op
×

Εξοικονόμηση 60% με γκαζιές… στα οχήματα φυσικού αερίου

Εξοικονόμηση 60% με γκαζιές… στα οχήματα φυσικού αερίου

Εξοικονόμηση 60% με γκαζιές… στα οχήματα φυσικού αερίου


Όλα τα μυστικά για την αεριοκίνηση. Τι δείχνει το κρας τεστ με τη βενζίνη, το ντίζελ και το υγραέριο κίνησης (LPG). Τα κίνητρα, οι μετατροπές των κινητήρων και η αυτονομία στην οδήγηση. 

 


Κέρδος έως και 60% με την κατανάλωση φυσικού αερίου σε σχέση με τα καύσιμα της βενζίνης, του πετρελαίου και του υγραερίου κίνησης μπορούν να πετύχουν οι οδηγοί επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων. 


Το φυσικό αέριο (CNG) μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στις μεταφορές, με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν μοντέλα διπλού καυσίμου, που κινούνται δηλαδή με φυσικό αέριο και βενζίνη. 


Οι οδηγοί έχουν και στην Ελλάδα την επιλογή του φυσικού αερίου, χάρη στο Fisikon της ΔΕΠΑ και μπορούν έτσι να πετύχουν οικονομία ακόμη και 60% έναντι της βενζίνης, 40% έναντι του υγραερίου κίνησης (LPG) και 25 - 30% συγκριτικά με το diesel. 


Για να μη γίνονται παρανοήσεις και για να είναι βάσιμες οι συγκρίσεις, πρέπει να τονιστεί ότι η μονάδα μέτρησης του φυσικού αερίου είναι το κιλό. Έτσι, 1 κιλό φυσικού αερίου κίνησης είναι ενεργειακά ισοδύναμο με 1,5 λίτρα βενζίνης, 1,3 λίτρα πετρελαίου κίνησης και 2 λίτρα υγραερίου.     

Παραδείγματα εξοικονόμησης


Ενδεικτικά του μεγέθους της εξοικονόμησης που μπορούμε να πετύχουμε με την αεριοκίνηση είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:

Με 10 ευρώ βενζίνης, οδηγώντας ένα VW GOLF GTi (1.4 110ps),  μπορούμε να διανύσουμε απόσταση 112,36 χιλιομέτρων, ενώ με το ίδιο ποσό  σε φυσικό αέριο καλύπτουμε 297,62 χλμ. Επίσης, με 10 ευρώ πετρελαίου σε ένα FIAT PANDA, καλύπτουμε 208 χλμ., ενώ με φυσικό αέριο 330 χλμ. 

Η οικονομία που μπορεί να προσφέρει το φυσικό αέριο είναι και ο λόγος που κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους σε σχέση με το υγραέριο κίνησης. 

Πρέπει να τονιστεί ότι το φυσικό αέριο αποδίδεται με τον όρο «CNG» («Compressed Natural Gas») και το υγραέριο με το «LPG» («Liquid Petroleum Gas»).


pastedGraphic.png


Η αυτονομία 


Το φυσικό αέριο μπορεί να συνδυαστεί με τη βενζίνη στα αυτοκίνητα χωρίς κανένα πρόβλημα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αυτονομία στην οδήγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες ήδη έχουν επενδύσει στην τεχνολογία διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και βενζίνης), παράγοντας αρκετά τέτοια μοντέλα.  


Τα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο (CNG) διαρκώς πληθαίνουν και αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις και στη χώρα μας, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται να μπουν για τα καλά στη ζωή μας, αφού κερδίζουν όλο και περισσότερο κοινό.pastedGraphic_4.png


Ακόμα και αν κάποιος οδηγός αποφασίσει να βάλει εκ των υστέρων φυσικό αέριο στο αυτοκίνητό του με μετατροπή, μπορεί να το κάνει στα 34 πιστοποιημένα συνεργεία μετατροπής κινητήρων που υπάρχουν στη χώρα. Έτσι, θα μπορεί να χρησιμοποιεί Fisikon της ΔΕΠΑ και να απολαμβάνει την οικονομικότερη μετακίνηση σε σχέση με όλα τα είδη καυσίμων, που υπάρχουν στην αγορά.  Τα πρατήρια 


Στη χώρα μας λειτουργούν ήδη 11 πρατήρια Fisikon σε πέντε πόλεις και πρόκειται σύντομα να καλυφθούν άλλα έξι αστικά κέντρα. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια πρόκειται να ανοίξουν ακόμη οκτώ πρατήρια. 


Το Fisikon επίσης συνεργάζεται με τα πρατήρια της BP & ΕΚΟ και επεκτείνεται συνεχώς, για να αποκτούν πλέον όλοι τη δυνατότητα για οικονομική οδήγηση.


Η εποχή του φυσικού αερίου έχει ξεκινήσει πλέον δυναμικά, με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες να αρχίζουν να εντάσσουν στα μοντέλα τους οχήματα που λειτουργούν με το καύσιμο του μέλλοντος. Η επέκταση του δικτύου πρατηρίων του Fisikon βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη, καλύπτει όλο και περισσότερες περιοχές ανά την Ελλάδα με ειδικά υπερσύγχρονα πρατήρια τελευταίας τεχνολογίας, πληρώντας τις προδιαγραφές της Ελληνικής αλλά και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.pastedGraphic_1.pngpastedGraphic_2.pngpastedGraphic_3.png


pastedGraphic_5.png

 

Σχετικά άρθρα

Δείτε σε ποιες περιπτώσεις επιστρέφονται οι πινακίδες κυκλοφορίας λόγω εορτών και σε ποιες όχι

Επιστρέφονται σήμερα, με απόφαση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πώς θα πάρετε με επιδότηση νέο αυτοκίνητο διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο - βενζίνη) - Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

Επιδότηση αγοράς του καινούργιου σου αυτοκινήτου διπλού καυσίμου φυσικού αερίου -βενζίνης με το πρόγραμμα της ΔΕΠΑ, που απευθύνεται σε ιδιώτες, που θέτουν την ασφάλεια και την οικονομία στις μετακινήσεις τους ως προτεραιότητα. 

Πώς οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας μπορούν να φτιάξουν ενεργειακή κοινότητα

Οι ιδιοκτήτες ή χρήστες μιας πολυκατοικίας μπορούν να δημιουργήσουν ενεργειακή κοινότητα για να λάβουν μέρος σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της πολυκατοικίας, όπως το νέο "Εξοικονομώ".
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×