op
×

Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος - Δηλώστε συμμετοχή

Διαβάστηκε
Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος - Δηλώστε συμμετοχή
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/19

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Ώρα 12.00-15.00
Με το εισαγωγικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά, την γενική δομή και το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι στα πλαίσια της ομάδας. Μέσα από την καλλιέργεια της φωνής, χαλαρή σωματική άσκηση και τις φωνητικές ασκήσεις, που προσεγγίζουν το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικά αλλά και συναισθηματικά-ενεργειακά, κάθε μέλος έχει σ΄αυτό το τρίωρο, την δυνατότητα να δουλέψει Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια παράλληλα με την φωνή του.

Α΄ ΕΠΙΠΕΔΟ - Ώρα 16.00-19.00
Το Α΄επίπεδο αφορά όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει ένα εισαγωγικό εργαστήρι και γνωρίζουν την δομή σε ένα αρχικό επίπεδο και θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους στο Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι αλλά και στη φωνή τους.

Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟ - Ώρα 19.30-21.30
Το Β΄επίπεδο αφορά όσους έχουν ήδη δουλέψει αρκετά πολυφωνικά Ηπειρώτικα και θέλουν να πάρουν μέρος στην μυσταγωγία του πολυφωνικού τραγουδίσματος στο Καφενείο, να μάθουν νέα τραγούδια, καθώς και να συμμετέχουν σε παραστάσεις

Συντονίζει η Αρετή Μίγγου
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο email: polyphonicareti@gmail.com

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 140 κ΄ΤΗΛΕΦΑΝΟΥΣ

Σύντομο βιογραφικό συντονιστή

Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. Έχει διδάξει ελληνικά παραδοσιακά κρουστά στα Μουσικά σχολεία Ιλίου και Πειραιά αλλά και σε άλλους χώρους και ωδεία από το 1998. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πεντατονική κλίμακα και την Ηπειρώτικη πολυφωνία, της περιοχής από όπου κατάγεται, ασχολείται από το 2007 με την έρευνα και διδασκαλία του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού. 

Έχει δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων σχετικά με την φωνή και αναπνοή. Ιδρύτρια του εγχειρήματος “Πολυφωνικό Καφενείο”, που αφορά μαθήματα - σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, σε συνεργασία με το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, συντονίζει μουσικές παραστάσεις, με σχήματα αποτελούμενα από 4 έως 14 άτομα. 

Έχει πτυχίο Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff της σχολής Μωραϊτη και διδάσκει σε παιδιά και παιδαγωγούς. Συντονίζει σεμινάρια για τον ρυθμό, με κρουστά, φωνή και κίνηση (Ο Ρυθμός Μέσα μας). Παρακολουθεί την εκπαίδευση στην "Χοροθεραπεία μέσω του ρυθμού" ( Expression Primitive) σε Ελλάδα και Γαλλία και έχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνεργάζεται με χοροθεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα, σε παραστάσεις και συναυλίες, σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Συνθέτει την δική της μουσική, όπου συχνά αναμιγνύει ρυθμούς και ήχους από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. 

Ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody”, με δύο άλμπουμ Awakening the muse και Kirke όπως και το πρόσφατο άλμπουμ Aegean, σε συνεργασία με Κινέζους μουσικούς, δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων της κουλτούρας τους, όπου μαζί αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν την μουσική τους με έμπνευση από παραδοσιακές και αρχαίες μελωδίες και ρυθμούς
Λέξεις Κλειδία - Tags
Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι εργαστηρι
34
συνεργατικό καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος
45
Σχετικά άρθρα

21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Δωρεάν εργαστήρι θεατρικού ντοκιμαντέρ

Ένα πρωτοποριακό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από το Σάββατο 2 έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η γιορτή του Χειμώνα - Συνεργατικό Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Επαναφέρουμε το έθιμο του εορτασμού των εποχών, της αλλαγής, της ανανέωσης, με τον τρόπο και την ματιά που έχουμε σήμερα στα πράγματα. Η πρότασή μας είναι Η Μη Βίαιη Στάση Ζωής. 

Η πρώτη μόνιμη έκθεση για κούκλες στην Ελλάδα - Η μαγεία του κουκλοθέατρου στο κέντρο της Αθήνας

Εδώ κι έναν μήνα έχει ανοίξει τις πόρτες του η πρώτη μόνιμη έκθεση για κούκλες στην Ελλάδα. Όλος ο κόσμος του κουκλοθέατρου στεγάζεται πια στο Μεταξουργείο, στο Εργαστήρι Μαιρηβή.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×