op
×

ΜέΡΑ25: Τελικός σταθμός στην Πλατεία Σανταρόζα 5 Ιουλίου 2019

Διαβάστηκε
ΜέΡΑ25: Τελικός σταθμός στην Πλατεία Σανταρόζα 5 Ιουλίου 2019

H προεκλογική εκστρατεία του ΜέΡΑ25 ολοκληρώνεται! Τελικός σταθμός η Πλατεία Σανταρόζα στην Αθήνα!

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 το ΜέΡΑ25 ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία στην Αθήνα. 

Στις 20:30, στην Πλατεία Σανταρόζα (Πανεπιστημίου & Αρσάκη 1), ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει την τελευταία προεκλογική ομιλία, μια ανάσα πριν τις εκλογές!

ΜέΡΑ25 – ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΝΥΧΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ


Τέσσερις αρθρογράφοι του enallaktikos.gr είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με το ΜέΡΑ25

Πάμε!!!


Ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Ρουμελιώτης Ανδρέας στην Β2 Δυτική Αθήνα!


Ο γνωστός χρονογράφος-ευθυμογράφος της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, Ο ΤΣΟΠΑΝΆΚΟΣ της ΕΡΤ και εμπνευστής του enallaktikos.gr, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ανδρέας Ρουμελιώτης είναι υποψήφιος στην Β2 - Δυτική Αθήνα (Δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας)

Βιογραφικό Ανδρέα Ρουμελιώτη

Πήρα ενεργό μέρος στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης από όπου βγήκα σώος και σχεδόν αρτιμελής, με ένα κάταγμα στον Θ3 - Θ4 θωρακικό από χτύπημα φασιστών, που δεν με αφήνει να το ξέχασω από τους πόνους, κυρίως, όταν αλλάζει ο καιρός. 

Είμαι 40 χρόνια φούρναρης - δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες, στα περιοδικά και στην τηλεόραση. 

Σπούδασα οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά με κέρδισε η μεγάλη ερωμένη, η δημοσιογραφία. 

Για 25 συναπτά έτη, ανάμεσα σε δύο αιώνες και τέσσερις δεκαετίες, υπέγραφα το καθημερινό χρονογράφημα - ευθυμογράφημα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "Εδώ Ράδιο Ε", την μακροβιότερη, προσωπική - καθημερινή στήλη στην ιστορία του ελληνικού τύπου (1987-2012). Πήρα το βραβείο Μπότση για την αρθρογραφία μου σε θέματα περιβάλλοντος. 

Ημουν ραδοπειρατής και στις αρχές της δεκαετίας του '80, πήρα μέρος στο κίνημα για την ελεύθερη ραδιοφωνία και ιδρύσαμε το πρώτο ελεύθερο μη κρατικό σταθμό, το "Ράδιο Χαλκίδα." 

Εκείνη την εποχή εκδίδαμε το προδρομικό περιοδικό "Μια Απόπειρα στη Χαλκίδα", για το οποίο δικάστηκα το 1983 με βάση το Ιδιώνυμο, για "περιύβριση αρχής διά του τύπου".

Δούλεψα νυχθημερόν σε πολλά περιοδικά (Σχολιαστής, 4 ΤΡΟΧΟΙ, ΕΨΙΛΟΝ, ON OFF κ.ά), ραδιοφωνικούς σταθμούς (FLASH - "Φρενοκομείο", CITY 99,5 - "Ανάποδα", ΕΡΑ - Εδώ Ράδιο- Συννεφούλα, Τρεις κακοί στον ίσιο δρόμο, Μεθυσμένα Ηλεκτρόδια, Τσοπανάκος ήμουνα κ.α) και τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΡΤ - Έλα Όπως Είσαι, MEGA - Τηλεπειρατής κ.α). 

Την τελευταία δεκαετία συμμετέχω στο ακτιβιστικό εγχείρημα για την Αλληλέγγυα, Κοινωνική και Συνεργατική Οικονομία, την Αειφορία και την Κοινωνία των Πολιτών enallaktikos.gr.

Σε αυτά τα πλαίσια, έχω μίλησει σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας και σε μια διαρκή και συνεχιζόμενη έρευνα καταγράψαμε και παρουσιάσαμε περισσότερες από 5.500 άτυπες και θεσμοθετημένες δομές, οργανώσεις αλληλεγγύης, ομάδες, startups, κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις, αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους, ομάδες ανταλλαγής σπόρων από ντόπιες ποικιλίες για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας διά της σποράς, κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, ομάδες πολιτιστικού ακτιβισμού κ.α. 

Έχω ιδρύσει το προσωπικό κίνημα - κώμα "13Α" (Αυτάρκεια, Απομεγέθυνση, Αλληλεγγύη, Αειφορία, Αντιπραγματισμός, Ακτιβισμός, Ανιδιοτέλεια, Αντίσταση, Αναδιανομή, Ακεραιότητα,  Ανακύκλωση, Αυτονομία, Ανεξαρτησία). 

Οργάνωσα εκατοντάδες συνέδρια, συναυλίες, σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό τα τελευταία 30 χρόνια. 

Κυκλοφορούν δύο βιβλία μου: "Είμαστε στον Αέρα" (Παρατηρητής), "Μπορώ και Χωρίς Ευρώ" (ΙΑΝΟΣ ). 

Αυτές τις δεκαετίες συμμετείχα ενεργά στα κινήματα για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και για τη νομιμοποίηση της ιατρικής και ψυχαγωγικής κάνναβης.

Είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη 7 μηνών. 

Δεν ήμουν, ούτε θα γίνω πολιτικός.

Συμμετέχω στις εκλογές με το ΜέΡΑ25 για λόγους ψυχολογικούς, μπιχεβιοριστικούς, γιατί πιστεύω ότι είναι ένα νέο κίνημα με εναλλακτικό πρόγραμμα και προτάσεις, με τις οποίες συμφωνώ.

Ενα κίνημα όπου μπορούν να υιοθετηθούν καινοτόμες ιδέες και να ανθίσουν χίλια λουλούδια.

Η Αγγελική Μητροπούλου στην Ανατολική Αττική!


Η Αγγελική Μητροπούλου είναι υποψήφια στην Ανατολική Αττική (Δήμοι Αχαρνών, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου - Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού).

Βιογραφικό Αγγελικής Μητροπούλου

Η Αγγελική Μητροπούλου του Αλεξίου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών. 

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Εδιμβούργου, Λονδίνου και Αθηνών. Είναι Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα εργατικού δικαίου και νεανικής απασχόλησης. 

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών στην Κοινωνική Ανθρωπολογία (χρόνια πάσχοντες, καρκινοπαθείς, ενσυναίσθηση και ιατρικό λειτούργημα κτλ) 

Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της από τη θέση του νομικού συμβούλου σε δημόσιους φορείς (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ.α.), αλλά και σε ιδιωτικά ιδρύματα μέριμνας ευπαθών ομάδων. Τα τελευταία χρόνια ως νομικός σύμβουλος κοινωνικών οργανώσεων έχει χειριστεί με τους συνεργάτες της ζητήματα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος. 
Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην Εύβοια!


ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος ζει στην Χαλκίδα.


Συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες της μεταπολιτευτικής γενιάς με την Αριστερά.


Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του δυναμικού σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων και μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).


Σατιρικός - κυρίως - ποιητής και ευθυμογράφος έχει δημοσιεύσει σε εφημερίδες, περιοδικά και διαδικτυακά πόρταλ.


Είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ 25 στην Εύβοια.

Ο Ευάγγελος Αβδελάς στην Εύβοια!


Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Δύστο Ευβοίας του δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τη δεκαετία του '80 ασχολείται με την πρωτοπόρα μέθοδο καλλιέργειας φυτών εσωτερικού χώρου, την υδροκαλλιέργεια, γνωρίζοντας σε βάθος το αντικείμενο, έχοντας στο ενεργητικό του έναν πολύ μεγάλο αριθμό πελατών και εγκαστάσεων φυτών εσωτερικού χώρου, υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών.


Έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος εργασίας με σχετικές μελέτες και αρθρογραφώντας για το «Σύνδρομο του Αρρωστημένου Κτιρίου».


Το 1997 ανέπτυξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ιδέα της αναδάσωσης με την μέθοδο “Mulch Weed Mat”.


Τα τελευταία χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί και εξειδικευθεί στο κλάδεμα υψηλών δένδρων με χρήση καλαθοφόρων οχημάτων. Έχει πολλές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά της φυτικής γεωργικής βιοποικιλότητας.


Είναι ιδρυτικό μέλος των οργανώσεων:


• «Γεωπόνοι του Κόσμου» και

• «Πρωτοβουλία η Επιστήμη της Γης»,

όπου είναι υπεύθυνος των ομάδων φυτικής βιοποικιλότητας που

αφορούν στον έλεγχο της παραγωγής και κυκλοφορίας των σπόρων και

γενικότερα του αναπαραγωγικού υλικού φυτών.


Επίσης ανήκει στο δίκτυο ανταλλαγής σπόρων ντόπιων ποικιλιών χωρίς

χρήματα, το «Πελίτι», οργανώνοντας κάθε χρόνο γιορτή ανταλλαγής

σπόρων στη γεννέτειρα του, το Δύστο Ευβοίας, στο δήμο Κύμης-

Αλιβερίου.


Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

στο κτήμα Συγγρού.


Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και διάφορα site (enallaktikos.gr) με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα, την αγροτική παραγωγή κλπ.


Έχει επίσης συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.


Το 2014 γράφει μαζί με τον Δρ Σταμάτη Σεκλιζιώτη το ενημερωτικό φυλλάδιο της «Επιστήμης της Γης» που αφορά στην αγροτική βιοποικιλότητα και συγκεκριμένα, στον κανονισμό της Ε.Ε για τους σπόρους τοπικών ποικιλιών και στην έγκριση κυκλοφορίας γενετικά τροποποιημένων σπόρων και προϊόντων που περιέχουν αυτά. 


Αυτό στάλθηκε στους Έλληνες Ευρωβουλευτές.


Είναι υποστηρικτής:


• Της Βιολογικής Γεωργίας

• Του πολιτισμού (ενεργό μέλος εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών)

• Του αθλητισμού (έχει παίξει βόλλεϋ στην Α΄Εθνική, στον Παναθηναϊκό και στο Μύλωνα τη δεκαετία του 70’.


Είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ 25 στην Εύβοια.

Λέξεις Κλειδία - Tags
ΜέΡΑ25
22
Ανδρέας Ρουμελιώτης
112
Σχετικά άρθρα

ΜέΡΑ25 για την αποφυλάκιση Κορκονέα: Έντεκα χρόνια για τη ζωή ενός παιδιού 15 χρόνων δοκιμάζουν την ανοχή και του πιο πιστού στην καλή λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν είναι ένας τυχαίος πολίτης. Ήταν ένα όργανο επιφορτισμένο να διαφυλάττει την τάξη, που αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ακατάλληλος για αυτήν τη θέση

Αποθέωσαν τον Ανδρέα Ρουμελιώτη που ψήφισε στο 5ο δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας και τραγούδησε τσιγγάνικα [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Εκατοντάδες Ρομά και πολλα μπαλαμά, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας, υποδέχθηκαν τον γνωστό παλαίμαχο δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×