op
×

Κάτι σπουδαίο γίνεται σε μια μικρή αποθήκη στο Παλαιό Φάληρο

Διαβάστηκε
Κάτι σπουδαίο γίνεται σε μια μικρή αποθήκη στο Παλαιό Φάληρο

Σε μια μικρή αποθήκη, στο Παλαιό Φάληρο, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως ρούχα και λευκά είδη «με στόχο να διατεθούν άμεσα σε ομάδες που θα τα έχουν ανάγκη σε μια μελλοντική ανθρωπιστική κρίση μικρής ή μεγάλης κλίμακας». 


Πρόκειται για το πρότζεκτ Αποθήκη, μια πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ τετARTημόριο, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της, Στράτος Χαλκιώτης. 

      

«Η ιδέα προέκυψε έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Και φυσικά σκεφτήκαμε ότι μας αφορά όλους, καθώς όλοι εν δυνάμει μπορεί να χρειαστούμε την κάλυψη του project γι αυτό και όλοι εν δυνάμει μπορούμε να συμμετάσχουμε». 

      

Όπως δηλώνει ο κ. Χαλκιώτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ξεκινάμε σιγά-σιγά κι ελπίζουμε μέχρι τον Φεβρουάριο να έχουμε ένα πρώτο απόθεμα ανάγκης. Γι αυτό και καλούμε μικρές και μεγάλες εταιρείες, φορείς, σχολεία, ακόμα και ιδιώτες να γίνουν συμμέτοχοι της δράσης μας και να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθειά μας».

      

Όπως υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της τετARTημόριο, στόχος είναι τα λευκά είδη και τα ρούχα να συγκεντρώνονται, να αποθηκεύονται και δίνονται άμεσα στους πληγέντες σε περίπτωση ανάγκης. 


«Σημαντικό είναι τα είδη να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρά. Μην ξεχνάμε πως σε μία ανάγκη ποτέ δεν ξέρουμε ποιος θα βρεθεί. Αν το δούμε ανθρώπινα μόνο θα λέγαμε ότι καθένας θα έπρεπε να προσφέρει ό,τι καλύτερο έχει στη ντουλάπα του για να ανακουφίσει αυτόν που έχει ανάγκη, μιας κι αυτός θα μπορούσε όπως είδαμε και στο Μάτι να είναι συγγενής του, φίλος του, γείτονάς του ή ακόμη και ο ίδιος», λέει ο κ. Χαλκιώτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

      

Και προσθέτει: «Πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας στο πρόσωπο του άλλου. Παράλληλα, είμαστε σε επικοινωνία και με φορείς, δομές και ιδρύματα, ώστε να προσφέρονται σε περίπτωση που μείνουν κάποια ρούχα στην αποθήκη μας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με συνεργαζόμενους φορείς που θα συμμετέχουν στην ταξινόμηση, αποθήκευση, αλλά και στην διανομή των ειδών». 

      

Όπως μάλιστα τονίζει ο κ. Χαλκιώτης «οφείλουμε να προνοούμε για τις περιπτώσεις καταστροφών. Ξεκινάμε και τελειώνουμε με τη ρήση του Πλούταρχου: "μηδέν της τύχης, αλλά πάντα της ευβουλίας και της προνοίας", που σημαίνει ότι τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη αλλά από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα».


tetartimorio.wixsite.com/tetartimorio


Ίριδος 4, Παλαιό ΦάληροΣχετικά άρθρα

Αλληλέγγυα οικονομία, για να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας: έξι απόψεις προς συζήτηση

Μία νέα οικονομία με γνώμονα την αλληλεγγύη, με άλλα λόγια μία νέα κοινωνική δομή αλληλέγγυα είναι απαραίτητη και όχι μόνο επιθυμητή.

Κινηματογράφος αλληλεγγύης: Αντί για εισιτήριο δίνετε τρόφιμα

Οι θεατές μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου, καθώς και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Από μία νοικοκυρεμένη, στρωμένη ζωή στον δρόμο - Κρατώντας μια Σχεδία... καταστρώνει σχέδια για το 2019

Άνθρωπος του μόχθου στα ώριμα και πιο παραγωγικά του χρόνια η οικονομική κρίση τον χτύπησε χωρίς οίκτο και από μία νοικοκυρεμένη, στρωμένη ζωή, τον οδήγησε στον δρόμο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×