op
×

Κρυστάλλινη Παρτίδα | Του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Διαβάστηκε
Κρυστάλλινη Παρτίδα | Του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Η προστασία του νερού από την ιδιωτικοποίηση ή την κρατικοποίηση, σε μια προοπτική κοινωνικής αμεσοδημοκρατικής διαχείρισης, περνά και μέσα από την γραφή: Το παρακάτω διήγημά μου συμμετείχε στον διαγωνισμό δημιουργικής γραφής που διοργάνωσε η Καμπάνια «Ε, όχι και το νερό» (Θεσσαλονίκη), σε συνεργασία με την Κριτική Επιτροπή και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκβολές του Αυγούστου και η παράσταση έρεε στο Ρι ντελ Ω. Οι θερινές ονειρώξεις μεταξύ άμμου και σελήνης μαζί με εκείνη την αναπόφευκτη προσμονή του φθινοπώρου κινούσανε τον μύλο με τις κουβέντες, τα γέλια, τις ματιές. ‘Μπαίνουμε στον Υδροχόο και θα ανάψουμε φωτιές / οι καιροί…’ και δώσ’ του τσουγκρ! Όταν το ασημένιο φως καθρεφτίστηκε στην αρμύρα, εκείνη, κουρντισμένη από το μεσημέρι, όσο κοιτούσε το μακρόστενο κρύσταλλο να στέκεται άδειο, στεγνό, ανέγγιχτο, το ξεστόμισε, αφήνοντας ένα αχ να φύγει από την άκρη των ρόδινων χειλιών: ‘Δεν φάνηκε…’. Ο κύριος Μίμης, συμπαθών του «συλλέκτη», όπως τον φωνάζανε στο καφενείο, εγκατέλειψε τότε το ταξίδι με τις πενιές και πλησίασε”.

Η συνέχεια στον πολιτικό ιστότοπο του πολιτικού περιοδικού "Βαβυλωνία": babylonia.gr


Σχετικά άρθρα

Απείρανθος: Ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να γεννηθεί ένας καλύτερος κόσμος

Δοκιμάσθηκε με αρκετή επιτυχία η τοπική αυτοθέσμιση, αυτοδιαχείριση και αυτοδιεύθυνση με την αμεσοδημοκρατική λειτουργία της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων. 

Η αρπαγή του νερού στην Ελλάδα | Του Γιάννη Παπαδημητρίου

Δεν είναι τυχαίο που η παγκόσμια κλιματική αλλαγή βιώνεται κατά κύριο λόγο είτε ως πλημμύρα είτε ως ξηρασία, συνδέεται δηλαδή άμεσα με τη διαταραχή του θαυμαστού υδρολογικού κύκλου της φύσης. 

Κίνηση Πολιτών Για το Νερό 136: Αυτή είναι λύση για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό!

Το ιστορικό Δημοψήφισμα της 18ης Μάη 2014 για την ΕΥΑΘ έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της πόλης και έβαλε τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη των αγώνων για το Νερό

Είμαστε ΟΛΟΙ Φινλανδοί!...

Eλσίνκι: 30.000 εργάτες διαδήλωσαν μέσα στη βροχή.  Η μεγαλύτερη κατάληψη πανεπιστημίου στην ιστορία της Φινλανδίας, υπέρ της αμεσοδημοκρατικής διαχείρισης του ιδρύματος και κατά της λιτότητας, φαίνεται, πως θα εξαπλωθεί παντού. Ένα νέο κοινωνικό κίνημα διαμορφώνεται στην αντίσταση κατά της αλλοίωσης που προκάλεσε ο νεοφιλελευθερισμός στο Σκανδιναβικό κοινωνικό κράτος.

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ: σχετικά με συγχώνευση ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ

Από καιρό είχαμε δηλώσει ότι το νερό και η ΕΥΑΘ θα είναι πάντα στόχος των ιδιωτών, ένα μονοπωλιακό αγαθό που αποφέρει σίγουρο κέρδος στους κρατικοδίαιτους επενδυτές, είναι ελκυστικό. Η επιβεβαίωση ήρθε από επίσημα χείλη, του υπουργού υποδομών, κ. Χρυσοχοίδη,  ο οποίος έκανε δηλώσεις για συγχώνευση-συνεργασία μεταξύ ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ, με σκοπό την ανάπτυξη, την αξιοποίηση, και άλλες ανάλογα εύγλωττες εκφράσεις που δημιουργούν όμορφες εντυπώσεις.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×