op
×

Εταιρεία «χαρίζει» τις Τετάρτες στο προσωπικό της και τριπλασιάζει τα κέρδη της

Διαβάστηκε
Εταιρεία «χαρίζει» τις Τετάρτες στο προσωπικό της και τριπλασιάζει τα κέρδη της


Σύμφωνα με άρθρο του capital στο BBC, η Αυστραλιανή εταιρία VERSA, εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ με έδρα στη Μελβούρνη, αποφάσισε τον Ιούλιο του 2018 να δώσει μια ακόμα μέρα άδεια μέσα στην εβδομάδα σε όλους τους εργαζόμενούς της, χωρίς αυτό να επιδράσει αρνητικά στο μισθό.

Έτσι, εκτός των σαββατοκύριακων, κάθε Τετάρτη, το προσωπικό της εταιρίας ξεκουράζεται, ασχολείται με την οικογένεια, τον αθλητισμό, το διαλογισμό ή ό,τι άλλο θεωρεί ότι αξίζει τον ελεύθερό του χρόνο, λαμβάνοντας τις ίδιες αποδοχές.

H CEO της VERSA, Kath Blackham, εξηγεί ότι σε αυτό το διάστημα, από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι και το Μάρτιο του 2019, τα εισοδήματα της εταιρίας αυξήθηκαν 49% και τα κέρδη τριπλασιάστηκαν.

Η ίδια αποδίδει μέρος αυτών των αποτελεσμάτων στον περιορισμό των ημερών εργασίας. Κάθε δυο εβδομάδες το προσωπικό της εταιρείας αξιολογεί μαζί με τη Διεύθυνση τι πήγε καλά και τι χρειάζεται να διορθωθεί ώστε το μοντέλο να λειτουργεί σωστά για όλους: πελάτες, προσωπικό, διεύθυνση, διοικητικό συμβούλιο.

Η Blackham προτίμησε τις Τετάρτες για δύο λόγους: έχοντας υπόψη την όρεξη για παραγωγικότητα που υπάρχει μετά την ξεκούραση του σαββατοκύριακου, αποφάσισε να σπάσει την εβδομάδα σε δυο ουσιαστικά μίνι εργασιακά διαστήματα: Δευτέρες-Τρίτες και Πέμπτες-Παρασκευές.

Επίσης κατά τη γνώμη της έπρεπε να είναι σαφές το πότε κάθε εργαζόμενος/η είναι στο γραφείο για την συνολική εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και έτσι δεν έδωσε μια κατά βούληση μέρα αργίας αλλά έθεσε μια συγκεκριμένη για όλους/ες.

Ένα χρόνο πριν η μεσητική εταιρεία PERPETUAL GUARDIAN, έγινε πρωτοσέλιδο, κάνοντας ακριβώς το ίδιο πείραμα με επιτυχία, αυτή τη φορά στη Νέα Ζηλανδία. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της, Andrew Barnes, «έχει έρθει η ώρα για τέτοιου είδους εργασιακές πολιτικές».

pressenzaΛέξεις Κλειδία - Tags
ωράριο
13
Αυστραλία
70
εργασία
182
Σχετικά άρθρα

Μόνο ένα οκτάωρο δουλειά την εβδομάδα επαρκεί για να έχει κανείς τα ψυχικά οφέλη της απασχόλησης

Μπορεί όλοι, λίγο-πολύ, να γκρινιάζουν για τη δουλειά τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι η απασχόληση παρέχει οφέλη για την ψυχική ισορροπία ενός ανθρώπου.

Ο «Egg boy» δώρισε όλα τα χρήματα που συγκέντρωσε στα θύματα του μακελειού στο Κράιστσερτς

Ο Αυστραλός έφηβος που έχει πάρει το παρατσούκλι «Egg boy» επειδή έριξε ένα αβγό στο κεφάλι ενός ακροδεξιού πολιτικού δήλωσε ότι δώρισε όλα τα χρήματα σε μια οργάνωση

Είναι η πρώτη φορά που η επαγγελματική εξουθένωση εντάσσεται στην Κατάταξη των Ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Η εργασιακή εξουθένωση ή "burn out" όπως άτυπα ονομάζεται παγκοσμίως εντάσσεται πλέον στη διεθνή κατάταξη των ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×