op
×

Σχολή Γλυπτικής για ενήλικες στο Snehta Residency

Διαβάστηκε
Σχολή Γλυπτικής για ενήλικες στο Snehta Residency
Πρόγραμμα ενηλίκων - Sculpture School 

Tο Snehta εγκαινιάζει τη Σχολή Γλυπτικής για ενήλικες!  Μια σειρά απο plug-and-play καλλιτεχνικά εργαστήρια ανοιχτά σε άτομα με μικρή ή καθόλου εμπειρία στο χώρο. 

Τα μαθήματα παρέχουν βασικά υλικά (γύψο, πηλό, ξυλεία). Οι μαθητές θα χρειαστεί να προμηθευθούν κάποια βασικά εργαλεία. Θα δοθεί κατάλογος με τα καταστήματα που πωλούν τα ανάλογα υλικά και τα εργαλεία.


Ανθρώπινη κεφαλή και σώμα (2 μήνες - 8 εβδομάδες)

Επίπεδο 1 (δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία)

Θα μελετηθεί το ανθρώπινο κεφάλι και το σώμα σε πηλό. Θα γίνει εκμάθηση κατασκευής αρματούρας ώστε στη συνέχεια, με τη χρήση μοντέλου, να δημιουργηθούν γλυπτά από πηλό.

Θα αναπτυχθούν τεχνικές κατασκευής καλουπιών πάνω σε ζωντανό μοντέλο και κατόπιν θα χυτευθούν γλυπτά από γύψο. Τα γλυπτά θα στυλβωθούν και θα πατιναριστούν.

3 ώρες μάθημα την εβδομάδα, Δευτέρα 6-9 μμ.
Kόστος συμμετοχής: 170 ευρώ 
 


Βασικές ξυλουργικές γνώσεις ( 1 μήνας-4 εβδομάδες ) 

Επίπεδο 1 (δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία)

Θα διδαχθεί η κατασκευή απλών ξύλινων αντικειμένων (π.χ κουτιά,ράφια κ.λ.π) μέσω της εκμάθησης βασικών τεχνικών κοπής και συναρμολόγησης. Θα γίνει χρήση ποικίλων εργαλείων χειρός καθώς και ηλεκτρικών. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο ξυλουργικό εργαστήριο του SNEHTA.

3 ώρες μάθημα την εβδομάδα, Σάββατο 11 πμ-2 μμ.
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ


Υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος: 28 Ιανουαρίου 2019
Έναρξη μαθημάτων: 2 Φεβρουαρίου 2019


Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο: info@snehtaresidency.org

Θέμα email: Snehta adult educational programme… “και το πρόγραμμα που θέλετε να παρακολουθήσετε.”


Πληροφορίες για τον καθηγητή

O Αύγουστος Βεϊνόγλου είναι εικαστικός, καθηγητής γλυπτικής και διευθυντής του Snehta residency. Σπούδασε Γλυπτική στο Edinburgh College of Art, παιδαγωγική και διδακτική της τέχνης στην Σχολή Καλών τεχνών Αθήνας και Art Therapy στο Queen Margaret University. Έχει επιτελέσει διοικητικό μέλος  στο Εdinburgh Sculpture Workshop από το 2014 μέχρι το 2016 και πρόσφατα πραγματοποίησε ατομική του έκθεση στην γκαλερί Έλικα με έργο που εμπνεύστηκε από την υπόγεια Αθήνα και το σύστημα μετρό. Έχει πραγματοποιήσει τα residencies ’Utopie Temporaire, curated by Alice Bonnot, 2017, The Royal Scottish Academy στη Φλωρεντία, 2004, Babayan art house, Τουρκία 2010, The John Mooney foundation, Σικάγο 2009, Dordtyard, Ολλανδία, 2015, Amorgos Erimia project, 2016 Ελλάδα, Colm Cillie, Convocation residency, Rassey & Glasgow 2015. Σκωτία. Πρόσφατα συμμετείχε στο a space revolution mini conference στην Μπιενάλε της Αθήνας και στην People Never Notice anything στο Guesthouse projects, Λονδίνο, όπου και έδειξε το έργο του μαζί με τους Jeremy Deller, David Shrigley και Jake and Dinos Chapman. 

www.augustusveinoglou.com


SNEHTA RESIDENCY

Ioannou Drosopoulou 47, Kypseli 112 57
ATHENS

www.snehtaresidency.org
info@snehtaresidency.orgΛέξεις Κλειδία - Tags
καλλιτεχνικά εργαστήρια
2
Snehta Residency γλυπτική
5
Σχετικά άρθρα

Μια διδακτική ιστορία: Η περίπτωση του κορυφαίου μας γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά είναι μοναδική

Η αυταρχική μάνα του θεωρεί ότι αυτή που τον τρελαίνει είναι η γλυπτική, ενώ συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο. Μόνο η γλυπτική θα μπορούσε να τον γλιτώσει, όπως φάνηκε αργότερα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×