op
×

Γνωρίστε τα φυτά, τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας τους και τον τρόπο που συνδέονται με την ανθρώπινη υγεία σε μια μοναδική σειρά μαθημάτων

Διαβάστηκε
Γνωρίστε τα φυτά, τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας τους και τον τρόπο που συνδέονται με την ανθρώπινη υγεία σε μια μοναδική σειρά μαθημάτων
Όλη η ζωή πάνω στον πλανήτη στηρίζεται στα φυτά.

Παρ’ όλα αυτά, οι σιωπηλοί αυτοί φίλοι, παραμένουν για τους περισσότερους ένας «μεγάλος άγνωστος». Γι αυτό ίσως και – μαζί με το περιβάλλον – γνωρίζουν κάθε είδους κακομεταχείριση από το είδος μας! Όποιος όμως ενδιαφέρεται για την ποιότητα των τροφίμων ή των ιαμάτων που φτιάχνονται από φυτά, έχει κάθε λόγο να αφουγκραστεί αυτό το σιωπηλό φυτικό κόσμο. Η κατανόηση των φυτών και των αναγκών τους μας οδηγεί σαν φυσική συνέπεια στο να γνωρίσουμε, θεωρητικά και πρακτικά, τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειάς τους.

Στη βιολογική γεωργία, αντλώντας τόσο από την παράδοση όσο κι από την επιστήμη, επιλέγουμε ήπια, φυσικά μέσα και μεθόδους για τη θρέψη των φυτών και την προστασία τους από εχθρούς και ασθένειες.

Στη βιοδυναμική γεωργία, κάνοντας μια μεγαλύτερη βουτιά στη γνώση των αρχαίων πολιτισμών, φέρνουμε στην επιφάνεια και χρησιμοποιούμε σαν ερμηνευτικά κλειδιά τα τέσσερα στοιχεία της ελληνικής φιλοσοφίας αλλά και τις συμπαντικές επιδράσεις (από τη σελήνη, τους πλανήτες και τους αστερισμούς) στο φυτικό βασίλειο.

Με την Ομοιοδυναμική, που αποτελεί εξέλιξή της (προσθέτει στοιχεία της ομοιοπαθητικής), μπορούμε να ενεργοποιήσουμε με πιο πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο τις φυτικές λειτουργίες. Αλλά και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα του καιρού μας, όπως τα ακραία κλιματικά φαινόμενα (παγετός, καύσωνας, λειψυδρία) ή  ρύπανση (χημική, ηλεκτρομαγνητική). Εναρμονίζοντας έτσι το σύστημα έδαφος –φυτό –σύμπαν, καταφέρνουμε να βελτιώσουμε τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα της παραγωγής.

Να έχουμε δηλαδή τρόφιμα και ιάματα που στηρίζουν τον άνθρωπο σε όλες τις συνιστώσες του: βιολογική, ψυχική και πνευματική. Παράλληλα βλέπουμε την αναγκαιότητα να αναπτύξει ο άνθρωπος – καλλιεργητής τη συνειδητότητα του, ώστε να μπορεί με τη σειρά του να βοηθήσει κατάλληλα τα φυτά και τη φύση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τα φυτά, την καλλιέργεια της γης και το πώς αυτά συνδέονται με την ανθρώπινη υγεία και την ποιότητα ζωής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

• Περί των φυτών. Το φυτό, ανάμεσα σε γη και ουρανό, τα 4 στοιχεία και η Μεταμόρφωσή στα φυτά.
• Θρέψη φυτών και γονιμότητα εδάφους. Σκεπτικό, μέθοδοι και υλικά που χρησιμοποιούμε στη βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια (γνωριμία με τα φυσικά υλικά και μεθόδους λίπανσης).
• Φυτοπροστασία. Η υγεία των φυτών με φυσικές, βιολογικές και ενεργειακές μεθόδους (γνωριμία με τα φυσικά υλικά και μεθόδους φυτοπροστασίας).
• Καλλιέργεια πολυετών φυτών (ελιά, αμπέλι, οπωροφόρα) και ετήσιων (κηπευτικά, σιτηρά, φαρμακευτικά φυτά).
• Σχολές μη – χημικής γεωργίας: φυσική (Fukuoka), Permaculture (Mollison), βιοδυναμική (Steiner – Συμπαντικές επιδράσεις στο φυτικό βασίλειο και το καλλιεργητικό ημερολόγιο).
• Ομοιοδυναμική γεωργία. Ομοιοπαθητική και φυτά. Τα ομοιοδυναμικά παρασκευάσματα και μέθοδοι. Αποτελέσματα.
• Στοιχεία βιολογικής μεταποίησης τροφίμων: ελαιοποίηση, αρτοποιία, οινοποίηση κλπ.
• Ποιότητα βιολογικών τροφίμων και ανθρώπινη υγεία. Πιστοποίηση και ασφάλεια βιολογικών προϊόντων.
• Αρχίζοντας ένα βιολογικό αγρόκτημα. Επιλογή χώρου, επενδύσεις, σχεδιασμός ολοκληρωμένου αγροκτήματος, αποδόσεις και οικονομική βιωσιμότητα, σύνδεση με τη βιολογική αγορά, καθετοποίηση παραγωγής και αγροτουρισμός.
Διδάσκει: Μάριος Δεσύλλας

Διάρκεια σπουδών: 56 ώρες.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:

Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111|  | info@akadimia.gr | www.akadimia.gr | Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου είναι μέρα γνωριμίας με το μάθημα και τον εκπαιδευτή - με ελεύθερη είσοδο - 

Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να ειδοποιείστε στέλνοντας mail.

Επειδή έχει γίνει ήδη ένα εισαγωγικό Σαββατοκύριακο (αν υπάρξει ενδιαφέρον θα αναπληρωθεί), όσοι γραφτούν από τώρα μπορούν να έχουν έκπτωση 15 % στην τιμή του Οδηγού Σπουδών.


Πηγή:akadimia.gr
Λέξεις Κλειδία - Tags
ιάματα καλλιέργεια
197
Υγεία
538
φυτά
69
σεμινάριο
179
Σχετικά άρθρα

Επιστήμονες παρουσιάζουν για πρώτη φορά, έπειτα από τριετή μελέτη, την ιδανική διατροφή για τον άνθρωπο αλλά και τον πλανήτη

Αυτά που οι άνθρωποι τρώνε και ο τρόπος που παράγουν την τροφή τους, πρέπει να αλλάξουν δραστικά στο μέλλον, αν οι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο υγιείς, αλλά και η Γη να μην υποφέρει μαζί τους.

Έρευνα: Μειωμένος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου αν αλλάξετε μισή ώρα από την καθημερινότητα σας

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, αν ένας άνθρωπος της μέσης ή τρίτης ηλικίας αλλάξει 30 λεπτά από τη ζωή του μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Ένα μοντέλο κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης- Η ιστορία του αγροκτήματος Stream

Μετά από 16 χρόνια, το αγρόκτημα αυτό έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά αγροτών που έμαθαν πουλούν την παραγωγή τους τοπικά και να χρησιμοποιούν οργανικές μεθόδους.

Νέος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων για άνεργους

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων αναπτύσσεται στις θεματικές, «Εκπαίδευση σε τεχνικές αναζήτησης εργασίας» και «Ηλεκτρονική και έντυπη συμπλήρωση αιτήσεων εργασίας-Κινητοποίηση και στοχευμένη αναζήτηση»
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×