op
×

Ανοικτή στο κοινό η σελίδα SyntagmaWatch.gr - Κορυφαίοι επιστήμονες απαντούν για το Σύνταγμα και τους θεσμούς

Διαβάστηκε
Ανοικτή στο κοινό η σελίδα SyntagmaWatch.gr - Κορυφαίοι επιστήμονες απαντούν για το Σύνταγμα και τους θεσμούς

Με στόχο να φέρει τους νέους ηλικίας 22-30 ετών πιο κοντά στις δημοκρατικές λειτουργίες και την επαναδιαμόρφωση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συγχρηματοδότηση με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υλοποιεί καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα». 

Βασικό τμήμα του έργου είναι η εκπαιδευτική πλατφόρμα SyntagmaWatch.gr, η οποία στοχεύει να διαδραματίσει ρόλο Παρατηρητηρίου Συνταγματικών και Θεσμικών εξελίξεων με διαχρονικό χαρακτήρα. Το εγχείρημα πλαισιώνεται από μια επίλεκτη ομάδα κορυφαίων επιστημόνων με διεθνές επιστημονικό και ερευνητικό έργο, που συμβάλλουν στο ξεχωριστό περιεχόμενο της πλατφόρμας.

Η ιστοσελίδα SyntagmaWatch.gr είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό, προσφέροντας πλούσιο επιμορφωτικό και ενημερωτικό περιεχόμενο (γραπτό και οπτικοακουστικό), το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν το Σύνταγμα, τις εξουσίες και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό καθώς και στην ανάδειξη των θεσμικών διαστάσεων της επικαιρότητας. Το περιεχόμενο είναι προσιτό σε αναγνώστες χωρίς εξοικείωση με τους συνταγματικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου και επιδιώκει την καλλιέργεια γνώσης γύρω από το Σύνταγμα και τη λειτουργία της πολιτείας με στόχο τη διαμόρφωση ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών απέναντι στη δημοκρατία.

Η καινοτομία της πλατφόρμας έγκειται όχι μόνο στο ξεχωριστό εκπαιδευτικό της περιεχόμενο, αλλά και στον διαδραστικό της χαρακτήρα: μέσα από την ενότητα «Θέσε την Ερώτησή σου» οι πολίτες μπορούν να διατυπώνουν απορίες σχετικά με το Σύνταγμα και τους θεσμούς, ο οποίες απαντώνται από μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων.

Στόχος είναι η πλατφόρμα SyntagmaWatch.gr να αποτελέσει σημαντικό μέσο ενίσχυσης της πολιτειακής εκπαίδευσης των νέων πολιτών, αλλά και χρήσιμο δίαυλο ανάπτυξης διαλόγου με τους πολίτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.syntagmawatch.gr/to-ergo/.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λέξεις Κλειδία - Tags
SyntagmaWatch.gr Συνταγματικό δίκαιο
2
θεσμοί
24
Σχετικά άρθρα

Μια εξαιρετική γερμανική ιδέα για το 2018 | Του Γιάνη Βαρουφάκη

Το 2017 ήταν άλλη μια χαμένη χρονιά για την Ευρώπη. Το 2016 ακόμα και οι πιο δύσπιστοι Ευρωπαίοι κατανόησαν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο και ότι απαιτούνται ριζικές θεσμικές αλλαγές στην Ευρώπη.

Eurogroup: Επιστρέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί - "Τα δημοσιονομικά στοιχεία μας εκπλήσσουν θετικά"

Tην επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό, ώστε να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα της αξιολόγησης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα και μεγαλύτερη σαφήνεια για μεταρρυθμίσεις και ασφαλιστικό ζητά ο Ντάισελμπλουμ

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε  επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο εν όψει του   Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου όπου θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση  του 3ου μνημονίου  αναφέρει:
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×