op
×

Το αντισυμβατικό διεθνές φεστιβάλ “Pint of Science” θα πραγματοποιηθεί στα μπαρ διαφόρων πόλεων και της Ελλάδας

Διαβάστηκε
Το αντισυμβατικό διεθνές φεστιβάλ “Pint of Science” θα πραγματοποιηθεί στα μπαρ διαφόρων πόλεων και της Ελλάδας

Ξέρω τι θα κάνεις στις 20, 21 και 22 Μαίου!

Ετοιμάσου για τη δεύτερη χρονιά του πιο ανατρεπτικού festival επικοινωνίας της επιστήμης! 

Το επιστημονικό φεστιβάλ «Pint of Science» επανέρχεται φέτος -από τις 20 έως τις 22 Μαΐου- για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Ηράκλειο, στη Σέριφο και στο Βόλο.

Είναι μια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται από το 2015 ανά την υφήλιο με συνοδεία ..μπίρας. Την ιδέα είχε σε μια παμπ μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College του Λονδίνου και στόχος είναι να φέρει πιο κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με ένα τρόπο απλό και άμεσο, στο φιλικό περιβάλλον ενός μπαρ.

Από τις 20 έως 22 Μαΐου νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές από πολλά επιστημονικά πεδία θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά μπαρ, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε 25 άλλες χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο. Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, σε συγκεκριμένα ελληνικά μπαρ και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις δέκα ομιλίες τη μέρα, ενώ θα ακολουθεί χαλαρή και εποικοδομητική συζήτηση (με τη βοήθεια και του αλκοόλ..).

Τα μπαρ που θα φιλοξενήσουν το Pint of Science στην Αθήνα, είναι τα MoMix (Κεραμεικός), TAF (Μοναστηράκι), Meerkat Cocktail Safari (Κουκάκι), Rabbithole (Λέκκα) και Lazy Bulldog (Γκάζι). Στη Σέριφο θα συμμετάσχουν τα μπαρ Yacht Club Serifos, Anemos Serifos και Pano Piazza/Πάνω Πιάτσα, στη Θεσσαλονίκη τα ReHab Pub και Bulldogs & The Beast, ενώ στο Ηράκλειο τα OPUS bar, Παγοποιείον και Τίτα Μπρίκι.

Το Pint of Science απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και καλύπτει μια ποικιλία από επίκαιρα επιστημονικά θέματα. Η θεματολογία του είναι χωρισμένη σε έξι ενότητες: Beautiful Mind (νευροεπιστήμες, ψυχιατρική και ψυχολογία), Atoms to Galaxies (φυσική, χημεία, μαθηματικά), Our Body (ανθρώπινη βιολογία, υγεία, ιατρική), Planet Earth (περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία, φυτικές επιστήμες), Τech Me Out (τεχνολογία, μηχανική, ηλεκτρονικοί υπολογιστές), Our Society (κοινωνιολογία, νομική, ιστορία και πολιτικές επιστήμες).

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Ενσυνειδητότητα vs φλερτ: αξίζει το debate; Ταξίδι στο Κέντρο της γης, στο χάος και στις μαύρες τρύπες. Κοινωνία ώρα μηδέν: Back to basics. Καράβια και χαμένοι θησαυροί στον χάρτη του βυθού. Drones και έξυπνες μηχανές: μας απειλεί ή τεχνητή νοημοσύνη; Tweet και βγαίνω, ο γρίφος των χαμένων πληροφοριών.

Τις επιστημονικές ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πλαισιώσει με το «ανατρεπτικό» ύφος της η θεατρική ομάδα Science Reactors, που υπόσχεται άφθονο γέλιο σε συνδυασμό με απολαυστικές Stand up επιστημονικές παρεμβολές.

Είσοδος ελεύθερη!
Το Pint of Science απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου και επιστημονικής εξειδίκευσης. 

Κάνε attend για να ενημερώνεσαι για τους καλεσμένους του festival και τις ομιλίες τους!

Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε κλικ στο website: 
Σχετικά άρθρα

CanonCannabis Samos Festival 26/7/2019

Ο Φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.σας προσκαλεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, ώρα 17:30, στην είσοδο του ιστορικού παραθαλάσσιου Ηραίον

Oι επιστήμονες προειδοποιούν για τους μεγάλους κινδύνους της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας

Μεγάλες συζητήσεις και σοβαρές αμφισβητήσεις έχει προκαλέσει διεθνώς και ιδίως τους τελευταίους μήνες η ανάπτυξη της λεγόμενης πέμπτης γενιάς (5G) ασύρματης τεχνολογίας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×