op
×

Για όποιον ενδιαφέρεται... | Του Βασίλη Ρώτα

Διαβάστηκε
Για όποιον ενδιαφέρεται... | Του Βασίλη Ρώτα

Η γνώμη μου , κωδικά :

1. Το πολιτικό προίόν είχε ημερομηνία λήξεως, καθώς και η ευκαιρία ( ευκαιρίες ) που του δώσαμε.
Σαν να παρακολουθούμε διαμάχη Καραμανλικής και Μητσοτακικής Δεξιάς πλέον...

Μια καλύτερη αυριανή μέρα , σημαίνει σταδιακό "επαναπατρισμό" , αλλά το τοπίο θα πρέπει να είναι στ΄αλήθεια διαφορετικό. Άνθρωποι καθαροί, με δική τους αξία!

2. Στα διεθνή : 
Αρχίζοντας με ένα παράδειγμα: Όταν παίζαμε μικροί στην Αλάνα ( Πλατ. Μεσολογγίου) , γίνονταν και φάουλ. Καμιά φορά έπεφτε και ξύλο. Όμως ξαναπαίζαμε .
Αλλά όταν κάποιος έπαιρνε την μπάλα και έφευγε (ισχυριζόμενος πως είναι δική του ),καθίστατο πλέον απόβλητος απο την παρέα. 
Η ουσία του "παιγνίου " , είναι η ανακύκλωση των πλεονασμάτων. 
Αυτό είναι που ζητάει ο Τραμπ, δικαιολογημένα -και άσχετα απο την γνώμη μας γι αυτόν. 

Η πλεονασματική Κίνα φαίνεται να δείχνει κάποια ανταπόκριση. Η διαμάχη άρα είναι διαπραγματευτική, για τους όρους. Σχετικό στοιχείο είναι και η εξομάλυνση με την Β. Κορέα.
Θεωρώ πως και η διαμάχη με την Ρωσία είναι(επίσης) για την μοιρασιά και τους όρους.Την στιγμή που έχουν συμφωνήσει για τα πετρέλαια του Β. Πόλου, πετώντας μάλιστα έξω την ΒΡ για χάρη των Αμερικανών.
Άλλωστε Κίνα και Ρωσία δεν πήγαν να καταστρέψουν τις ΗΠΑ τότε με την Λημαν Μπράδερς.

Τί μένει λοιπόν ; Το "εξαγωγικό έθνος" ,που κυριαρχώντας στην ΕΕ διαχειρίζεται το 1/4 του παγκόσμιου ΑΕΠ. Και αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, αφού πρώτα έχει καταστρέψει τους ίδιους τους εταίρους του.
Μου φαίνεται πως οι επι μέρους διαμάχες ( λ.χ.Ιραν αλλα και Βενεζουέλα) έχουν σχέση με την ανωτέρω κυρίαρχη σύγκρουση. Οξύνοντας τα πράγματα με το Ιράν, μπορείς να επιβάλεις πρόστιμα και στους "λυκόφιλούς" σου.
Όχι βέβαιο πως αυτό δεν είναι επικίνδυνο παιχνίδι με την φωτιά.
Άλλος ένας "χαλασοπαιχνίδης" είναι ορατός. Το δεύτερο "αναθεωρητικό έθνος", με οράματα κυριαρχίας και επέκτασης.

Όμως φαίνεται πως απο χρόνια του έχουν πάρει την μπάλα ,του Ερντογάν, για τον τρόπο που έπαιζε και που τον καθιστούσε αναξιόπιστο για κάθε σοβαρή προοπτική εκμετάλλευσης ,του όχι ευκαταφρόνητου ορυκτού πλούτου.
Η μοιρασιά με την Εξξον , την Τοτάλ και τα άλλα τα παιδιά , θα πρέπει να έχει γίνει απο χρόνια . Και όλοι΄έχουν υπογράψει και τον έχουν αφήσει απέξω.
Έκανε κινησεις με θολωμένη κρίση, απο την "Νεο Οθωμανική παραζάλη",όπου και με την βοήθεια ,φαίνεται ,του Κατάρ, απλώθηκε μέχρι το Σουδάν και την Λιβύη. Αλλά υπέστη πλήγματα απο τον Αιγύπτιο Σίσι.

Τώρα υφίσταται κεφαλοκλείδωμα απο τον Πούτιν και τον πλήττουν οι Αμερικανοί . Ο ρεαλιστής Πούτιν δεν θα έρθει σε ρήξη με τους συνεταίρους του στον Βόρειο Πόλο. Έχει τόσα να διαπραγματευτεί( Ουκρανίες, Πατριαρχεία, τιμή πετρελαίου, πελατολόγιο κλπ.κλπ)

Άρα , ότι κίνηση και να κάνει ο Ερντογάν , χαμένος θα βγεί. Όμως έχοντας οδυνηρά διχάσει την Τουρκία ( με φυλακίσεις και διωγμούς) ,έχει δρομολογήσει και αποσταθεροποιητικές εξελίξεις, Ίσως εκεί να είναι και η επόμενη αντιπαράθεση Πούτιν - ΗΠΑ για λίγα χρόνια...
Η "σύμπτωση" είναι πως η Γερμανία "είναι εκτεθειμένη" στην Τουρκία . Το Κατάρ στην Γερμανία ...

Από την άλλη μεριά ,η καημένη η Ελλαδίτσα, η Κύπρος αλλά και το Ισραήλ, έχουν παραδοσιακούς ( και "οργανικούς") δεσμούς και με τους τρείς αληθινά μεγάλους παίκτες ( ΗΠΑ, Ρωσία ,Κίνα).
Λέξεις Κλειδία - Tags
Βασίλης Ρώτας
33
Σχετικά άρθρα

H επόμενη ημέρα της σφαγής - ο συντηρητικός καθηγητής Κύριος Βασίλειος Βερώνης | Του Βασίλη Ρώτα

(Ο Λυκειάρχης Βασίλειος Βερώνης απεβίωσε εκφωνώντας τον πανηγυρικό της 17 Νοέμβρη, 20 χρόνια μετά.Την αποφράδα εκείνη εποχή (των γεγονότων) είμασταν οι τελειόφοιτοι μαθητές του).

Ο Ιατρός | Του Βασίλη Ρώτα

Από τα δυσκολότερα να διερευνηθούν θέματα είναι η σχέση της (απο μιά άποψη βαριά άρρωστης) κοινωνίας μας με τον Ιατρό. Μια σχέση βαθιά αντιφατική, που ως εκ τούτου καθιστά τον ιατρό μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Το ανέξοδο μέτρο που εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών | Του Βασίλη Ρώτα

Για να εργαστείς στο UK, μεταξύ των άλλων θα πρέπει να συμπληρώσεις (διαδικτυακά γίνονται εκεί τα πράγματα) ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×