op
×

Μια μικρή ιστορία του Λούκυ Λουκ - Αφιερωμένη στις καμήλες του Αμερικάνικου Στρατού | Του Ανδρέα Βασιλείου

Διαβάστηκε
Μια μικρή ιστορία του Λούκυ Λουκ - Αφιερωμένη στις καμήλες του Αμερικάνικου Στρατού | Του Ανδρέα Βασιλείου

Του Ανδρέα Βασιλείου

Μια μικρή ιστορία του Λούκυ Λουκ είναι αφιερωμένη στις καμήλες του Αμερικάνικου Στρατού. 

Το στόρι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, καθώς το 1856 αποφασίστηκε να γίνει εισαγωγή τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να μεταφέρουν φορτία στην δύσκολη αμερικανική έρημο. 

Αγοράστηκαν 33 συνολικά από τρία λιμάνια της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: 3 από την Τύνιδα, 9 από την Αίγυπτο (νομίζω Αλεξάνδρεια) και 21 από την Σμύρνη, δημιουργώντας έτσι τα βραχύβια U.S. Camel Corps. 

Μαζί τους έφεραν και αρκετούς καμηλιέρηδες από τα ίδια λιμάνια. Αυτό που είναι σχετικά άγνωστο είναι ότι αρκετοί (8) από αυτούς, ήταν ελληνικής καταγωγής. 

Στο σκίτσο βλέπετε έναν άραβα, είναι υπαρκτό πρόσωπο, προέρχεται από την Σμύρνη και είναι από Ελληνίδα μάνα και Σύρο πατέρα, το όνομα του ήταν Χατζί Αλί και στο Αμέρικα τον φώναζαν Hi Joly, πριν το κάνει Philip Tedro. Τα ονόματα των υπολοίπων καταγράφονται ως Mimico Teodora (Mico), Hadjiatis Yannaco (Long Tom), Anastasio Coralli (Short Tom), Michelo Georgios, Yanni Iliato, Giorgios Costi και ο πιο διάσημος Yiorgos Caralambo ή αλλιώς Greek George. 

Ένας ταγματάρχης τον προσέλαβε και του παραχώρησε μια αγροικία στην Καλιφόρνια, ενώ το 1867 έγινε Αμερικανός πολίτης. 


Ο Caralambo ή Greek George


Ο Hadji Ali με την σύζυγό του Gertrudis Serna

Το 1874, ο τρομερός λήσταρχος (bandido) Tiburcio Vasquez, συλλαμβάνεται στο σπίτι του Greek George (όπου συχνά κρυβόταν) πιθανόν μετά από προδοσία του δικού μας (ή ενός ξαδέρφου του) για την αμοιβή των 15.000 δολαρίων. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο Go West Greek George του Steven Dean Pastis.Gwinn Heap - Illustration for Jefferson Davis' report to the Senate in 1857

Αν αναρωτιέστε τι απέγιναν τα ζωντανά: το σώμα διαλύθηκε το 1862, καθώς οι καμήλες τρόμαζαν τα μουλάρια και τα υπόλοιπα αχθοφόρα ζώα, ενώ υπήρξε και πρόβλημα χρηματοδότησης από το Κογκρέσο. 

Τα ζώα εγκαταλείφθηκαν αδέσποτα, δημιουργώντας και πρόβλημα στις γύρω περιοχές τα επόμενα χρόνια.


Σχετικά άρθρα

Κλυδωνισμοί στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας του εμπορικού πολέμου

Καθώς κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει άμεσα να διολισθήσει σε ύφεση για πρώτη φορά ύστερα από μία δεκαετία.

Οι ΗΠΑ έχουν ιστορικό στις δοκιμές βιολογικών όπλων στον πληθυσμό – άραγε να χρησιμοποιήθηκαν και μολυσμένα τσιμπούρια;

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να αποκαλύψει αν χρησιμοποίησε τσιμπούρια για να προσβάλει τους Αμερικανούς με τη νόσο του Lyme

Ταξιδιωτική οδηγία της Διεθνούς Αμνηστίας κατά ΗΠΑ λόγω των πολύνεκρων επιθέσεων

Η Αμνηστία στηλιτεύει την απραξία του αμερικανικού Κράτους, αφού κατ’ αυτήν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι «απρόθυμη να εγγυηθεί την προστασία από την ένοπλη βία»
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×