op
×

Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος. Μπορούμε να νικήσουμε!

Διαβάστηκε
Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος. Μπορούμε να νικήσουμε!

Η Χρυσή Αυγή, εν μέσω άγριας καπιταλιστικής κρίσης και επίθεσης, εκμεταλλεύεται την απόγνωση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να χύσει το φασιστικό της δηλητήριο.

     
Ενώ η  δίκαιη οργή του λαού, για όλα όσα συμβαίνουν στα χρόνια της κρίσης, θα έπρεπε να στραφεί ενάντια σε όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τον Ελληνικό λαό, οι νεοναζί, με τις πλάτες του κεφαλαίου και της εκάστοτε κυβέρνησης, τον αποπροσανατολίζουν προσπαθώντας να διοχετεύσουν την οργή του  εναντίων των αδύναμων: μεταναστών, προσφύγων, ομοφυλόφιλων, περιθωριοποιημένων  και καταπιεζόμενων κοινωνικών ομάδων. Λες κι αυτοί είναι η πηγή κάθε «κακού».

Επιπλέον δε διστάζουν να επιτεθούν σε όλα τα μέλη της κοινωνίας που μάχονται ενάντια στο κατεστημένο και τη μαύρη πραγματικότητα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.
. Χτυπήματα σε διαδηλώσεις, καταλήψεις, στέκια και απεργίες και άλλα … «ων ουκ έστιν αριθμός» είναι μερικές μόνο δράσεις που απαρτίζουν το δολοφονικό «βιογραφικό» των φασιστοειδών. Η υποβόσκουσα και υφέρπουσα συγκάλυψη από τη Δικαιοσύνη; από την Αστυνομία;  επιβεβαιώνει πως η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. 

Όπου δεν φτάνει το γκλόμπ των δυνάμεων καταστολής, φτάνουν τα «τάγματα εφόδου» των Χρυσαυγιτών.

 

Η εκδήλωση μας, «Ό φασισμός είναι όπλο του συστήματος. Μπορούμε να νικήσουμε!» μπορεί να έχει αφορμή  τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τα πρόσφατα νέα στοιχεία σε αυτή αλλά απώτερος στόχος της είναι να ανοίξει το ζήτημα του εκφασισμού, να σκιαγραφήσει τις αιτίες που γεννούν το φασισμό  και τους τρόπους με τους οποίους αυτός φυτρώνει.  Και το σημαντικότερο:  να διερευνηθούν και να αναδειχθούν  οι  δυνατότητες του κινήματος να δώσει αποτελεσματική απάντηση. Να δοθεί ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό  και το σάπιο σύστημα που τον γεννάει.

 

 Σας καλούμε την Κυριακή στις 04.11.2018 και ώρα 18:00 μ.μ στην αίθουσα του Μουσείου Εθν.Αντίστασης  στην  Ηλιούπολη  Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης)

Με ομιλητές τους :

·             Ύποπτο μούσι-omnia tv

·             Κώστας Παπαδάκης –πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ

·             Γιώργος Μουρμούρης-μέλος της εργατικής λέσχης Καλλιθέας

 

Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧ.Η)

maxomeilioupoli@gmail.com


Σχετικά άρθρα

Τριάντα συγγραφείς σε μανιφέστο - Προειδοποιούν για τους κινδύνους που απειλούν την Ευρώπη

Διαπρεπείς συγγραφείς και διανοούμενοι, ανάμεσά τους και πολλά Νόμπελ Λογοτεχνίας, υπέγραψαν ένα φιλοευρωπαϊκό μανιφέστο για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×