op
×

Η δική της Χρυσής Αυγής και η απαξίωση του υπουργού δικαιοσύνης να μιλήσει για το θέμα

Διαβάστηκε
Η δική της Χρυσής Αυγής και η απαξίωση του υπουργού δικαιοσύνης να μιλήσει για το θέμα
Απαξίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου να συζητήσει για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσή Αυγής!

Αντιφασιστική διαδήλωση, Τρίτη 13 Νοέμβρη, 10 πμ στο Εφετείο, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως και μαζική παρουσία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Παρά την ενημέρωση ότι η αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ θα συναντούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αιτήματα για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, ενημερωθήκαμε έκπληκτοι από την Αστυνομία στην είσοδο του υπουργείου, ότι ο υπουργός δεν θα βρίσκεται στο κτίριο! Επί της υποδοχής μάλιστα έφτασε και μία κλούβα των ΜΑΤ! Φαίνεται ότι αυτό το υπουργείο δεν ανέχεται την παρουσία αντιφασιστικής δράσης στις πύλες του.

Στην πράξη, η δίκη της Χρυσής Αυγής κινδυνεύει να εκφυλιστεί από την κωλυσιεργία των συνηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής και το Υπουργείο Δικαιοσύνης σφυρίζει αδιάφορα.

Την ώρα που εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ανησυχούν για την φασιστική απειλή, την ώρα που στην Ελλάδα τα τριάμισι χρόνια της διεξαγωγής της δίκης δεν φτάσανε για να ολοκληρωθεί η δίκη και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης γυρνάει την πλάτη στις δίκαιες απαιτήσεις για την επιτάχυνση της δίκης των νεοναζί.

Αυτή η αντιμετώπιση αποθρασύνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι πρόκληση για το δημοκρατικό κόσμο η ανοχή στη διαδικασία εκφυλισμού της δίκης.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε τελικά με τους τους εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιο Σάρλη, ΓενικόΓραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Μαρία Γιαννακάκη, Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν υπήρξε η παραμικρή δέσμευση για λύση.

Υπενθυμίζουμε τα τέσσερα ζητήματα τα οποία θέσαμε:

1 Αποκλειστική απασχόληση των δικαστών και όχι μονάχα προέδρου και εισαγγελέα, για τη συγκεκριμένη δίκη.

2. Διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Παρασκευόπουλου.

3. Εντατικοποίηση των δικασίμων με καθημερινές συνεδριάσεις με στόχο να γίνονται 15 το μήνα.

4. Με διάθεση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων για να διεκπεραιώσει το έργο του το δικαστήριο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγοροι πολικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος Σαχζάτ Λουκμάν, Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ, Μαρία Κασκαρίκα, Βασίλης Συλαϊδής, εκπρόσωπος ΕΚΑ, Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Μακρυνός, εκπρόσωπος Δήμου Κορυδαλλού, Νίκος Στραβελάκης, πανεπιστημιακός και Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε να υπάρξει άμεσα η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την πολιτική αγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής ώστε να δοθούν απαντήσεις στο υπόμνημα που έχει απευθύνει.

Θα μας βρούνε μπροστά τους!

Απέναντι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που κωφεύει κλιμακώνουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε σε αντιφασιστική διαδήλωση στο Εφετείο στις 13 Νοέμβρη στις 10πμ με αίτημα την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, την άμεση μεταφορά στο Εφετείο.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, Πλατεία Κλαυθμώνος 3 μμ
 
 
Σχετικά άρθρα

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά της έμφυλης βίας

Μαζική πορεία πραγματοποίησαν φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες ενάντια στο σεξισμό και στο ρατσισμό, στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αυριανής παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×