op
×

Ζωντανή Βιβλιοθήκη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη

Διαβάστηκε
Ζωντανή Βιβλιοθήκη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη

Ζωντανή Βιβλιοθήκη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη

Ειρήνη είναι η μη βία (SCI)

Η ειρήνη αποτελεί φυσική κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις… (Βικιπαιδεία)

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ζωής στη Δύση είναι η ειρήνη και δεν είμαι βέβαιη ότι αντιλαμβάνονται πολλοί πόσο μεγάλη ευλογία είναι αυτό...(Γουόρις Ντίρι, Λουλούδι της ερήμου) 

Ειρήνη είναι ένα ποτήρι ζεστό γάλα κ' ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει (Γιάννης Ρίτσος)

Όπως κι αν ορίζετε την ειρήνη οι άνθρωποι-βιβλία μιας ζωντανής βιβλιοθήκης που μοιράζονται με τους/τις αναγνώστες/ριές τους τις εμπειρίες μιας ζωής που σημαδεύτηκε από την έλλειψή της μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο με άλλα μάτια.

Η SCI Hellas ανταποκρινόμενη στην ανάγκη που υπάρχει και την επιθυμία που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του δίμηνου προγράμματος εθελοντών #together_stronger www.sci.gr/eng/programs/european-voluntary-service/evs-sci-programs.html σε συνεργασία με τις κοινότητες προσφύγων το καλοκαίρι του 2018 www.xinhuanet.com/english/2018-08/26/c_137420716.htm θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1981 για να διαδώσει και δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη, μέσα σε μια Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο κέντρο της Αθήνας, στον πολιτιστικό χώρο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, 21067003325, romantso.gr, την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018, 6-9 μ.μ.


Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο, αναγνωρισμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ένα είδος κινητής βιβλιοθήκης, που ενθαρρύνει τη διάδραση και το διάλογο χωρίς βιβλία, αλλά με εθελοντές, με προσφυγικό-μεταναστευτικό υπόβαθρο, που εκτίθενται προς “ανάγνωση”, με στόχο, κατά την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη συγκεκριμένα, το διάλογο με το κοινό για την ειρήνη ως ζητούμενο και όνειρο. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο της Ζωντανής Βιβλιοθήκης δείτε εδώ https://www.coe.int/en/web/youth/living-library

Η SCI Hellas στοχεύει σε έναν κόσμο ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης, όπου όλοι οι άνθρωποι ζουν με αμοιβαίο σεβασμό και χωρίς προσφυγή σε οποιαδήποτε μορφή βίας για να λύσουν τις διαφορές τους. Αποστολή της SCI Hellas είναι εξάλλου η προώθηση της Ειρήνης και της διαπολιτισμικής κατανόησης που γίνεται μέσω διεθνών εθελοντικών προγραμμάτων.


SCI Hellas Πυθαγόρα 12, Ν. Κόσμος 117 43, Αθήνα, Ελλάδα, info@sci.gr,  +30 211 4055585

Λέξεις Κλειδία - Tags
ειρήνη
20
ζωντανή βιβλιοθήκη
11
Σχετικά άρθρα

Υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη; | Του Διονύση Φλαμιάτου*

Το να δοθεί απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι εύκολο, και συγχρόνως εξαιρετικά πολύπλοκο. Στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιφέρεια έχουμε συνεχώς εντάσεις, αναταραχές και πολέμους. Αυτό ισχύει ιδίως για τη γη της Παλαιστίνης.

Ανανεωτικό 2ήμερο «ειρηνική (δια)τροφή, διαβίωση» στο αειφόρο κτήμα δημιουργίας της "Κιβωτού Κορογώνα"

Το αειφόρο εγχείρημα για την ολιστική μάθηση 'Κιβωτός Κορογώνα' στη Λακωνία, προσκαλεί όλους και όλες σε ένα πρακτικό και βιωματικό εκπαιδευτικό 2ήμερο .
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×