op
×

Κάλεσμα στην “Από Κοινού” Συνέλευση

Διαβάστηκε
Κάλεσμα στην “Από Κοινού” Συνέλευση
Σταγιάτες Πηλίου, 27 – 28 Οκτωβρίου 2018

Φίλ@ και συνοδοιπόρ@ 

Ο κοινός μας δρόμος για μια διαφορετική κοινωνία συνεχίζεται με την επόμενη συνάντηση μας στις Σταγιάτες του Πηλίου το Σαββ/κύριακο 27-28 Οκτώβρη, στο πολιτιστικό κέντρο της αυτοδιαχειριζόμενης κοινότητας.
 
Μέχρι τώρα υπάρχει ένα ζωντανό ενδιαφέρον από άτομα και συλλογικότητες για το κοινωνικό μοντέλο της αποανάπτυξης και του κοινοτισμού, αλλά και της εφαρμογής της άμεσης δημοκρατίας στην οργάνωση και τις δράσεις αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε πόρου – υλικού ή άυλου.

Η προσδοκία για μια κοινωνία αυτοδιαχείρισης και διαμοιρασμού κοινών αξιών και αγαθών, μας φέρνει αλληλέγγυους απέναντι στις σημερινές προκλήσεις που εντείνονται στο μέτωπο των εξορύξεων χρυσού-πετρελαίου, των ΒΑΠΕ και των φραγμάτων στο νερό, καθώς και στην καταπάτηση των δημόσιων μέχρι τώρα χώρων και μνημείων.

Σε αυτά τα πλαίσια επιδιώκουμε να διερευνήσουμε στην συνέλευση “Από κοινού” εκείνες τις συνθήκες αποανάπτυξης, έτσι ώστε να εκφραστεί η κοινή πολιτική και  φιλοσοφία, σε μια προοπτική μετασχηματισμού που ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία που θα στηριχθεί:

στο αποαναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας των αναγκών, της επάρκειας και του μικρότερου οικολογικού αποτυπώματος στη βάση της αφθονίας των υλικών και άυλων Κοινών,

στην κοινοτική οργάνωση με βάση την προσωπική και συλλογική αυτονομία,

σε αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς και στη θέσμιση της άμεσης δημοκρατίας με τη μορφή του ομοσπονδιακού Κοινοτισμού.

Η συνέλευση αποτελείται από 4 ενότητες : Γνωριμία και παρουσιάσεις ατόμων και συλλογικοτήτων, Θεματική ατζέντα των ζητημάτων/προτάσεων  που ανακοινώνονται πριν αλλά και στην έναρξη αυτής της ενότητας, Συζήτηση και τρόποι δράσεις για κάθε θεματική με συναινετικές αποφάσεις, πρακτικά ζητήματα της συνέλευσης (ενημέρωση και ομάδες εργασίας).

Ισοτιμία , διαφάνεια, ενεργή συμμετοχή για όλ@  και συναίνεση στην λήψη αποφάσεων είναι βασικές αρχές της λειτουργίας της “Από κοινού” συνέλευσης.
 
Την διακήρυξη της “Από κοινού” συνέλευσης καθώς και κείμενα που αναπτύσσουν προτάσεις και θέσεις θα βρείτε στην σελίδα  http://apokoinou.com/
 
Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός!
 
* το σύμβολο κατάληξη -@ δηλώνει κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλλου.Σχετικά άρθρα

Εθισμένοι στο κάρβουνο

Η Ελλάδα είναι ο 12ος μεγαλύτερος παραγωγός λιγνίτη - γνωστού και ως καφέ άνθρακα - στον Κόσμο και παράγει 36 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο. Το ένα μετά το άλλο, τα μικρά χωριά στην λιγνιτοπαραγωγική ζώνη της Ελλάδας καταστράφηκαν, καθώς το έδαφος δεν μπορεί πια να κρατήσει τα σπίτια όρθια.

HAMBACHER FORST: Το αρχαίο δάσος που βρίσκεται υπό κατάληψη για να σωθεί από την αποψίλωση για εξόρυξη λιγνίτη

Εδώ και έξι χρόνια, υπερασπιστές της Γης έχουν καταλάβει το αρχαίο δάσος του Hambach στη Γερμανία για να σταματήσουν την αποψίλωση του δάσους για εξόρυξη λιγνίτη. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×