op
×

Δωρεάν μαθήματα φιλοσοφίας για ενήλικες στο ΕΚΠΑ

Διαβάστηκε
Δωρεάν μαθήματα φιλοσοφίας για ενήλικες στο ΕΚΠΑ
Δωρεάν μαθήματα φιλοσοφίας για ενήλικες στο ΕΚΠΑΔωρεάν μαθήματα και εργαστήρια φιλοσοφίας για τον ενήλικο πληθυσμό προσφέρονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο… από τις 26 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουλίου 2014! Σκοπός της κίνησης δεν είναι άλλος από την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο της πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης», υποέργο «Εκπαίδευση Ενηλίκων», δράση «Εκπαιδευτικά προγράμματα βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες», διοργανώνεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο 5ος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, το ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας.

Ο 5ος κύκλος μαθημάτων θα αφορά στα εξής πεδία:

- Φιλοσοφία και Σύγχρονη Προοπτική
- Επιστήμες και Τεχνολογία
- Πολιτισμός και Δημιουργία
- Πολίτης και Πολιτεία
Καθένας από τους τομείς περιλαμβάνει εβδομαδιαία μαθήματα, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops) και διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων μεταξύ των οποίων οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν αυτές που τους ενδιαφέρουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 5ου κύκλου έχει ήδη ανακοινωθεί και οι συμμετοχές είναι δεκτές μέχρι τις 30 Απριλίου 2014. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό.
Η εν λόγω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.
Πληροφορίες στον ιστότοπο του έργου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση pa-enilikes@pspa.uoa.gr και κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, 11:00-13:00 και 17:00-19:00 στα τηλέφωνα: 210 3689596 και 210 3689598.Σχετικά άρθρα

Βίντεο: Μία μέρα σε ένα σχολείο της Φινλανδίας

Συχνά ακούγεται πως το Φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Τι είναι όμως αυτό που το κάνει ξεχωριστό; Πόσο διαφέρει από το δικό μας; Τι μαθήματα διδάσκονται; Δίνει ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς να καινοτομήσουν; Τι μέσα έχουν στη διάθεση τους; Ποιος ο ρόλος των μαθητών;

ΔΩΡΕΑΝ: 1.500 θέσεις σε ανέργους από την Λυρική Σκηνή για την όπερα Οθέλλος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, αναλογιζόμενη την παρούσα κοινωνική κατάσταση και συνεπής στην κοινωνική πολιτική της, προσφέρει, για δεύτερη φορά το φετινό καλοκαίρι, στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί ενός σπουδαίου έργου τέχνης, με στόχο να καταδείξει ότι η λυρική τέχνη δεν εμπεριέχει κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιορισμούς.

ΔΩΡΕΑΝ νύχτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο!

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

Δωρεάν τροφεία για 115 βρέβη

Είναι η πρώτη φορά που με ενέργειες της Διοίκησής του, το Δημοτικό Βρεφοκομείο, εντάσσεται κι αυτό, όπως γίνεται ήδη με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×