op
×

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Πολυτεχνείο 2018: Αυτό είναι το e-mail ιδιωτικού σχολείου προς τους γονείς ότι θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα

Διαβάστηκε
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Πολυτεχνείο 2018: Αυτό είναι το e-mail ιδιωτικού σχολείου προς τους γονείς ότι θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα
Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση ορισμένων ιδιωτικών σχολείων να μην τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, ή να πραγματοποιήσουν τυπικές εκδηλώσεις το τελευταίο μισάωρο του προγράμματος.

Την καταγγελία έκανε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), η οποία έστειλε και σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε άμεσα με έγγραφό του από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ενημερώσουν ποια ιδιωτικά σχολεία παραβίασαν τη νομοθεσία και παραχάραξαν τη συλλογική μνήμη και την ιστορική αλήθεια υποβαθμίζοντας, ή και απαγορεύοντας τη διεξαγωγή επετειακών εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Η ΟΙΕΛΕ, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι, "θα αναμένει τις ενέργειες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και την έναρξη πειθαρχικών διαδικασιών για τους θρασύτατους παραβάτες της νομοθεσίας".


Τι απάντησε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Σε σχέση με την λίστα που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ με «παρανομούντα σχολεία» που δήθεν «παραβιάζουν την Επέτειο του Πολυτεχνείου», ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων δηλώνει, ότι τα ιδιωτικά σχολεία: τιμούν τις επετείους στην πραγματική, στην ιστορική και όχι στην φαντασιακή τους βάση.

Δεν τις χρησιμοποιούν ως όχημα απλά για να χαθεί μάθημα, δεν υποτάσσονται στον ιδεολογικό καταναγκασμό και την ομοιομορφία του κεντρικού σχεδιασμού. Δεν παραβιάζουν ούτε τη λογική ούτε την εμπιστοσύνη που οφείλουν στις οικογένειες των μαθητών τους: δεν ψάχνουν αφορμές να χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος.

ΤΗΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ που προβλέπουν εορτασμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας της 16ης Νοεμβρίου.

διαμορφώνουν ελεύθερους, σκεπτόμενους, μη στρατευμένους μαθητές.

έχουν καταθέσει δείγμα γραφής όταν στη διάρκεια της Χούντας προσλάμβαναν καθηγητές που διώκονταν από το καθεστώς.

έχουν καταθέσει δείγμα γραφής κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου, όταν εκείνες τις κρίσιμες μέρες του Νοέμβρη του 1973 δήλωσαν ως «παρόντες» μαθητές και καθηγητές που είχαν πάει να συμπαρασταθούν στους έγκλειστους φοιτητές προκειμένου αυτοί να μην διωχθούν από την Ασφάλεια (ναι, πράγματι, κύριοι της ΟΙΕΛΕ, εκείνη την ημέρα κρύψαμε απουσίες).

Σήμερα, το 2018, η ΟΙΕΛΕ που κάνει μαθήματα Δημοκρατίας, διακινεί «λίστες αντιφρονούντων». Αλήθεια, ποιοί διακινούσαν τέτοιες λίστες τη μαύρη
επταετία 1967-1974;", καταλήγει η ανακοίνωση.
Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που έκαναν μαθήματα, προφανώς θα αρνηθούν ότι δεν τήρησαν την εγκύκλιο, για να αποφύγουν τις πιθανές πειθαρχικές κυρώσεις.

Το enallaktikos.gr κατά αποκλειστικότητα δημοσιεύει σήμερα e-mail που έστειλαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στους γονείς των μαθητών:

"Θέμα: Εορτασμός 17ης Νοεμβρίου                                    κ.Γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 16/11/18, το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και οι Επετειακές Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθούν εντός  του ωρολογίου προγράμματος.
Τα Απογευματινά Προγράμματα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας,

Τέρρυ Ραΐση
Υπεύθυνη Τμήματος Επικοινωνίας & Marketing


Εκπαιδευτήρια Δούκα © 2018 doukas.gr"
Λέξεις Κλειδία - Tags
ΟΙΕΛΕ Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος ΟΙΕΛΕ Εκπαιδευτήρια Δούκα Πολυτεχνείο
55
ιδιωτικά σχολεία
3
Εδώ Πολυτεχνείο
5
17 Νοέμβρη
11
Δημοκρατία
72
μαθήματα
118
Σχετικά άρθρα

H επόμενη ημέρα της σφαγής - ο συντηρητικός καθηγητής Κύριος Βασίλειος Βερώνης | Του Βασίλη Ρώτα

(Ο Λυκειάρχης Βασίλειος Βερώνης απεβίωσε εκφωνώντας τον πανηγυρικό της 17 Νοέμβρη, 20 χρόνια μετά.Την αποφράδα εκείνη εποχή (των γεγονότων) είμασταν οι τελειόφοιτοι μαθητές του).

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο-Θα κλείσουν διαδοχικά σταθμοί του μετρό

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου» και της πορείας που θα ακολουθήσει, θα ισχύσουν και σήμερα σύμφωνα με την αστυνομία. 

Για μια εξέγερση που θα ξανασυμβεί όσο υπάρχουν οι αιτίες οι παλιές..

Οι εργαζόμενοι της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ απαντούν με αυτοδιαχείριση του εργοστασίου με μαχητικούς αγώνες ως τη μοναδική πραγματική λύση απέναντι στην κρίση του συστήματός τους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×