op
×

Οι νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων

Διαβάστηκε
Οι νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων
Νέες κυκλοφορίες για αυτό τον μήνα από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, αλλά και εκπληκτικές προσφορές για λίγες μόνο ημέρες.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ:

Δημήτρης Πέττας
Δημόσιος χώρος, πόλη και εξουσία
Τιμή: 13 ευρώ • ISBN 978-960-9797-70-2

O δημόσιος χώρος υπάρχει από πάντα. Είναι ο χώρος κίνησης, περιπλάνησης, συναναστροφής, σύγκρουσης, ανταλλαγής, συναλλαγής, συμπαραγωγής, συνάθροισης, συσσώρευσης. Είναι πάντα το «έξω» σε σχέση με το «μέσα», το δημόσιο σε σχέση με το ιδιωτικό, το ανοιχτό σε σχέση με το κλειστό.
Είναι επίσης υλικός, υπάρχει ως πλατεία, ως δρόμος. Καταλαμβάνει πολύ περισσότερο από τη μισή έκταση της κάθε πόλης, σχεδόν ό,τι είναι έξω από τοίχους, αλλά και ό,τι είναι έξω από την πόλη· ως ελεύθερος φυσικός τόπος, ως κοινό κτήμα, που ανήκει, ή «ανήκει», σε όλους. Μας ενδιαφέρει ο δημόσιος χώ­ρος της πόλης. Για αυτόν μιλάει αυτό το βιβλίο του Δημήτρη Πέττα. Αυτόν που υπάρχει ως αγαθό ή τόπος: «Δημόσιοι χώροι υπάρχουν από τότε που υπάρχουν πόλεις, χωρίς όμως να έχουν την ίδια χρησιμότητα και τους ίδιους σκοπούς» όπως γράφει ο συγγραφέας.
Η προσέγγιση που αναπτύσσεται στο βιβλίο επαναφέρει συνθετικά συγκεκριμένες πτυχές της θεωρητικής συζήτησης, υπερβαίνοντας ένα αόριστο πλαίσιο περί εξουσίας, διεκδίκησης, δικαιώματος, χαρακτηριστικών, ταυτοτήτων και σχέσεων. Αποκαλύπτονται και νοηματοδοτούνται ξανά αυτές οι ιδιότητες, οι συνθέσεις ή αντιθέσεις σε πραγματικές διαστάσεις, χρόνους και τόπους.
----------------------------------------------------------Νίκος Κουφόπουλος
Ιστορίες ενός barman
Μικρά διηγήματα
Τιμή: 8 ευρώ • ISBN 978-960-9797-69-6

Αυτό το βιβλίο διαβάζεται ως εξής: Φτιάχνουμε ένα ποτό –ό,τι μας αρέσει, μπορεί ουίσκι, μπορεί ένα κοκτέιλ, αλλά και μπύρα κάνει–, βάζουμε τον αγαπημένο μας δίσκο να παίζει (στο πικάπ κατά προτίμηση) και καθόμαστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα. Αν καπνίζουμε, ανάβουμε κι ένα τσιγάρο. Διαβάζουμε αργά, απολαυστικά, με τον ίδιο τρόπο που πίνουμε και το ποτό μας μετά από μια κουραστική μέρα.
Ο Νίκος Κουφόπουλος, ένας άνθρωπος που ξέρει από μπαρ, μας σερβίρει αυτό που μόνο ένας μπάρμαν θα μπορούσε: ιστορίες-σφηνάκια, ιστορίες χαρούμενες, μελαγχολικές, λυπητερές, γλυκόπικρες, αισθαντικές, παράξενες, όπως ακριβώς είναι οι ιστορίες που διαδραματίζονται ή λέγονται στα μπαρ όλου του πλανήτη από καταβολής κόσμου.
Ας αφεθούμε λοιπόν στη μαγεία του χαμηλού φωτισμού, του καπνού απ’ τα τσιγάρα, του γαργαλιστικού αλκοόλ και ας ακούσουμε με προσοχή τι έχει να μας πει αυτός ο μπάρμαν. Και πού ξέρετε; Αυτός μπορεί να λέει και καμιά αλήθεια…
Ο Νίκος Κουφόπουλος ζει στα Εξάρχεια. Από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων κυκλοφορεί το κόμικ του Εδώ ελεύθερα Εξάρχεια με σχέδια του Νικόλα Αγάθου.
----------------------------------------------------------ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

50% Στους τίτλους των εκδόσεών μας, καθώς και σε επιλεγμένους τίτλους του βιβλιοπωλείου μας

35% Σε όλους τους υπόλοιπους τίτλους του βιβλιοπωλείου μας

+ Βιβλία με 1, 2, 3 ευρώ!

Στο βιβλιοπωλείο μας
(Καλλιδρομίου 30, Εξάρχεια)

Από Δευτέρα 19/11 έως και Σάββατο 24/11
----------------------------------------------------------
Παρουσίαση του βιβλίου

Αθηνά Τσάκαλου
ΟΙ ΛΕΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, 6 μ.μ.
στο POLIS ART CAFE
(Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου)

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

Θέκλα Τσελεπή
Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης
Γιώργος Μουργής
και η συγγραφέας
Λέξεις Κλειδία - Tags
Εκδόσεις των Συναδέλφων
47
Σχετικά άρθρα

Εβδομάδα προσφορών από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων - Όλες οι εκδόσεις σε εξαιρετικές τιμές

Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, οι Εκδόσεις των Συναδέλφων σας περιμένουν στο βιβλιοπωλείο τους (Καλλιδρομίου 30, Εξάρχεια).
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×