op
×

Τα υπέροχα μονοπάτια στο Καστελόριζο: Θέα που κόβει την ανάσα [ΦΩΤΟ]

Διαβάστηκε
Τα υπέροχα μονοπάτια στο Καστελόριζο: Θέα που κόβει την ανάσα [ΦΩΤΟ]
Η Φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός, επέλεξε για την φετινή  ετήσια εθελοντική εξόρμηση, την Μεγίστη, το ακριτικό μας Καστελόριζο.

Η δουλειά στα μονοπάτια είναι ενταγμένη στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καστελόριζου. 

Συνολικά, 28 εθελοντές αφιερώνουν μέρος ή και το σύνολο των διακοπών τους κατ´ αρχήν για τον καθαρισμό, τη διάνοιξη και τη σηματοδότηση μονοπατιών.

Τα μονοπάτια μας συνδέουν με τη φύση, ενώνουν τόπους και ανθρώπους. Τα μονοπάτια στο Καστελόριζο όμως απογειώνουν. Θέα που κόβει την ανάσα, στα πόδια σου μια παλέτα γήινων αποχρώσεων, ο μοναδικής αισθητικής και υποδειγματικής αρχιτεκτονικής οικισμός, στο άμεσο οπτικό σου πεδίο το πέλαγο σπαρμένο νησίδες, κεντημένο καραβάκια που πάνε κι έρχονται, δεξιά σου η Μικρά Ασία, πατρίδα φιλοσόφων, ποιητών, Αγίων αριστερά η Ευρώπη, με τη Ρω και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. 

Και στο επίκεντρο, εσύ, ο άνθρωπος, ταξιδευτής, αναζήτητής, προσκυνητής, αιώνιος μαθητής.Το πρόγραμμα της φετινής εθελοντικής, πέρα από την δράση των μονοπατιών, περιλαμβάνει και την ανάδειξη και την στήριξη της πρωτοβουλίας ενός ευαισθητοποιημένου πατριώτη, του Πέτρου Τσοκ., Υπαξιωματικού του Ελληνικού στρατού , ο οποίος από το 2015, που βρήκε στο εκκλησάκι του Πρωτομάρτυρα Στέφανου,  σημείο που απέχει μονον 1,5 μίλι από την απέναντι ακτή, το ησυχαστήριο του και ξεκίνησε τη δημιουργία ενός μικρού άλσους.

Αν και η ταπεινότητά του δεν μας επιτρέπει να πούμε πολλά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι επιβαρύνθηκε έξ´ ολοκλήρου το κόστος των φυτών και όλη την προσωπική εργασία κ τον ελεύθερο χρόνο του. Φύτεψε 50 περίπου δέντρα, όποροφώρα, αμυγδαλιές  για να σηματοδοτούν τον ερχομό της ανοιξης, αρμυρίκια, κα.Αρωγός στην προσπάθεια αυτή, η ομάδα του Βριλησσού έφερε στο νησί δέκα δέντρα, αρμυρίκια, ευγενική χορηγία του Δήμου Βριλησσίων και δεσμεύεται να στηρίξει μακροπρόθεσμα τον Πέτρο.

Η τεχνική καθοδήγηση έγινε στο πεδίο από τον εξειδικευμένο γεωπόνο dr Δημήτρη Βελισσαρίου  μέλος της εθελοντικής ομαδος.

Το φύτεμα έγινε στο κακοτράχαλο έδαφος, στην παραλία κάτω από το εκκλησάκι, μέσα σε τρύπες των βράχων, σε μπόλικο όμως χώμα που μεταφέρθηκε με κόπο  αφού αναςκάφτηκε άλλο σημείο της τοποθεσίας. 

Τα δέντρα καλύφθηκαν με συρμάτινη περίφραξη για την προστασία  τους από τα κατσίκια. Τα υπόλοιπα δέντρα θα μεταφερθούν και θα φυτευτούν από τον Πέτρο στο νησί της Ρω, νησί σύμβολο στην εθνική μας συνείδηση. Την προσπάθεια  συνέδραμε και τίμησε με την παρουσία του  ο στρατιωτικός διοικητής του νησιού συνταγματάρχης κ. Καζανας.
Ριζώνουμε έτσι κι εμείς, στο Καστελόριζο για καρπούς, ίσκιο, και ομορφιά μικρό αντίδωρο στην πρόσκληση, τη φιλοξενία και την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής, του Στρατού,  της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, της φιλοξενίας και της     αγάπης των κατοίκων και των επισκεπτών που συναπαντούμε στην εξόρμηση τούτη του Βριλησσου που θα διαρκέσει έως τις 31/8

Αρχηγοί της εξόρμησης του Βριλησσού είναι η Δήμητρα Μαζαράκη και ο Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Κοινωνική Κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε με τρόφιμα, εθελοντική εργασία ή χρήματα

Για ακόμη μία φορά, η Κοινωνική Κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος, που καθημερινά στηρίζει έμπρακτα συναθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη, ζητά τη στήριξή μας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×