op
×

Καρκινική βόμβα οι μπάρες που τρώνε τα παιδιά μας!

Διαβάστηκε
Καρκινική βόμβα οι μπάρες που τρώνε τα παιδιά μας!
Και στην πραγματικότητα δεν φταίει η μπάρα που την έκαναν από μικρή αθώα μπάρα, μπάρα κλάσης "τούρμπο". Αυτό καταλαβαίνει κάποιος διαβάζοντας την ετικέτα τους. 

Όσο περισσότερη, τόσο καλύτερα;

Όχι, το σώμα μας δεν μπορεί να μεταβολίσει μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης. Συνίσταται να περιορίσουμε την κατανάλωση της σε 30γρ. ανά γεύμα. 

Πρώτον, αν φάμε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή, το σώμα δεν θα μπορέσει να τη μεταβολίσει και θα αποθηκεύσει έτσι την περιττή ως λίπος (Jim White). 

Αλλά, και, όταν τρώμε παραπάνω πρωτεΐνη από αυτή που χρειαζόμαστε, για μεγάλο χρονικό διάστημα,, σύμφωνα με τη διαιτολόγο CassieBjork αυξάνεται ο κίνδυνος νεφρικής βλάβης. 

Ασφαλώς, η ποσότητα της πρωτεΐνης σε ημερήσια βάση δεν είναι ίδια για όλους. Το ανθρώπινο σώμα είναι μοναδικό.

Σύμφωνα με τον White, της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας της Αμερικής προτείνει την κατανάλωση 1,2-1,7γρ. ανά κιλό σωματικού βάρους. 
Επίσης θα πρέπει να λάβεις υπόψιν και τη φυσική σου δραστηριότητα. 

Όταν αναφέρουμε την πρωτεΐνη οι πρώτες εικόνες είναι το κρέας δηλαδή η ζωική τροφή. Ωστόσο είναι γνωστό ότι σχεδόν όλες οι τροφές περιέχουν κάποια ποσότητα - μικρή ή μεγάλη - πρωτεΐνης, ακόμη και τα φρούτα. Έχουν ευρύτατα διαδοθεί οι φυτικές πρωτεΐνες όπως το τόφου και γενικά τα προϊόντα σόγιας, τα όσπρια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. 

Από αυτή την άποψη, λογικό είναι όταν διαβάζουμε την ετικέτα της μπάρα να ενθουσιαστούμε που θα πάρουμε 14-20γρ. πρωτεΐνης τρώγοντας απλά το σνακ μας, το οποίο θα έχει και την αγαπημένη μας γεύση σοκολάτας ή καραμέλας. 
Αυτά μόνο;
Μάλλον καλά θα κάνουμε να ρίξουμε μια ματιά στη λίστα με τα συστατικά. 
Όπως εμείς. 

Από τα 30 τυχαία δείγματα μπάρας τα ελάχιστα είχαν μικρό αριθμό συστατικών όπως πρωτεΐνης ορού κακάο, αλλά και από αυτά δεν έλειπαν οι γαλακτωματοποιητές: λεκιθίνη σόγιας, αρωματική ύλη: βανιλίνη), η ζάχαρη, φυτική έστω, και το διογκωτικό μέσο: ανθρακικό ασβέστιο, φουντούκια 3%, γαλακτωματοποιητές: τριστεατική σορφβιτάνη, λεκιθίνη σόγιας, αρώματα. 

Κάπως τρομάζει το γεγονός ότι σε πολύ μικρή μπάρα αυτό του είδους δεν λείπει το Φοινικέλαιο και Φοινικοπυρηνέλαιο-υδρογονωμένο και Μη. 

Είναι το τέλειο σνακ οι μπάρες πρωτεΐνης; 

Η αλήθεια είναι ότι πολλές μπάρες όπως διαπιστώσαμε εκτός από πρωτεΐνη, περιέχουν και μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, σιροπιού γλυκόζης και λιπαρών, που, όπως ξέρουμε, δεν είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό ή τους στόχους μας στο γυμναστήριο. 

Η κατάσταση επιδεινώνεται με την παρουσία κάποιων απαγορευμένων ουσιών όπως διοξείδιο του τιτανίου (Ε171). Ευτυχώς αυτό παρουσιάστηκε μόνο στο ένα από τα 30 εξεταζόμενα δείγματα. 

Η ικανότητα του λεπτό εντέρου να αναρροφά θρεπτικά συστατικά και να λειτουργεί ως φραγμός για τους παθογόνους μικροοργανισμούς μειώνεται σημαντικά λόγω της χρόνιας έκθεσης σε νανοσωματίδια διοξειδίου του τιτανίου, ένα συστατικό ευρύτερα γνωστό ως Ε171, σύμφωνα με νέα έρευνα που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μπιγκχάμπτον της Νέας Υόρκης. 

Η έρευνα έρχεται να υποστηρίξει τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την επικινδυνότητα του εν λόγω πρόσθετου, καθώς τον περασμένο μήνα Γάλλοι επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών ανακοίνωσαν ότι το Ε171 έχει πιθανώς καρκινογόνο δράση. 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ






Σχετικά άρθρα

Fake καρκίνους δημιουργεί πρόγραμμα λογισμικού που αλλοιώνει τις μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες

Αρχίζουμε να ζούμε όλο και περισσότερο σε μια εποχή που, εξαιτίας και της τεχνητής νοημοσύνης, γίνονται ολοένα πιο δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στο αληθινό και στο ψεύτικο (fake). 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×