op
×

Ωραιόκαστρο: Πρωτοφανής επιχείρηση της αστυνομίας στη "διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες"!

Διαβάστηκε
Ωραιόκαστρο: Πρωτοφανής επιχείρηση της αστυνομίας στη  διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες !

Πρωτοφανή επιχείρηση αποτροπής της "διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες" έστησε η αστυνομία στο Ωραιόκαστρο.  Πρόκειται για την τρίτη φορά που επεμβαίνει η αστυνομία για να αποτρέψει τη δράση αυτή αλλά αυτή τη φορά ξεπερνάει κάθε φαντασία ο ζήλος της.

πηγή: alterthess.gr


Όπως καταγγέλλει η ομάδα δράσης "Αλληλεγγύη για όλους": "Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε από τα όρια του δήμου, στην οδό Θεσσαλονίκης στο σημείο Δηβέλια, όπου με μπλόκο  εμπόδιζε  την προσέλευση των παραγωγών  στο Ωραιόκαστρο. Ταυτόχρονα με μια άλλη γιγαντιαία επιχείρηση περικύκλωσε το χώρο «Αλώνια» που θα γίνονταν η αγορά «Χωρίς μεσάζοντες», από όλες τις κατευθύνσεις με την ομάδα ΔΙΑΣ και δεκάδες παρατεταγμένους αστυνομικούς. Με αυτόν τον τρόπο  κατάφεραν τελικά  να ματαιώσουν  την  αγορά «Χωρίς μεσάζοντες» για τρίτη φορά  και να εμποδίσουν τους πολίτες να προμηθευτούν φθηνά προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι ενώ το δημοτικό συμβούλιο  παραχωρεί τη σχετική άδεια στην ομάδα δράσης των πολιτών «Αλληλεγγύη για όλους», στην συνέχεια ουδέποτε εμφανίζεται η διοίκηση για να στηρίξει αυτή τη  δράση, απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία. Όπως καταγγέλλει ακόμη δημοτική παράταξης  σε όλη την Ελλάδα  πραγματοποιούνται από τους δήμους ή με την υποστήριξη έστω των δήμων αγορές «Χωρίς μεσάζοντες», για να προμηθευτούν οι πολίτες σε οικονομικές τιμές  προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, εκτός από το δήμο Ωραιοκάστρου.


Σήμερα το παρών μαζί με τα  μέλη της ομάδας δράσης «Αλληλεγγύη για όλους» έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου με την «Αλληλεγγύη -Ανατροπή» Γ. Εδιρνέλης. Στο χώρο κατέφθασε επίσης και ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαικής Συσπείρωσης» Α. Θεμελής.

Προσαγωγές μελών της "Αλληλεγγύης για όλους"
Η αστυνομία στο πλαίσιο του εκφοβισμού προχώρησε  σε τρεις προσαγωγές μελών της ομάδας των διοργανωτών «Αλληλεγγύη για όλους», που ύστερα από παρέμβαση της υποψήφιας  Περιφερειάρχη Δέσποινας  Χαραλαμπίδου και του Γ. Εδιρνέλη με την ιδιότητα του δικηγόρου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αστυνομία δικαιολογήθηκε για τη στάση της επικαλούμενη την ύπαρξη τριών καταγγελιών. Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και καταγγελία από το Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου Ωραιοκάστρου.

"Εάν ισχύει,  καλούμε την  περιστασιακή πλειοψηφία του Δ.Σ  του Εμπορικού συλλόγου, να σταματήσει αυτές  τις αδικαιολόγητες κι έξαλλες ενέργειες με τις οποίες στρέφεται ενάντια στους καταναλωτές, γιατί με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να  διαταράξει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις των καταναλωτών με την τοπική αγορά, προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου μποϋκοτάζ που θα αποβεί σε βάρος των επαγγελματιών της τοπικής αγοράς.  Στην εποχή της κρίσης, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών και των επαγγελματιών της τοπικής αγοράς, πρέπει να συνεχιστούν και να μην επιτραπεί  σε ορισμένους να τις  διαταράξουν προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων" τονίζει η ομάδα πολιτών Ωραιοκάστρου "Αλληλεγγύη για όλους καταγγέλοντας  τη θηριώδη  αστυνομική κινητοποίηση  αυθαιρεσίας και αυταρχισμού.

"Η επιτυχία της δράσης «Χωρίς μεσάζοντες" που φέρνει κοντά τους παραγωγούς  με τους καταναλωτές τους τρόμαξε. Τους τρόμαξε   γιατί δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει και μια άλλη προοπτική, η   κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία  που θα περιορίζει  την ασυδοσία  των καρτέλ και των κάθε είδους μεσαζόντων. Η αστυνομική τους αυθαιρεσία δεν τρομάζει όμως τα μέλη της ομάδας «Αλληλεγγύη για όλους» που θα συνεχίσουν τη δράση τους  με κάθε τρόπο και που θα στηρίζεται από τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές στις 18 Μαΐου." καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Σχετικά άρθρα

Κυριακάτικη υπαίθρια αγορά χωρίς μεσάζοντες από τον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων

Ο δήμος απευθύνει πρόσκληση σε όλους όσους επιθυμούν να προμηθευτούν προϊόντα  σε μια αγορά, χωρίς μεσάζοντες, που βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις, την εμπιστοσύνη και τη γνώση του ευ ζειν!

"Χωρίς μεσάζοντες": σε θέση μάχης οι πολίτες. Του Θέμη Κωτούλα

Οι πρωτοβουλίες πολιτών "Χωρίς Μεσάζοντες" ενώνουν τις δυνάμεις τους και προετοιμάζονται για ένα "θερμό" Φθινόπωρο. Διευρύνεται διαρκώς η συλλογική δράση των κινημάτων Χωρίς Μεσάζοντες ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόρι.

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες από την Άνωση

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες "Χωρίς Μεσάζοντες" (τελευταία διανομή του καλοκαιριού), για τα ελληνικά προϊόντα: Φέτα, Γίδινο Τυρί, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, Κόκκινα και Λευκά Ξερά Κρεμμύδια, Πατάτες, Απορρυπαντικά και Χαρτικά. Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας (www.anwsi.gr) και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ καθημερινές στο τηλέφωνο 24210-20483 (6 έως 9 το απόγευμα).
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×