op
×

Εφαρμογή για κινητά συμβουλεύει για την ενδεδειγμένη ποικιλία κάνναβης (Video)

Διαβάστηκε
Εφαρμογή για κινητά συμβουλεύει για την ενδεδειγμένη ποικιλία κάνναβης (Video)

Μπορεί στην Ελλάδα να φαίνεται σαν εικόνα από το μέλλον, για τους Αμερικανούς όμως που κατοικούν σε Πολιτείες στις  οποίες η φαρμακευτική κάνναβη είναι νόμιμη, αλλά και για τους Καναδούς, η εφαρμογή αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη.

Μπορούν να την εγκαταστήσουν δωρεάν στο κινητό τους τηλέφωνο και μέσω αυτής να καταγράφουν τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό τους η κάθε διαφορετική ποικιλία του φυτού.

Καθώς στα ειδικευμένα καταστήματα πώλησης κάνναβης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι ποικιλίες του φυτού που πωλούνται είναι δεκάδες και κάθε μια από αυτές έχει διαφορετική επίδραση σε κάθε ασθένεια αλλά και σε κάθε ασθενή, η επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας αποδεικνύεται συχνά μια διαδικασία περίπλοκη.


Ο ασθενής λοιπόν μπορεί μέσω της εφαρμογής να καταγράψει τις διαφορετικές ποικιλίες και να τις βαθμολογήσει ανάλογα με το πόσο τον βοήθησαν ή όχι. Έτσι τα στοιχεία κατηγοριοποιούνται και ανά πάσα στιγμή μπορεί ο ασθενής να ανατρέξει ξανά σε αυτά ώστε να προχωρήσει με ευκολία στην ορθή επιλογή και αγορά.

Ξεκινώντας, ο χρήστης του φυτού επιλέγει το αρνητικό σύμπτωμα που προσπαθεί να μειώσει ή να αφανίσει.  Στη λίστα περιλαμβάνονται έτοιμες κατηγορίες όπως νευροπαθητικός πόνος , ημικρανία, πόνος στην πλάτη κ.α., μπορεί όμως κανείς να προσθέσει και μόνος του μια νέα κατηγορία ή ασθένεια. Έπειτα επιλέγει μια από τις κατηγορίες μορφής του φαρμάκου όπως έλαιο, ανθός, τρόφιμο, αλοιφή κλπ.

Στη συνέχεια, επιλέγεται η συσκευή με την οποία θα χρησιμοποιηθεί η κάνναβη (ατμιστής, bong, κάπνισμα με καπνό τσιγάρου κλπ) και ξεκινά η καταγραφή. Κατά τη διάρκειά της καταγραφής αυτής μπορεί κανείς να σημειώσει και να βαθμολογήσει ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η ζαλάδα ή “η θολούρα” που μπορεί η χρήση της κάνναβης να προκαλέσει, αλλά και τις θετικές επιδράσεις όπως η ενεργητικότητα, η μείωση του πόνου κλπ.

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, ο ασθενής μπορεί επίσης να καταγράψει το κατάστημα από το οποίο αγόρασε το φάρμακο καθώς και την τιμή του.

Φαρμακείο ή μπακάλικο;

Προφανώς η μεταφορά της απόφασης για το ενδεδειγμένο φάρμακο από τον ιατρό ή τον φαρμακοποιό,σε μια εφαρμογή κινητού… δείχνει ελαφρώς “μπακάλικη”, θα πρέπει όμως να την αντιληφθούμε εντός των ορίων “της ιδιαιτερότητας της κάνναβης”. Μιας ιδιαιτερότητας που χαρακτηρίζεται από το ότι η ορθή δοσολογία της είναι εντελώς διαφορετική για κάθε ασθενή, αλλά και από την ύπαρξη αμέτρητων ποικιλιών του φυτού. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι μετά την επί 50 έτη παράλογη απαγόρευση της κάνναβης, διανύουμε τώρα μια μεταβατική περίοδο: Σήμερα, ακόμη και στην Αμερική, οι ιατροί και οι επιστήμονες υγείας που μπορούν να καθοδηγήσουν ασθενείς σχετικά με την ορθή χρήση του φυτού είναι λίγοι σε σχέση με το πλήθος των ασθενών.

Για την ώρα, τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω της εφαρμογής αυτής χρησιμοποιούνται σε επιστημονικές έρευνες που αφορούν στην ιαματική επίδραση της κάνναβης, ενώ η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών δείχνει ελαφρώς νεφελώδης μιας και οι σχετικές δεσμεύσεις της εταιρείας που παράγει την εφαρμογή… δε  δείχνουν και τόσο δεσμευτικές .


Πηγή:cannabisedu.wordpress.com

Σχετικά άρθρα

H Ευρώπη διερευνά τη δυνατότητα κοινής νομοθεσίας για την ιατρική κάνναβη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται αυτές τις ημέρες ένα σχέδιο πρότασης που αφορά στην ιατρική κάνναβη και την εναρμόνιση των νόμων που τη διέπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ποσό ρεκόρ ως αποζημίωση σε τέσσερα αγόρια που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από εργαζόμενο σε καθολική εκκλησία

Η αρχιεπισκοπή του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ δέχθηκε στο πλαίσιο φιλικού διακανονισμού να δώσει αποζημίωση ύψους 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερα αγόρια τα οποία κακοποιήθηκαν σεξουαλικά

11η Σεπτεμβρίου: Δεκαεπτά χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί τα λείψανα 1.100 θυμάτων

Δεκαεπτά χρόνια μετά, τα λείψανα περισσοτέρων από 1.100 θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε κέντρο παραγωγής και μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης μετατρέπεται η Β. Ελλάδα - 2.000 νέες θέσεις εργασίας

Επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 255 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία εργοστασίων μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×