op
×

Quitting Dance Performance

Διαβάστηκε
Quitting Dance Performance
Η προβολή της ακτιβιστικής dance performance “Quitting” της Γωγωντίνας Αντζάμπου, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018 στη χωματερή Φυλής με έντονο οικολογικό προβληματισμό.

Μετά το τέλος της προβολής θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για το κοινό πάνω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της πολύχρονης περιβαλλοντικής καταστροφής.

Η performance αποτελεί μέρος του οικολογικού ντοκιμαντέρ “Athenian material” της Laure Vermeersch του οποίου η παραγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
«Μια δυστοπική επικράτεια, μια οικολογική καταστροφή.
Το αποτύπωμα κάθε πόλης στον δικό μου τόπο.
Ένα βουνό σκουπιδιών - από τα ερείπια της φύσης.
Η φύση καταστρέφεται συνειδητά ή ασυνείδητα από τις καθημερινές μας πρακτικές.

Τολμάς να την αντικρίσεις;
Μια δυστοπική κοινωνία που συντηρείται από την απαισιοδοξία των ανθρώπων για κάθε αλλαγή στην ποιότητα της ζωής τους.
Είμαστε συνηθισμένοι στην περιβαλλοντική, πολιτική, οικονομική, ηθική, κοινωνική και προσωπική υποβάθμιση. Είμαστε συνηθισμένοι σε μικρές επιφανειακές πολυτέλειες που παρέχονται από τις αρχές καθώς μας εξαπατούν για να σταματήσουμε την καταπολέμηση της περιβαλλοντικής καταστροφής.
Σιωπή.
Ποια είναι η δική σου φωνή;
 
Χωματερή ... όπως η ψυχική παραίτηση οποιασδήποτε προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ... όπως η παραίτηση από κάθε αντίσταση κατά της οικολογικής καταστροφής της ευρείας περιοχής.
Μια πάλη ενάντια στο εσωτερικό σκοτάδι για τη ρημαγμένη γη. Ο εφιαλτικός φόβος της αδυναμίας ενάντια στις αρχές.
Παρατηρητές και παρατηρούμενοι της φθοράς μας.
Νιώθω τόσο μόνη ... Είμαστε μόνοι...
Είμαι μητέρα ... τι είδους μητέρα; Δεν μπορώ να προστατέψω την κόρη μου.
Είμαστε τόσο μόνοι;»
 
Η Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου μεγάλωσε και επιχειρεί με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Proastio Art στα Άνω Λιόσια. Είναι ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, χορογράφος και καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στην Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ πάνω σε site specific χορογραφίες και στη διαδραστική σχέση κίνησης – χώρου.

Συνεργάζεται στην οργάνωση σεμιναρίων στα προπτυχιακά τμήματα. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Choreogenic", έχει παρουσιάσει το βίντεο “Choreogenic” στην Quadrennial of Performance Design and Space στην Πράγα 2015, τη site specific performance “Choreogenic II_atrium stimulation” στο Μουσείο Μπενάκη και "Urban Swarm" στις δράσεις του Athens Intersection και Athens Trigono.
 
Η Laure Vermeersch συνεργάστηκε με τον Eric Baudelaire για το σχεδιασμό, τη σύνταξη ή την επεξεργασία διαφόρων έργων: «Επιστολές στον Max» (2014), “Ugly One” (2013), “Anabasis of May” και “Fusako Shigenobu”, “Masao Adachi” και “27 χρόνια χωρίς εικόνες” (2011).

Επίσης, με τον McAllister για τη σκηνοθεσία στο Channel 4 του BBC με πολλές βραβεύσεις. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (NFTS) στη Μεγάλη Βρετανία το 2007. Είναι μέλος του Συντακτικού Συμβουλίου του περιοδικού Vacarme, όπου εκδίδει επίσης άρθρα σχετικά με την τέχνη του ντοκιμαντέρ.

Επί σειρά ετών και μέχρι το 2012 στο Παρίσι και το Λονδίνο, σχεδίασε και διηύθυνε την ανάπτυξη γραφικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων πολυμέσων (προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές πλατφόρμες και πλατφόρμες περιεχομένου) για μια διεθνή ομάδα και στη συνέχεια μια αγγλική υπηρεσία. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το ντοκιμαντέρ Athenian Material σε συμπαραγωγή με τη Les films d'Ici.

Κυριακή 12 Μαΐου, 11:30
Proastio Art, Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια
Τηλ. 2102470604, 6993954907
*Είσοδος ελεύθερη


 Σχετικά άρθρα

Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)

Ο καλλιτέχνης Frantisek Czanner δημιούργησε μια σειρά κινούμενων σχεδίων που καταγράφουν την τοξική σχέση που έχει ο πλανήτης με τους ανθρώπους.

Στοιχεία-σοκ: Τουλάχιστον 164 ακτιβιστές δολοφονήθηκαν μέσα στο 2018

Τουλάχιστον 164 υπερασπιστές του περιβάλλοντος, που αγωνίζονταν εναντίον ορυχείων και μεταλλείων, της άκρατης υλοτομίας ή του αγροτοβιομηχανικού τομέα δολοφονήθηκαν το 2018

Να μπει τέλος στο έγκλημα της ματωμένης χρήσης της γούνας

Νέα έκκληση προς τον κόσμο της ελληνικής μόδας απευθύνουν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και 72 φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις από την Ελλάδα και την Κύπρο
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×