op
×
Δρόμοι Ζωής - Μοιραζόμαστε 2018 - Γιορτή του Φθινοπώρου και της Συμμετοχής
Δρόμοι Ζωής - Μοιραζόμαστε 2018 - Γιορτή του Φθινοπώρου και της Συμμετοχής
22/09/18 21:00
Δρόμοι Ζωής
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Αθηναίων
άλλα: Στις  22 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ,  ανοίγουν οι πύλες του Κέντρου,  Γαργηττίων 12 στο Γκάζι, σε μια γιορτή αφθονίας, κεφιού, καλής διάθεσης και κυρίως επιθυμίας να μοιραστούμε 

Δρόμοι Ζωής - Μοιραζόμαστε 2018 - Γιορτή του Φθινοπώρου και της Συμμετοχής

Δρόμοι Ζωής - Μοιραζόμαστε 2018 - Γιορτή του Φθινοπώρου και της Συμμετοχής

Ένα νόστιμα μαγειρεμένο πιλάφι μπορεί να “κρύβει” μέσα του εκτός από μπαχαρικά και προσωπική ευθύνη; Η αγάπη σερβίρεται σε πλαστικά ποτηράκια; Η έγνοια για τον διπλανό Άλλο μήπως είναι το φύλαγμα μιας θέσης στον κήπο της μουσικής; Εκείνη η μαγική λέξη “Μοιραζόμαστε” μήπως απηχεί το αίτημα για μια πιο συμμετοχική κοινωνία;

Κανέλα και αγάπη, μοσχοκάρυδο και ανυπομονησία για τη γιορτή, πιπέρι και φωτεινή χαρά, κόκκινες σάλτσες και φιλία, πικάντικα και γλυκόξινα, πίτες και σαλάτες, εδέσματα από όλον τον κόσμο σας περιμένουν στο τραπέζι μας. Ελάτε να ενώσουμε το βλέμμα μας στον άνθρωπο, με νοστιμιά και φροντίδα. Για έκτη χρονιά, οι εκλεκτές μας γεύσεις από την Πόλη μέχρι το Μπαγκλαντές, από την Ινδία μέχρι την Αίγυπτο κι από την Ιταλία μέχρι το Μεξικό, σας αναμένουν στο φιλόξενο κήπο των “Δρόμων Ζωής”.

Στις  22 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ,  ανοίγουν οι πύλες του Κέντρου,  Γαργηττίων 12 στο Γκάζι, σε μια γιορτή αφθονίας, κεφιού, καλής διάθεσης και κυρίως επιθυμίας να μοιραστούμε μεταξύ μας και να υποστηρίξουμε οικονομικά τη λειτουργία της αμιγώς εθελοντικής οργάνωσης και για τη σχολική χρονιά που μόλις άρχισε.  Η είσοδος για το πλούσιο γεύμα κοστίζει 10 ευρώ και για τους φοιτητές 5 ευρώ, μαζί με τα ποτά.  Σας υποδεχόμαστε στην αυλή με μουσική, χαμόγελο και κυρίως την ανάγκη να ζεστάνουμε και να ανοίξουμε την καρδιά μας στον διπλανό. Ας μας βρει το ξημέρωμα της φθινοπωρινής ισημερίας, γιορτάζοντας τη ζωή, μαζί.INFO
ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 9.00μ.μ.

Γαργηττίων 12, Γκάζι

Είσοδος με ποτό 10€, για φοιτητές 5€

Για περισσότερες πληροφορίες για την εθελοντική δράση των Δρόμων Ζωής

Website: www.dromoi-zois.gr 
Facebook: dromoizois

Δρόμοι Ζωής web:
Γαργηττίων 12, Αθήνα 11854, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αθηναίων
Τηλ.: 2103474218 Κιν.: 6977093072 Εmail: office@dromoi-zois.gr Facebook: www.facebook.com/dromoizois
"Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια συνειδητά εθελοντική οργάνωση όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για την διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Παιδιά και έφηβοι, κυρίως Μουσουλμάνοι της Θράκης, μετανάστες και κάτοικοι της γύρω περιοχής, έρχονται στο Κέντρο Επικοινωνίας όπου τους παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου και συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές, θεατρικές, μουσικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Στους Δρόμους Ζωής εκτός από τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για το σχολείο, θεωρούμε πολύ σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να έχουν και άλλες εμπειρίες. Έτσι πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες μέσα στο χώρο μας όπως σύγχρονος χορός, μουσική, θέατρο, μουσικοκινητικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, μαγειρική, περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Παράλληλα, οργανώνουμε συχνά ψυχαγωγικές εξορμήσεις προς τα έξω, με στόχο τον εμπλουτισμό των ερεθισμάτων τους, την ευαισθητοποίηση σε διάφορα κοινωνικά θέματα και γενικά το «άνοιγμα» προς την κοινωνία. Έτσι βρίσκουν τα παιδιά την ευκαιρία να αλλάξουν παραστάσεις από την καθημερινή ζωή στην γειτονιά, να εκτεθούν σε άλλες καταστάσεις, να γεμίσουν με νέες εικόνες, συναισθήματα, σκέψεις.

Το Όραμά μας ξεκίνησε το 1996 όταν πρωτοπερπατήσαμε τους δρόμους του Γκαζιού και κάναμε τα πρώτα μας μαθήματα σε παιδάκια αναλφάβητων γονέων. Το 2000 ιδρύθηκαν οι Δρόμοι Ζωής (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) και εγκαταστάθηκε το "Κέντρο Επικοινωνίας" που λειτουργεί σε καθημερινή βάση.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά ως νέος εθελοντής του Κέντρου Επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία στο volunteers@dromoi-zois.gr αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας καθώς και τον τομέα στον οποίο θα θέλατε να προσφέρετε.

Οι Δρόμοι Ζωής δημιούργησαν τη δράση "Φροντίδα" στηρίζοντας με τρόφιμα πολλές οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Τα τρόφιμα συλλέγονται από δωρεές, αποθηκεύονται προσωρινά στο κέντρο επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής και διανέμονται ανά 2 εβδομάδες στις οικογένειες.

Οι οικογένειες ελέγχονται συνεχώς για την κατάστασή τους και τους προσφέρονται συμβουλές κι ευκαιρίες για την έξοδο από την κρίση τους.

Γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή 36 οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, άλλη περισσότερο και άλλη λιγότερο συχνά. Με γνώμονα τόσο την καλύτερη διαχείριση των τροφίμων όσο και την ανεύρεση της ιδανικότερης μεθόδου συμπαράστασης προς τις οικογένειες, τη δράση "Φροντίδα" ξεκίνησε αυτή τη στιγμή πιλοτικά με τις οικογένειες των οποίων οι συνθήκες είναι και οι δυσκολότερες. Επιθυμία μας είναι, σταδιακά και προσεκτικά, να επεκταθούμε και σε περισσότερες οικογένειες.

Οι πόροι που διαχειριζόμαστε είναι είτε τρόφιμα που προσφέρονται από φίλους, υποστηρικτές και τους ίδιους τους εθελοντές των Δρόμων Ζωής είτε χρήματα που προσφέρονται ειδικά για το σκοπό αυτό από υποστηρικτές μας (όπως για παράδειγμα τα έσοδα από το αποκριάτικο πάρτυ μας).

Με τα χρήματα αυτά αγοράζονται φρέσκα τρόφιμα που είναι δυσκολότερο να αποθηκευτούν. Τους πόρους του προγράμματος διαχειρίζεται η Ομάδα της "Φροντίδας", μια ομάδα εθελοντών που δημιουργήθηκε ειδικά γι αυτό το σκοπό από έμπειρα στελέχη των Δρόμων Ζωής και η οποία αναφέρεται στην Ομάδα Λειτουργικής Υποστήριξης των Δρόμων.

Στόχος της Φροντίδας είναι να κατορθώσει να παρέχει στήριξη όχι μόνο με τη μορφή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και με την βοήθεια σε ζητήματα υγείας, επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και ακόμα απλής κοινωνικής επαφής με τα παιδιά και τους γονείς τους.

Σ' αυτή τη φάση, συγκεντρώνουμε τρόφιμα από προσφορές, που αναδιανέμουμε στις οικογένειες με τη μορφή ενός "πακέτου" από το οποίο μπορεί να προκύψει ικανός αριθμός γευμάτων για όλη την οικογένεια, με την απαιτούμενη διατροφικά ποικιλία .
Ζητούμε την άδειά σας για να μπορούμε να σας ενημερώνουμε ανά ορισμένα διαστήματα για τις τρέχουσες ανάγκες σε τρόφιμα. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον θέλετε να μας συμπαρασταθείτε σ' αυτήν την προσπάθεια, η μεγαλύτερη και πάγια ανάγκη είναι πάντα το εβαπορέ γάλα και το ελαιόλαδο.
Εντούτοις, η ομάδα υποστήριξης οικογενειών, θα προσπαθήσει να ενημερώνει τακτικά τους υποστηρικτές για τις διαφορετικές ελλείψεις του μικρού μας "μπακάλικου", ώστε να επιτυγχάνεται μια ισορροπία στα είδη που προσφέρουμε.

Την πληροφόρηση αυτή θα μπορείτε να παίρνετε είτε με μέηλ (εκτός αν απαντήσετε ότι δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε σχετική ενημέρωση) είτε μέσωτων σελίδων αυτών του δικτυακού μας τόπου, όπου τακτικά θα αναρτώνται σχετικές πληροφορίες.

Στην παρούσα φάση, οι Δρόμοι Ζωής δεν έχουν την υποδομή για να διαχειριστούν την διανομή ενδυμάτων και υποδημάτων. Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η συμμετοχή σας σ' αυτό το εγχείρημα δεν προϋποθέτει την προσφορά κάποιου ορισμένου ύψους τροφίμων.

Και η μικρότερη συνεισφορά μπορεί, ιδιαίτερα αν χαρακτηρίζεται από μια περιοδικότητα, να αποδειχθεί μέγιστης σημασίας για μια οικογένεια. Ακόμα κι ένα κουτί γάλα κάθε δεκαπέντε μέρες είναι σημαντικό!"

Οι Δρόμοι Ζωής είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική για την συμπαράσταση παιδιών και οικογενειών.
Λέξεις Κλειδία - Tags
Δρόμοι Ζωής
4
Γιορτή
57
Σχετικά άρθρα

Οι μελωδικότερες μέρες του χρόνου - Όλες οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Από σήμερα Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού είναι γεγονός. Πρόκειται για την 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×