op
×

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό με την επωνυμία ΣΥΚΙΚΗ

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό με την επωνυμία ΣΥΚΙΚΗ

Τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας, ανακοίνωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΣΥΚΙΚΗ», με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγική διαδικασία της καλλιέργειας σύκων, αλλά και την αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος.


Η "ΣΥΚΙΚΗ" ιδρύθηκε το 1953 με έδρα το Δημοτικό διαμέρισμα Σπερχογείας Καλαμάτας και παραλαμβάνει άνω του 90% της παραγόμενης ποσότητας όλων των συκοπαραγωγών της Νοτίου Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία). Ο Συνεταιρισμός συγκροτήθηκε με βασικό στόχο τη συστηματική και προγραμματισμένη στήριξη των παραγωγών σύκου μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του τελικού προϊόντος τους, της αύξησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων αλλά και την εμπορία υψηλής ποιότητας προϊόντων σύκου.


Η "ΣΥΚΙΚΗ" διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο συσκευασίας και επεξεργασίας ξηρών σύκων στη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας με ετήσια δυναμικότητα άνω των 4.000 τόνων. Οι εγκαταστάσεις της αποτελούνται από συγκρότημα υγιεινής συντηρήσεως τυποποιημένων σύκων και συκόπαστας πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2015, ISO 22000:2005 και IFS, όπου σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους γίνεται η τελική διασφάλιση των συσκευασμένων και έτοιμων για εξαγωγή σύκων. Επίσης υπάρχουν γεωγραφικά κατανεμημένες μονάδες παραλαβής και συντήρησης σύκων στις συκοπαραγωγικές περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.


Με ιδιαίτερη έμφαση στον εμπορικό τομέα και έντονο το στοιχείο της εξωστρέφειας η "ΣΥΚΙΚΗ" διοχετεύει την παραγωγή της κυρίως στη διεθνή αγορά (περίπου το 95%) και δευτερευόντως στην εγχώρια. Σε εθνικό επίπεδο ο Συνεταιρισμός αποτελεί πρότυπο ποιότητας για τα ξηρά σύκα του, ενώ αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων του εξάγει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, καθώς και σε άλλες χώρες.


Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους για την κάλυψη των παραγωγικών του αναγκών τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη αποπληρωμή του, όταν παραδώσει τα προϊόντα στο συνεταιρισμό.


Η Τράπεζας Πειραιώς, με τη νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, διευρύνει τις συνεργασίες της και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση για την υποστήριξη της ελληνικής γεωργίας και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.


Σχετικά άρθρα

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: Η αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, εκεί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής αντιμετώπισε και εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες. 

Δωρεάν χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλους στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) καλεί τους φίλους του στις χριστουγεννιάτικες δράσεις που διοργανώνει, στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. 

«Tα 7 κλειδιά» της παραγωγική μας ιστορίας - Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό εγχείρημα, που σχεδιάστηκε από το ΠΙΟΠ για να βοηθήσει τα παιδιά να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της παραγωγικής ιστορίας της χώρας μας.

Συμβολαιακή τραπεζική για ενίσχυση ξενοδοχειακών μονάδων-επιχειρήσεων/συνεταιρισμών και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων

Μέσα από τη συμφωνία αυτή, οι ξενοδοχειακές  μονάδες θα προμηθεύονται μέλι από τον συνεταιρισμό, καθιστώντας  το ελληνικό προϊόν αναγνωρίσιμο στους ξένους τουρίστες 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×