op
×

Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα από τον δήμο Αθηναίων - Πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να δώσουν μια ευκαιρία ζωής υιοθετώντας ένα ζώο

Διαβάστηκε
Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα από τον δήμο Αθηναίων - Πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να δώσουν μια ευκαιρία ζωής υιοθετώντας ένα ζώο

Ημέρα ευθύνης και υπόμνησης των υποχρεώσεων που όλοι έχουν, πολίτες και πολιτεία, για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων είναι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων, τονίζει σ΄ ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων.

Οι δύο βασικοί άξονες των δράσεών του στο θέμα αυτό, είναι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης και υιοθεσίας τους, η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κτηνιατρικής φροντίδας, τροφής και νερού και οι παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Επίσης, η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώων συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης, ενώ μεγάλη προσπάθεια γίνεται στην προώθηση της υιοθεσίας. 

Με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει και υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων, «πάνω από 6.500 αδέσποτα σκυλιά καταγράφηκαν, δέχτηκαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Από αυτά, περίπου 2.000 υιοθετήθηκαν και απολαμβάνουν πλέον τη ζεστασιά της νέας τους οικογένειας» δηλώνει η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αστικής Πανίδας, Αστικής Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, Λενιώ Μυριβήλη.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος, είναι η περισυλλογή, η καταγραφή, η σήμανση, ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος υγείας, η αποπαρασίτωση, η στείρωση, ο εμβολιασμός και η υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων σκύλων.  

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «από το 2012, το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στις αδέσποτες γάτες. Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό των αδέσποτων γατών στην πόλη μας, η ένταξή τους στο πρόγραμμα γίνεται σταδιακά και υπό προϋποθέσεις.

Προτεραιότητα δίνεται στα θηλυκά ζώα και ιδιαίτερα σε εκείνα που είναι σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, σε τουριστικές περιοχές της Αθήνας, σε νοσοκομεία και σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος γενικότερα».

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ζώο που θα τους κρατήσει συντροφιά μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Αθηναίων

www.cityofathens.gr


Τα αδέσποτα ζώα που προωθούνται για υιοθεσία, είναι απολύτως υγιή, όπως έχει διαπιστωθεί από ιατρική εξέταση και αιματολογικές εξετάσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εφόσον πάσχουν από χρόνια και ανίατη ασθένεια, ή αντιμετωπίζουν ανατομικά προβλήματα και χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, οι ανάδοχοι τυγχάνουν της υποστήριξης του δήμου Αθηναίων στη φροντίδα αυτή.  

 

Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν μια ευκαιρία ζωής υιοθετώντας ένα ζώο, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 3239201-202 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση t.astikis.panidas@athens.gr .  

 

Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων έχει τοποθετήσει 41 αυτόματες ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα, σε διάφορα σημεία της πόλης. Η επιλογή των σημείων έγινε σε συνεννόηση με φιλόζωους πολίτες, ώστε, ιδίως στην περίοδο του καλοκαιριού και των διακοπών, τα ζώα να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε σταθερά σημεία παροχής νερού.

Επίσης έχουν δοθεί εντολές στους εργαζόμενους του δήμου, που εργάζονται σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, να παρακολουθούν και να φροντίζουν για την άμεση παροχή νερού στα αδέσποτα ζώα που εντοπίζονται να κυκλοφορούν εκεί.

 


 

Λέξεις Κλειδία - Tags
αδέσποτα ζώα
126
Δήμος Αθηναίων
198
Σχετικά άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×