op
×

Ένα βήμα πιο κοντά να καταστεί ο γύρος το πρώτο ελληνικό προϊόν «ΕΠΙΠ» στην ΕΕ

Διαβάστηκε
Ένα βήμα πιο κοντά να καταστεί ο γύρος το πρώτο ελληνικό προϊόν «ΕΠΙΠ» στην ΕΕ

Κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «ΓΥΡΟΣ» στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ).

Κατά της αίτησης καταχώρισης έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση μέχρι και την 22α Μαρτίου 2019 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην ελληνική επικράτεια.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων, Τμήμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ και άλλων Συστημάτων Ποιότητας (Λεωφ. Αθηνών 58, ΤΚ 104 41, Αθήνα, pdo-pgi@minagric.gr, 210 5275286-287-288-289).

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα καταχώρισης της ονομασίας δημοσιεύονται εδώ.


Λέξεις Κλειδία - Tags
Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν πιτόγυρος
2
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
4
τροφή
71
Σχετικά άρθρα

«Σε αποτυχία οδηγείται η δεύτερη πρόσκληση «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020»

H Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων εκτιμά ότι και η δεύτερη πρόσκληση του Μέτρου 11 που αφορά τις Βιολογικές Καλλιέργειες, οδηγείται σε αποτυχία
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×