op
×

Έδιωξαν τρανς γυναίκα αιτούσα άσυλο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας της

Διαβάστηκε
Έδιωξαν τρανς γυναίκα αιτούσα άσυλο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας της

Μία τρανς γυναίκα εκδιώχθηκε από κέντρο φιλοξενίας της Ολλανδίας, μετά από δύο απόπειρες αυτοκτονίας και με τον υπεύθυνο του κέντρου να της λέει: «την επόμενη φορά κόψε βαθύτερα.» 

Το όνομα της γυναίκας παραμένει άγνωστο, όμως η ίδια ισχυρίζεται ότι το κέντρο Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), που φροντίζει άτομα που αιτούνται άσυλο, την πέταξε στον δρόμο για μία εβδομάδα χωρίς τηλέφωνο, χρήματα, χαρτιά, φαρμακευτική αγωγή και ασφάλεια. 

Η ομάδα LGBT Asylum Support χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της τρανς γυναίκας από το κέντρο απάνθρωπη.

Με την άφιξή τους στην Ολλανδία τα άτομα που αιτούνται άσυλο δικαιούνται υποδοχής από τη στιγμή που καταθέτουν το αίτημά τους, έως ότου οι αρχές τους παραχωρήσουν επίσημα άδεια διαμονής. 

Το κέντρο COA είναι ένα ανεξάρτητο διοικητικό τμήμα, ωστόσο, η αρμόδια Γραμματεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ασφάλειας είναι πολιτικά υπεύθυνη γι’ αυτό.

Ωστόσο, σε μια δήλωση της ομάδας LGBT Asylum Support, αποκάλυψαν ότι οι υπάλληλοι του κέντρου COA επανειλημμένως κακομεταχειρίζονταν τρανς άτομα που ζητούν άσυλο. 

Ο πρόεδρος της ομάδας, Sandro Kortekaas, δήλωσε στο Gay Star News, ότι ένας υπάλληλος του κέντρου, μετά από δύο φορές, που η τρανς γυναίκα ζήτησε άσυλο και στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, της είπε: «την επόμενη φορά, κόψε βαθύτερα.» 

Στη συνέχεια την έστειλαν στο καταφύγιο EBTL στο Hoogeveen, που σύμφωνα με τον Kortekaas, είναι σαν φυλακή κι η φροντίδα για τα τρανς άτομα είναι ελάχιστη:

«Αποτελείται από ένα μίγμα από εγκληματίες και πρόσφυγες που χρήζουν ψυχολογικής στήριξης. Εκεί, της συμπεριφέρονταν σαν άνδρα. Το προσωπικό του COA την έδιωξε και την πέταξε στον δρόμο για μία εβδομάδα, την ίδια μέρα που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.» 

Σύμφωνα, μάλιστα, με ένα δεύτερο δελτίο τύπου από την LGBT Asylum Support «της συμπεριφέρθηκαν ως άνδρα σε μια στιγμή που η ίδια ήταν πολύ ασταθής».

«Ως μέτρο, αυτό που έκαναν, ήταν να την πετάξουν στο δρόμο για μια εβδομάδα, χωρίς το δελτίο της ταυτότητάς της, χωρίς χαρτιά ασφάλισης, χωρίς χρεωστική κάρτα, χωρίς φαρμακευτική αγωγή, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς εισιτήριο τρένου ημέρας και χωρίς κανένα υποστηρικτικό δίκτυο. 

Ο γιατρός της, που βρίσκεται σε επικοινωνία με το καταφύγιο, αρνήθηκε τα πάντα, ως ασαφή αξιώσεις» , ανέφερε ο Kortekaas.

Η ομάδα LGBT Asylum Support απέστειλε σχετική επιστολή στην Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, Ankie Broekers-Knol, καθώς και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


Αν χρειάζεσαι ψυχολογική στήριξη κάλεσε στην ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ , ή στην 24ωρη Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας 1018


Πηγή: avmag

Σχετικά άρθρα

Ευχάριστη έκπληξη από την Ολλανδία! Έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις, ήττα των ακροδεξιών, νίκη των σοσιαλιστών- πρασίνων

Σύμφωνα με τα exit poll το νέο εθνικιστικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD) που προηγούνταν σε όλες  τις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει μόλις το 11,2%. Πρώτο το  Εργατικό Κόμμα (PvdA) με  18,1%. Οι Πράσινοι 10,5%!

Το κόμμα του εθνικιστή Μποντέ φαίνεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο Ολλανδικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 07:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) στην Ολλανδία, τη χώρα από όπου ξεκινά η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×