op
×

Νέοι καλλιτέχνες στηρίζουν τις δράσεις της πολυγλωσσικής βιβλιοθήκης We Need Books

Διαβάστηκε
Νέοι καλλιτέχνες στηρίζουν τις δράσεις της πολυγλωσσικής βιβλιοθήκης We Need Books
Χώρος: BOOK & PLAY, Πλατεία Θεάτρου 10, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος
Χρόνος: Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 12:00-8:00μμ

Υπάρχουν δώρα που κάνουμε ρωτώντας τον άλλον από πριν τι έχει ανάγκη. Σπάνια όμως θα πει κάποιος «μου λείπει ένα έργο τέχνης» γιατί αφενός μεν θεωρείται πολυτέλεια κι αφετέρου είναι κυρίως θέμα γούστου. 

Όταν ανοίγουμε ένα δώρο όμως που είναι έργο τέχνης; Ένας κόσμος ξεπηδάει και μας πλουτίζει! Έρχεται κάθε φορά να μας συναντήσει ελαφρώς αλλαγμένος και
ανανεωμένος, με την θέρμη ενός καλού φίλου!

Η Πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας είναι ο προτεινόμενος χώρος για να παντρέψει την καλλιτεχνική με την εμπορική δραστηριότητα. Το παλιό GURU μας παραχωρήθηκε προσωρινά από τον Δήμο Αθηναίων μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα ΠΟΛΗ² στο πλαίσιο της δράσης Κατάστημα στο Κέντρο-περιοχή παρέμβασης Πλατεία Θεάτρου.

Εκεί θα αναδείξουμε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς με αφορμή τις Γιορτές! Ο σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε οικονομικά τις δράσεις που κάνουμε στο πλαίσιο της πολυγλωσσικής βιβλιοθήκης We Νeed Βooks (αφηγήσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, μαθήματα ελληνικών και αγγλικών, μαθήματα μουσικής, μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές και εκθέσεις) αλλά και όλο το εγχείρημα BOOK & PLAY που φιλοξενείται στον χώρο σε συνεργασία με την οργάνωση Challedu.

Οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα είτε με νέα έργα είτε με παλιότερα, ανταποκρίθηκαν πρωτίστως επειδή θέλουν να στηρίξουν τον σκοπό μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Θέλουμε να τους προωθήσουμε και να τους αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Παράλληλα, θα καλωσορίσουμε ιδιαίτερα ανθρώπους που δεν επισκέπτονται συχνά γκαλερί γιατί ίσως να θεωρούν πως πρόκειται για έναν άλλον κόσμο που δεν τους αφορά. Θα βρουν στο BOOK & PLAY μια ποικιλία δημιουργημάτων μικρών και μεγαλύτερων, εφαρμοσμένων και εικαστικών, που ανταποκρίνονται σε κάθε οικονομική δυνατότητα. Ελάτε στο BOOK & PLAY! Να χαζέψετε, να θαυμάσετε, να εμπνευστείτε, να αγοράσετε, αλλά πάνω απ’ όλα να γνωριστείτε με έναν νέο χώρο, με το τι πράγματα προσφέρει, και να μας υποστηρίξετε!
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Αύγουστος Βεϊνόγλου, Έλλη Βέλλιου, Ρόζυ Βούτσα, Εύα Γιαννακοπούλου και Άρης Ζεντ Γιαννακόπουλος, Χαρά Κουή, Ευδοκία Κύρκου, Παντελής Κωνσταντίνου, Μάγδα Λαμπροπούλου, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Κατερίνα Μητράκου, Άγγελος Μπαράϊ, Δέσποινα Νισυρίου, Ναντίρ Νούρι, Υακίνθη Οικονόμου, Μαίρη Ρουσσιώτη, Δήμητρα Σκανδάλη, Θάνος Σκούρτης, Γιάννης Συντιχάκης, Ερατώ Ταγαρίδη, Μάρθα Τζαβάρα, Αριστέα Χαρωνίτη, Joseph Stokes

Υπεύθυνη εγχειρήματος: Δέσποινα Νισυρίου
Επικοινωνία: 6996447913, despinanissiriou@gmail.com
Σελίδα event στο fb: www.facebook.com/events/335884493872829Σχετικά άρθρα

Χιλιάδες βιβλία από το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση - Πως λειτουργεί (Video)

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο είναι μια νέα, καινοτόμος υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας.

115 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και ακτιβιστές καλούν στις 16 Μάρτη. Ο Νόαμ Τσόμσκι καλεί για διεθνή κινητοποίηση

Στις 16 Μάρτη θα ακουστεί η κραυγή μας στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 3μμ και την ίδια μέρα θα ενωνόμαστε με κινήματα που θα διαδηλώνουν σε όλο τον Πλανήτη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×