op
×

Κάλεσμα για την ίδρυση Πανελλαδικής Ενωσης Κανναβοπαραγωγών

Διαβάστηκε
Κάλεσμα για την ίδρυση Πανελλαδικής Ενωσης Κανναβοπαραγωγών
Σε πανελλαδική συνάντηση καλεί τους καλλιεργητές, παραγωγούς και μεταποιητές κάνναβης το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο του Βόλου ο Παραγωγικός Συνεταιρισμός Βιολογικής Βιομηχανικής Κάνναβης KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ. Στην ημερήσια διάταξη είναι η ενημέρωση για τα προβλήματα και τις δυνατότητες του κλάδου, η οργάνωση και η διερεύνηση του πλαισίου συνεργασίας προκειμένου να δημιουργηθεί μια Πανελλαδική Ενωση Παραγωγών Βιομηχανικής Κάνναβης.

Ενας ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων, ο κλάδος της διατροφικής βιομηχανικής κάνναβης συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων παραγωγών και στη χώρα μας, καθώς η παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης αυξάνεται διεθνώς.

Ομως, από το 2016, που θεσμοθετήθηκε η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, εκκρεμούν σοβαρά ζητήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη του κλάδου ενώ διαπιστώνεται ουσιαστική έλλειψη ενημέρωσης των διωκτικών αρχών για το νέο νομικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα «να γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου αφού παρουσιάζονται συνέχεια κρούσματα συλλήψεων παραγωγών, διανομέων, αλλά και καταναλωτών για προϊόντα διατροφικής-βιομηχανικής κάνναβης. Εκτός από την τραγελαφική περίπτωση του συνεταίρου μας Σεραφείμ Κανδύλα που συνελήφθη στο λιμάνι Χανίων επειδή είχε στην κατοχή του σαπούνια, αλεύρι και χυλοπίτες κάνναβης της ΚΑΝΝΑΒΙΟ, οι συλλήψεις διανομέων αλλά και καταναλωτών με τα προϊόντα μας συνεχίζονται ανελλιπώς και τα προϊόντα κατάσχονται» λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ Μιχάλης Θεοδωρόπουλος.

Και δεν είναι μόνον αυτά, καθώς, σύμφωνα με το κάλεσμα, «εκκρεμεί ακόμα το χρονίζον ζήτημα των ορίων της περιεκτικότητας ΤHC στα τρόφιμα και η εμπλοκή με το Γενικό Χημείο του Κράτους που κρατάει τους Ελληνες παραγωγούς ομήρους, ο άτυπος αθέμιτος ανταγωνισμός από εισαγόμενα προϊόντα που κυκλοφορούν χωρίς να υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς με τα αντίστοιχα ελληνικά, αλλά και η εμπλοκή με τα εκχυλίσματα (CBD), η έλλειψη ξεκάθαρου νομικού πλαισίου για τη μεταποίηση, η μη ένταξη στις βιολογικές ενισχύσεις και το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης...».

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά θέματα που επιζητούν συλλογική διεκδίκηση και αντιμετώπιση αλλά και θεσμική εκπροσώπηση, καθώς θέτουν σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη του κλάδου και ταλαιπωρούν χωρίς λόγο όσους απασχολούνται σε αυτόν.

Καθώς η διοίκηση συνομιλεί θεσμικά με τα συλλογικά όργανα και όχι με τους μεμονωμένους παραγωγούς, αποφασίστηκε το κάλεσμα: «Προσοχή, δεν μιλάμε για την ίδρυση ενός ακόμα γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού οργάνου ή ενός συλλόγου, αλλά μιας οριζόντιας κλαδικής ένωσης που θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των παραγωγών και την υγιή ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα» ξεκαθαρίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος.


Πηγή: efsyn.gr
Λέξεις Κλειδία - Tags
πρωτοβουλία πολιτών με βαριές ασθένειες, που κάνουν χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, για την δημιουργία συλλόγου φαρμακευτική κάνναβη
109
αποποινικοποίηση της κάνναβης
40
νομιμοποίηση της κάνναβης
134
Κάνναβη
340
Σχετικά άρθρα

Τέως και νυν πρόεδρος του ΕΟΦ απαντούν: Γιατί οι ασθενείς δεν έχουν ακόμη λάβει φάρμακα κάνναβης;

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα πιεστικό καθώς διανύουμε ήδη είκοσι μήνες μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι “νομιμοποιείται η φαρμακευτική κάνναβη στη χώρα μας”.

Ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (ΙNCB) - Η ιατρική κάνναβη στο επίκεντρο

Η ιατρική κάνναβη στο επίκεντρο της έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά. Η ανεπάρκεια στο ρυθμιστικό πλαίσιο έχει αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×