op
×

Δράση για το κλίμα - Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί το μήνυμά μας!

Διαβάστηκε
Δράση για το κλίμα - Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί το μήνυμά μας!
Για το μέλλον το δικό μας, αλλά και των παιδιών μας, αναλαμβάνουμε δράση όλοι μαζί. Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, βγαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας και στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα για τις κλιματικές αλλαγές: λέμε στους ηγέτες μας ότι είναι δικαίωμά μας να ζούμε σε έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη.

Έλα στη Δράση για το Κλίμα, όπου μαζί με φορείς, οργανώσεις, κοινότητες, κινήματα, πρωτοβουλίες και πολίτες περπατάμε από την Ακρόπολη μέχρι την πλατεία Συντάγματος για να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία μας, αλλά και των παιδιών μας, από τις κλιματικές αλλαγές. Το μέλλον μας, καθώς και του πλανήτη μας, εξαρτάται από το πόσο ενωμένοι θα είμαστε. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη, με δικαιοσύνη και ισότητα.

Η φωνή σου είναι σημαντική!
ΠΟΥ: Μετρό Ακρόπολη (Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη)
ΠOTE: Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 11:00 π.μ.

Η επιστήμη μίλησε. Ο χρόνος τελειώνει, δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την ανθρωπότητα. Για αυτό βγαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας και λέμε στους ηγέτες μας ότι είναι δικαίωμά μας, αλλά και των παιδιών μας, να σταματήσουμε την απειλή των κλιματικών αλλαγών. Να ζούμε σε έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη.

ΠΩΣ; Είναι απλό! Βάλε άνετα ρούχα, πες το σε φίλους, φέρε τα παιδιά σου, το κατοικίδιό σου και όποιον άλλον θέλεις και έλα να περπατήσουμε μαζί για το κλίμα από την Ακρόπολη μέχρι την πλατεία Συντάγματος! Η διαδρομή θα συνοδεύεται από μουσική και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΓΙΑΤΙ: Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ. Το βλέπεις στον τρόπο που έχει αλλάξει το κλίμα της Ελλάδας, αλλά και με τη συχνότητα και την ορμή που εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Επηρεάζουν τις ζωές μας και είναι μία πραγματική απειλή για τη χώρα και τις επόμενες γενιές.

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, και μόλις δύο μήνες μετά την προειδοποίηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή ότι ο πλανήτης μας δεν αντέχει αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 1,5°C, περπατάμε στην Αθήνα μαζί με φορείς, οργανώσεις, κοινότητες, κινήματα, πρωτοβουλίες και πολίτες για να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία μας, αλλά και των παιδιών μας, από τις κλιματικές αλλαγές. Είναι δικαίωμά μας!


ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί το μήνυμά μας!

ΠΡΙΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ!
-“Οικολογικό 24ωρο”, επιδαπέδιο παιχνίδι από το WWF Ελλάς
Ο πλανήτης κινδυνεύει. Αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για να τον προστατέψεις; Στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες καλούνται να συμπεριφερθούν οικολογικά και να ερμηνεύσουν ή και να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Στόχος της δραστηριότητας είναι να αξιολογήσουν το καθημερινό τους οικολογικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και τις αντίστοιχες συνέπειές του, μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο. Οι συμμετέχοντες θα θέσουν ημερήσιους στόχους, θα αναγνωρίσουν πού σπαταλούν ή εξοικονομούν ενέργεια, νερό και πρώτες ύλες. Πότε παράγουν περισσότερα ή λιγότερα σκουπίδια και ρύπανση.

-“Global Goals”, επιδαπέδιο παιχνίδι από την Οργάνωση Γη
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό διαδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι, με θέμα τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από την Οργάνωση Γη. Συνεργαστείτε, εμπιστευτείτε την ομάδα σας και ετοιμαστείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις, για να φτάσετε στο τέλος του παιχνιδιού! Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να γνωρίσετε τους 17 Παγκόσμιους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη, να μάθετε γιατί ονομάστηκαν έτσι, ποιοι τους όρισαν, πως μπορούμε να τους εντάξουμε στην καθημερινή μας ζωή και τι σημαίνει «βιώσιμη ανάπτυξη» που τόσο συχνά ακούμε. 

-Ζωγραφική και δημιουργία πλακάτ από τους εθελοντές της Greenpeace. Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τη δική τους εικόνα για το μέλλον που επιθυμούν και οι εθελοντές της Greenpeace θα τα κάνουν placard ώστε να τους δώσουν την ευκαιρία να τα δείξουν σε όλο τον κόσμο. 

-Face painting από τους εθελοντές της Greenpeace
Εθελοντές της Greenpeace με κατάλληλο χρώμα και υλικό θα βάφουν τα πρόσωπα των παιδιών. 

-Μαζί μας στη διαδρομή και η ομάδα κρουστών του Quilombo Centro Cultural, για να δώσει ρυθμό στο περπάτημά μας για το κλίμα!


ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ (μέχρι στιγμής):

Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος - Agroecology Greece

Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού


Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝΟμάδα No Oil ΘεσπρωτίαςΠολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα-Πακιστάν

Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας-Ινδίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας-Μπαγκλαντές

Πρωτοβουλία Πολιτών Σώστε την Ήπειρο

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών

Διασωστών και Ναυαγοσωστών
ΠΟΥ: Μετρό Ακρόπολη (Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη)

ΠΟΤΕ: 9 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00

Λέξεις Κλειδία - Tags
δράση για το περιβάλλον πλανήτης
43
WWF
83
κλιματική αλλαγή
230
greenpeace
77
Σχετικά άρθρα

Ποιες είναι οι πιο μολυσμένες πόλεις παγκοσμίως σύμφωνα την παγκόσμια έκθεση 2018 της Greenpeace

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται ετησίως για τον πρόωρο θάνατο 7 εκατομμυρίων ανθρώπων και αποτελεί τον βασικότερο περιβαλλοντικό υγειονομικό κίνδυνο.

Η πορεία της πλαστικής ρύπανσης στην παγκόσμια έκθεση του WWF - Τι αναφέρεται για την Ελλάδα

Υπερβολικά μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης πέφτει σήμερα στους καταναλωτές και το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων.

"Τα έντομα αφανίζονται γιατί πρώτη φορά στην ιστορία τους συνάντησαν τον άνθρωπο"

Τα έντομα, όπως και οι άλλοι οργανισμοί, βρίσκονται στο επίκεντρο ενός ακόμα σταδίου μαζικού αφανισμού των ειδών, διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Το πιο ιστορικό και συνάμα το πιο σωτήριο γεγονός για ολάκερη την ανθρωπότητα συμβαίνει αυτό το καιρό

Άραγε στις 15 του Μάρτη, η ελληνική νεολαία θα αποτελέσει εξαίρεση ή θα πάρει και αυτή τη θέση της στον παγκόσμιο νεολαιίστικο ξεσηκωμό ενάντια στη κλιματική αλλαγή και σε εκείνους που την προκαλούν;
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×