op
×

Η ώρα της συνανθρωπίας: νέος κύκλος εκπομπών του Starclassic Radio για τους πρόσφυγες

Διαβάστηκε
Η ώρα της συνανθρωπίας: νέος κύκλος εκπομπών του Starclassic Radio για τους πρόσφυγες
Η ώρα της συνανθρωπίας: νέος κύκλος εκπομπών του Starclassic Radio για τους πρόσφυγες

Δευτέρα 17/9/2018 στις 22:30 ξεκινά  ο νέος κύκλος εκπομπών «Η ώρα της Συνανθρωπίας» στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό StarClassic Radio (www.starclassic.gr), όπου συζητούμε με στελέχη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης ASB (Arbeiter Samariter Bund) και της ΑΡΣΙΣ -  Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων για τις πολυεπίπεδες δράσεις που υλοποιούν για την υποστήριξη των προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα ( Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών και 3 Ανοιχτές Δομές Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ήπειρο ).

Στην πρώτη εκπομπή συνομιλούμε με τον διευθυντή των υποστηρικτικών υπηρεσιών της ASB, κ. Τάσο Γραικό, και τον εκπρόσωπο της ΑΡΣΙΣ, κ. Νίκο Γαβαλά, για τις νέες ανάγκες που έχουν καλυφθεί, τους επόμενους στόχους των προγραμμάτων τους, όσο και για τη σημασία της συνεργασίας των δύο οργανισμών. 

Συνάμα αγγίζουμε πιο λεπτές πτυχές του έργου τους, όπως ποιες αξίες καθιστούν μία ανθρωπιστική οργάνωση αποτελεσματικά ευέλικτη ή τι σημαίνει διαπολιτισμική συνεργασία στην πράξη και πώς οικοδομούνται γέφυρες ειρήνης, συνύπαρξης και αλληλοκατανόησης.

Επιμέλεια παρουσίαση εκπομπής: Βασιλική Φυτώκα

Ακούτε εδώ www.starclassic.gr/listen

Μπορείτε να διαδράσετε στην ομάδα του StarClassic Radio στο facebook

Η ASB [Arbeiter-Samariter-Bund] με την υποστήριξη του Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια [European Commission's Civil Protection and Humanitarian Aid department (ECHO)], με εταίρο την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης και σε πλήρη συνεργασία και συμφωνία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα με τον τίτλο «Support to refugees and migrants in Greece through an integrated multi-sector response» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Βόρεια Ελλάδα.

  «Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν υλοποιηθεί με την οικονομική αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκφραζόμενες απόψεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι εκπροσωπούν τις επίσημες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται στην εκπομπή»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα Κράτη Μέλη της είναι ένας παγκόσμιος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας. Διά μέσου του Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια [European Commission's Civil Protection and Humanitarian Aid department (ECHO)], η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθά κάθε χρόνο περισσότερα από 120 εκατομμύρια θύματα συρράξεων και καταστροφών. Με την κεντρική του υπηρεσία στις Βρυξέλλες και ένα διεθνές δίκτυο υπηρεσιών στα πεδία δράσης, το πρόγραμμα της ‘Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια’ παρέχει υποστήριξη στους πλέον ευπαθείς ανθρώπους με μοναδικό κριτήριο τις ανθρωπιστικές ανάγκες, χωρίς διακρίσεις φυλής, εθνότητας, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, συμμετοχής σε κάποια εθνική ή πολιτική ομάδα.Σχετικά άρθρα

«Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή μεγαλώνουμε αλλά μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε» - Δύο αδέλφια παίζουν με πρόσφυγες και παιδιά με αναπηρίες

Η Ασημίνα κι ο Γιάννης Μπρούζος είναι δυο αδέλφια, που μεγαλώνοντας όχι μόνο δεν σταματούν να... παίζουν αλλά βάζουν κι άλλους στο παιχνίδι.

Πως μπορούν τα κόμικς και οι υπερήρωες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες;

Πώς μπορούν ο Μπάτμαν, ο Σπάιντερμαν, οι X-Men και οι 4 Φανταστικοί να συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών; 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×