op
×

Πειραιάς: Πανελλαδική Φιλοζωική εναντίον δημάρχου

Διαβάστηκε
Πειραιάς: Πανελλαδική Φιλοζωική εναντίον δημάρχου

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας & της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων εναντίον του δημάρχου Πειραιά:

Το αντιφιλοζωικό παραλήρημα του Δημάρχου Πειραιά

"Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγο παραπάνω από δύο μήνες, από τότε που ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά τις απαράδεκτες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες “όποιος σιτίζει τα αδέσποτα ζώα μισεί τους ανθρώπους” και εκτόξευσε απειλές προς τους φιλόζωους, και προσφάτως μας έδωσε ένα ακόμα δείγμα της αντιδημοκρατικής και μικρόψυχης νοοτροπίας του.

Σε συνάντηση στις 18-3-14  μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας και φιλόζωης του Πειραιά με την δημοτική σύμβουλο του συνδυασμού του, ο κ. Μιχαλολιάκος παρέστη με δική του πρωτοβουλία και επανέλαβε για μια ακόμα φορά τις απαράδεκτες απόψεις του, σύμφωνα με τις οποίες:

   
Όποιος σιτίζει τα αδέσποτα ζώα μισεί τους ανθρώπους.
   
Tο μοναδικό μέρος που μπορεί να σιτίζει ένας φιλόζωος ζώα, είναι το μπαλκόνι του.
   
Δεν προτίθεται να δημιουργήσει σημεία σίτισης και πότισης.
   
Δεν πρέπει να ταΐζονται τα περιστέρια, γιατί λερώνουν τους χώρους που παίζουν τα εγγόνια του.Αυτές είναι μόνο μερικές από τις απαράδεκτες δηλώσεις του.


Δεν έχουμε την απαίτηση όλοι οι πολίτες να έχουν επαρκή φιλοζωική κουλτούρα και να διακατέχονται από φιλοζωικά αισθήματα, απαιτούμε όμως από τον εκάστοτε δήμαρχο, ο οποίος αποτελεί την κεφαλή της τοπικής αυτοδιοίκησης, να δίδει το καλό παράδειγμα, να φέρεται πολιτισμένα και να εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία, χωρίς να αυθαιρετεί και να συμπεριφέρεται με απαράδεκτο και αγενή τρόπο σε φορολογούμενους πολίτες του Πειραιά, μόνο και μόνο επειδή αυτοί είναι φιλόζωοι.

Θα έπρεπε ο κ. Μιχαλολιάκος να γνωρίζει ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η σίτιση των αδέσποτων ζώων όχι μόνο  επιτρέπεται, αλλά είναι και ευθύνη του Δήμου. Συνεπώς, οι φιλόζωοι δημότες του Πειραιά όχι μόνο έχουν το θεσπισμένο από τον νόμο δικαίωμα να σιτίζουν τα αδέσποτα της πόλης, αλλά θα πρέπει να έχουν αρωγό στην προσπάθειά τους αυτή και τη δημοτική αρχή.

Θεωρούμε ότι οι  πολιτισμένες κοινωνίες έχουν ανάγκη εμπνευσμένων  ηγετών και όχι ανθρώπων με παρωχημένες και αντιευρωπαϊκές αντιλήψεις . Οι καιροί που ζούμε απαιτούν ανθρωπιά, ηθικό μεγαλείο και συμπόνια προς τα αδύνατα δίποδα και τετράποδα πλάσματα, αρετές στον  μάλλον άγνωστες  Δήμαρχο Πειραιά.

Καλούμε τους πολίτες του Πειραιά να μην επανεκλέξουν τον νυν δήμαρχο Πειραιά θέτοντάς τον εκτός δημοτικής αρένας.

Τέλος καταστούμε σαφές , ότι σε περίπτωση που η νέα δημοτική αρχή του Πειραιά προβεί σε ενέργειες αντίθετες με την κείμενη νομοθεσία, η ΠΦΠΟ θα είναι παρούσα να προστατεύσει τα δικαιώματα των άτυχων αδέσποτων ζώων του Πειραιά.

 

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων"

Σχετικά άρθρα

Υπογράφουμε! Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία καταφύγιου αδέσποτων κατοικίδιων ζώων

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης των κατοικίδιων ζώων (σκύλοι & γάτες), έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και στις περιοχές μας και έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΕΥΘΥΝΗ απέναντί τους, που για διάφορους λόγους βρίσκονται χωρίς στέγη, περίθαλψη, τροφή, νερό, υγειονομική φροντίδα και εμβολιασμούς!!!

Ταΐστρα για τα αδέσποτα στην Δράμα

Ο σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» κάνει έκκληση σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη σίτιση των αδέσποτων. Αν θέλετε να βοηθήσετε αυτά τα πλάσματα μπορείτε να τους προσφέρετε τροφή γεμίζοντας την ταΐστρα τους!

Δήμαρχος Σερρών:πογκρόμ αδέσποτων καταγγέλουν οι Ζωοφιλικές οργανώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) αντιδρώντας στην παράνομη περισυλλογή αδέσποτων σκυλιών, που πραγματοποίησαν συνεργεία του Δήμου Σερρών την περασμένη Παρασκευή, έστειλαν σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμο Σερρών, στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρµάκων και Εφαρµογών του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Πώς οι Τούρκοι ανακυκλώνουν, ταΐζοντας τα αδέσποτα

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Τούρκοι ανακάλυψαν ακόμα έναν πρωτότυπο τρόπο για να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα, φροντίζοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον.  Ιδού μια από τις ειδικές συσκευασίες που υπάρχουν πλέον σε εστιατόρια της Κωνσταντινούπολης. Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργούν τα φιλοζωικά κουτιά αυτής της ιδιαίτερης ανακύκλωσης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×