρήσεις της γαλάζιας ανάπτυξης για τα κουπόνια καινοτομίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αυτή η πλωτή πλατφόρμα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των πλαστικών αποβλήτων στη θάλασσα

Το σχέδιο είναι φιλόδοξο:  να απαλλάξουμε τη θάλασσα από τα πλαστικά. Το σχέδιο φέρει την ονομασία «Απαλλαγή από τα Σκουπίδια  του Ειρηνικού» 

Ελληνική καινοτομία: Αυτός ο «έξυπνος» κάδος ανακυκλώνει μόνος του τα απορρίμματα

Μπορεί ένας κάδος να κάνει μόνος του ανακύκλωση; Φυσικά, απαντά η τετραμελής ομάδα που δημιούργησε τον «έξυπνο» κάδο και κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας

Σκεύη φαγητού ...από φαγητά που πετάμε! [ΦΩΤΟ]

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κοσούκε Αράκι στοχεύει να μας κάνει να αναλογιστούμε τα καθημερινά καταναλωτικά μοτίβα μας: δημιουργεί μια σειρά σκευών φαγητού από τα καθημερινά υπολείμματα της τροφής μας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

3ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου: «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»

29/08/18 08:00
Το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου ξεκίνησε το 2016 από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, και καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου.
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×