op
×
Έχουμε 20 χρόνια για να αλλάξουμε τον κόσμο | της Hélène Médigue
Έχουμε 20 χρόνια για να αλλάξουμε τον κόσμο | της Hélène Médigue
22/11/18 19:30
άλλα:

Είσοδος ελεύθερη.  Ταινία στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους


Έχουμε 20 χρόνια για να αλλάξουμε τον κόσμο | της Hélène Médigue

ΚΥΚΛΟΣ « ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 


Σε αναζήτηση άλλων τρόπων διατροφής και παραγωγής τροφίμων


Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ


Έχουμε 20 χρόνια για να αλλάξουμε τον κόσμο | της Hélène Médigue


Πέμπη 22 Νοεμβρίου 2018, 19.30΄


Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Αuditorium Theo Angelopoulos


Είσοδος ελεύθερη.  Ταινία στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους


Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων "Αειφόρος Ανάπτυξη", το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλεί στη μοναδική προβολή της ταινίας – ντοκιμαντέρ της Hélène Médigue « ‘Έχουμε 20 χρόνια για να αλλάξουμε τον κόσμο», που προωθεί μια νέα γεωργία, η οποία σέβεται τους καλλιεργητές, τους καταναλωτές και την βιοποικιλότητα.


Είναι γεγονός ότι το 60 % των καλλιεργήσιμων εδαφών παγκοσμίως δεν αποδίδουν πλέον και οι πρακτικές της συμβατικής γεωργίας δεν καταφέρνουν να οδηγήσουν σε παραγωγές ικανές να θρέψουν όλους τους κατοίκους αυτού του πλανήτη. Η λύση ίσως να βρίσκεται στην αγροοικολογία, στον συνδυασμό δηλαδή της γεωργίας με την οικολογία, που αποσκοπεί στο σχεδιασμό και τη διαχείριση βιώσιμων συστημάτων καλλιέργειας.


Γυναίκες και άνδρες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου,  αποδεικνύουν ότι μπορούμε να παράγουμε τρόφιμα χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά.

Χάρη στη μεταδοτική τους ενέργεια που πάει κόντρα στο κατεστημένο, ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός!


Τι λέει η Hélène Médigue για την ταινία της ;

Η διατροφή, είναι όπως ο αέρας που αναπνέουμε, είναι η ζωή.

Δεν σκόπευα να κάνω μια ταινία με θέμα την μόνιμη καλλιέργεια (permaculture) ή τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες προωθούν την αγροοικολογία αλλά να δώσω κυρίως έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση, στην ενέργεια που καταβάλλει και στους αγώνες που δίνει μια ομάδα ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς… Θέλω να δείξω, μέσω της ταινίας αυτής, ότι είμαστε όλοι αλληλεξαρτημένοι, και ότι από τις πρωτοβουλίες αυτές αναδύεται μια δύναμη, μια ανεξάντλητη ενέργεια, το αντίθετο του ατομικισμού που κάνει τον κόσμο άδικο και τρελό.


Οι πρωταγωνιστές της ταινίας


 

Η ταινία παρουσιάζει το εγχείρημα της FERMES D’AVENIR  (Φάρμες του μέλλοντος)


Ο Maxime de Rostolan, ίδρυσε τον συνεταιρισμό Fermes d’Avenir το 2013, με σκοπό την προώθηση της αγροοικολογίας και την επιτάχυνση της γεωργικής μετάβασης. Ο συνεταιρισμός απευθύνεται στους διάφορους εμπλεκομένους στην γεωργική μετάβαση: γεωργούς και μελλοντικούς γεωργούς, επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, γαιοκτήμονες, πολίτες και καταναλωτές. Οι δραστηριότητες του συνεταιρισμού ποικίλουν: παραγωγή, κατάρτιση, ευαισθητοποίηση και χρηματοδότηση. 


Για τον Maxime de Rostolan, η αγροικολογία είναι πιο αποδοτική και πιο ανθεκτική από την λεγόμενη συμβατική γεωργία. Η φροντίδα των ανθρώπων και της φύσης δεν είναι μια επιλογή, αλλά μια ανάγκη ώστε να προσφέρουμε υγιεινή διατροφή στους περισσότερους.
Σχετικά άρθρα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ένα «τυχαίο γεγονός» ή μια προαναγγελθείσα δολοφονία; [Ντοκιμαντέρ]

Πέρασαν δέκα χρόνια από την ημέρα που ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. 

«Προλετάριοι όλων των χωρών σφαχτείτε» - Ένας πόλεμος που καθόρισε το ρου της ιστορίας και οι επιπτώσεις του υφίστανται μέχρι σήμερα

Η κήρυξη του πολέμου από τις ευρωπαϊκές άρχουσες πολιτικές και οικονομικές ελίτ είχε σαν αποτέλεσμα το όνειρο για κοινωνική χειραφέτηση και παγκόσμια συναδελφοσύνη των λαών να θαφτεί στα χαρακώματα, την λάσπη, το αίμα  και τον βόρβορο. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×