op
×

Μελέτη του ΙΟΒΕ: Η Τράπεζα Τροφίμων ως μέσο αντιμετώπισης της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα

Διαβάστηκε
Μελέτη του ΙΟΒΕ: Η Τράπεζα Τροφίμων ως μέσο αντιμετώπισης της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα
Λένε ότι για να λυθεί ένα πρόβλημα χρειάζεται πρώτα να μετρηθεί. Μερικά προβλήματα, όμως, δεν μπορούν να περιμένουν. Η πείνα και η σπατάλη απαιτούν άμεση αντιμετώπιση και με το σκεπτικό αυτό ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος ίδρυσε το 1995 την Τράπεζα Τροφίμων.

Στα 22 χρόνια ζωής της, η ‘Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης’ έχει αποκτήσει μεγάλη πείρα και γνώση στον χώρο που λειτουργεί. Η εμπειρία αυτή πρέπει να αποτυπωθεί και να συμπληρωθεί.

Ιδίως να εμπλουτισθεί με γνώση του τι συμβαίνει στον χώρο μας, σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η FEBA -Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων- με περισσότερα από 300 μέλη, εξελίσσεται σε έναν από τους κύριους διαύλους Κοινοτικής επισιτιστικής βοήθειας. 

Για τους λόγους ανατέθηκε στον ΙΟΒΕ μια μελέτη που έχει τρεις στόχους: Να περιγράψει πως λειτουργούν οι Τράπεζες Τροφίμων με την ευχή να βρούμε μιμητές σε άλλες Ελληνικές πόλεις. Ο δεύτερος, να γίνει εργαλείο για άλλους φορείς που έχουν το ίδιο αντικείμενο, και ο τρίτος να αναδείξει τρόπους καλύτερης αξιοποίησης της σημαντικής βοήθειας που διαθέτει για τους σκοπούς μας η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ολόκληρη η μελέτη ΕΔΩΛέξεις Κλειδία - Tags
"Τράπεζα Τροφίμων - 'Ιδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας" ΙΟΒΕ μελέτη
86
Σχετικά άρθρα

Σχεδόν το 50% των πρόωρων θανάτων οφείλεται στις εκπομπές ρύπων πετρελαιοκίνητων οχημάτων

Περίπου 385.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο πέθαναν πρόωρα το 2015 εξαιτίας των εκπομπών ρύπων από τις εξατμίσεις των οχημάτων, όπως διαπίστωσε μια αμερικανική μελέτη

Νέα έρευνα: Οι επιπτώσεις που έχει στα παιδιά η πολύωρη έκθεση σε οθόνες

Η μελέτη αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διαμάχη στην επιστημονική κοινότητα κατά πόσο -και από σημείο και μετά- είναι επιβλαβής για τα παιδιά η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.

Μελέτη του πανεπιστημίου Harvard: Τριπλασιάστηκε η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδούς σε παιδιά - Αιτίες εμφάνισης - Συμπτώματα - Διάγνωση

Ανησυχητική αύξηση του καρκίνου του θυρεοειδούς στα παιδιά έχουμε τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου Harvard της Αμερικής.

Το μυστικό για κοφτερό μυαλό μέχρι τα γεράματα

Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλες που αναδεικνύουν τη ζωτική σημασία της κινητικότητας στην τρίτη ηλικία, ενώ δείχνει ότι τα οφέλη είναι υπαρκτά ακόμη και για όσους ηλικιωμένους έχουν ήδη ενδείξεις άνοιας.

Επιστήμονες παρουσιάζουν για πρώτη φορά, έπειτα από τριετή μελέτη, την ιδανική διατροφή για τον άνθρωπο αλλά και τον πλανήτη

Αυτά που οι άνθρωποι τρώνε και ο τρόπος που παράγουν την τροφή τους, πρέπει να αλλάξουν δραστικά στο μέλλον, αν οι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο υγιείς, αλλά και η Γη να μην υποφέρει μαζί τους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×