op
×

Ψήφισμα 10 χωρών για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Διαβάστηκε
Ψήφισμα 10 χωρών για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Προς

Αξ. Δήμαρχο Θήρας (Σαντορίνης)

Κον  Αναστάσιο Νικόλα Ζώρζο

Θήρα

Ελλάδα


ΨΗΦΙΣΜΑ

Σύμφωνα και με τα λόγια του Γκάντι “Το μεγαλείο ενός λαού και η ηθική του πρόοδος, κρίνεται από το τρόπο με τον οποίο φέρεται στα ζώα.”

Αντίθετα με την διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων, την συνθήκη της Λισσαβόνας, το πρωτόκολλο για την προστασία και την καλή διαβίωση των ζώων , της συνθήκης του Άμστερνταμ (1997 σελ.110) αλλά και τις διατάξεις του άρθρου 11 παρ.1 του ελληνικού συντάγματος, όνοι και ημίονοι υφίστανται καθημερινή κακοποίηση σε όλη την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα: Στο νησί της Σαντορίνης τα γαϊδουράκια, εξαναγκάζονται  να κουβαλάνε τουρίστες μαζί με τα υπάρχοντά τους, σε μια ανηφόρα με 600 σκαλάκια, από το λιμάνι μέχρι τα Φηρά. Αυτά τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 9.00 το πρωί έως το ηλιοβασίλεμα.

Δυστυχώς, δεν χρησιμοποιούνται μόνο από τους τουρίστες αλλά και από τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι τα εξαναγκάζουν να κουβαλάνε σκουπίδια, τσιμέντα, οικοδομικά υλικά και οικιακές συσκευές. (Πολύ βαρύτερα απ’όσο ζυγίζει το ίδιο το γαϊδουράκι).

Αυτό που καθιστά το μαρτύριό τους, ακόμα χειρότερο, είναι ότι αυτά τα ζώα «εργάζονται» κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς φαγητό, νερό και διάλειμμα, και ώρες πολλές κάτω από τον καυτό ήλιο ή τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Είναι σύνηθες φαινόμενο, οι ιδιοκτήτες τους να τα χτυπούν με μαστίγια και ραβδιά, κάθε φορά που στέκονται για να ξεκουραστούν και συχνά καταρρέουν στο έδαφος από την εξάντληση και τις κακουχίες.

Φυσικά, δεν λαμβάνουν κατάλληλη ιατρική μέριμνα, και όντος πλέον άχρηστα αφήνονται δεμένα στο βουνό, να πεθάνουν από πείνα και δίψα.

Περίπου 360 γαϊδουράκια, υποφέρουν αυτό το μαρτύριο, καθημερινά, στην Σαντορίνη εξαιτίας αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος και να σταματήσει άμεσα.

Διεκδικούμε το δικαίωμα τους να λογίζονται ως άτομα και όχι σαν «χρηστικά αντικείμενα».

Διεκδικούμε την πλήρη κατάργηση της εκμετάλλευσης των όνων και ημίονων, και ΟΧΙ καλύτερες συνθήκες δουλείας.

Διεκδικούμε την ολική απελευθέρωσή τους και την ένταξή τους σε καταφύγια, όπου θα τους προσφέρεται η φροντίδα και η αγάπη, που κάθε πλάσμα έχει ανάγκη.

 

Υπογράφουν:

ΒΡΕΤΑΝΙΑ:  Animal Welfare Party

ΒΕΛΓΙΟ:  DierAnimal

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:  Partei Mensch Umwelt Tierschutz

ΙΣΠΑΝΙΑ:  Pacma

ΙΤΑΛΙΑ: Partito Animalista Italiano

ΚΑΝΑΔΑΣ:  Animal Protection Party

ΣΟΥΗΔΙΑ:  Djurens parti

ΣΕΡΒΙΑ: Society for the Protection of Animals LJUBIMCI

ΚΥΠΡΟΣ: Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Animal Justice PartyΣχετικά άρθρα

Τα πλάνα που έχουν κάνει το γύρω του κόσμου και ντροπιάζουν τη χώρα μας! (Video)

Τα πλάνα που βλέπετε έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι εικόνες αυτές δεν τιμούν καθόλου την χώρα μας. Κάποιοι, όμως,  εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους.

Γίνε η φωνή τους

Σήμερα και αύριο στηρίζουμε τη δράση των Dreamdancers, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε δράσεις συμπαράστασης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×