op
×

Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού. Διαβάστε γιατί

Διαβάστηκε
Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού. Διαβάστε γιατί
Υπάρχουν ποικίλοι τρόποι να αξιοποιήσουμε τα αντικείμενα και τα προϊόντα που υπάρχουν στο σπίτι μας. Τα φακελάκια τσαγιού έχουν πολλές αξιοσημείωτες εναλλακτικές λύσεις να τα χρησιμοποιήσετε, ειδικά αν η ιδέα του να τα πιούμε δεν φαντάζει και ιδιαίτερα ελκυστική.

Μολονότι τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το τσάι από τον καφέ, υπάρχουν ακόμα μερικοί που αγαπούν τον καφέ και το τσάι έχει συνδυαστεί στο μυαλό τους αποκλειστικά με το κρυολόγημα και τις ασθένειες. Εφόσον λοιπόν τα φακελάκια του τσαγιού παραμένουν άθικτα, να σκονίζονται σε κάποιο ράφι της κουζίνας, γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουμε με πολύ πιο διασκεδαστικούς τρόπους από το να τα βάλουμε απλώς σε ένα φλιτζάνι.

Τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να αξιοποιηθούν σε όλους του χώρους και με διάφορους τρόπους μέσα και έξω από το σπίτι. Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιώντας το αποξηραμένο περιεχόμενο του σάκου, σκορπώντας το πάνω στα χαλιά, αφήνοντας το για λίγη ώρα και σκουπίζοντας το με ηλεκτρική σκούπα, τα χαλιά σας θα έχουν φρεσκαριστεί με μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

Mε ένα καθάρισμα από ένα ελαφρώς υγρό φακελάκι τσαγιού, τα σκονισμένα και βρώμικα δερμάτινα παπούτσια – κι όχι μόνο- θα μοιάζουν σαν καινούρια.

Ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος αξιοποίησης των λεγόμενων tea-bags είναι η εξουδετέρωση των άσχημων μυρωδιών. Τοποθετούμε τα αποξηραμένα φύλλα τσαγιού σε σημεία που υπάρχουν άσχημες οσμές, όπως τα συρτάρια κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα ή στον κάδο σκουπιδιών του μπάνιου και οι οσμές θα εξαλειφθούν άμεσα.
Μπορούμε να πλύνουμε τα χέρια μας μ’ ένα φακελάκι. Τα αποξηραμένα μυρωδικά απομακρύνουν άσχημες κι επίμονες μυρωδιές από ψάρι, κρεμμύδι κλπ.

Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού συμβάλλουν στην ανανέωση του δέρματος. Συνεπώς ένα μπάνιο με φακελάκια τσαγιού, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

Ένα φακελάκι τσαγιού στο μαγείρεμα του κοτόπουλο ή σε διάφορα γλυκά ή και στο βράσιμο του ρυζιού θα δώσει στο γεύμα πιο έντονη γεύση.

Για να κρύψουμε επίμονους λεκέδες από φαγητό σε ανοιχτόχρωμα υφάσματα, σε μία λεκάνη βουτάμε τα ρούχα. Βράζουμε μερικά φακελάκια τσαγιού για περίπου 15 λεπτά και στην συνέχεια αφήνουμε τα ρούχα να μουλιάσουν μέσα στο βραστό τσάι και πλένουμε κανονικά.

Ανακουφίζει από τσιμπήματα και κοκκινίλες. Τοποθετώντας κρύα σακουλάκια επάνω στο τσίμπημα, αφήνουμε για μερικά λεπτά, η κοκκινίλα θα υποχωρήσει σταδιακά ενώ ο πόνος θα εξαφανιστεί.Πηγή: ecozen.gr
Σχετικά άρθρα

Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες απεργούν για να κερδίζουν 40 σεντς περισσότερα την ημέρα...

Περισσότεροι από 400.000 εργάτες από περίπου 370 φυτείες συμμετέχουν στην τριήμερη απεργία» στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, διευκρίνισε ο Αλόκε Τσακραμπότρι

Στο μυθικό βουνό κρύβεται το μυστικό του Τσαγιού με την πλούσια αντιοξειδωτική δράση

Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας με μοναδική μυθική γοητεία, η φήμη του οποίου αντηχεί παγκόσμια, χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά πλούσια βιοποικιλότητα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×