op
×

Οι Έλληνες Πρόσκοποι αναδείχθηκαν ως ο κορυφαίος εθελοντικός οργανισμός

Διαβάστηκε
Οι Έλληνες Πρόσκοποι αναδείχθηκαν ως ο κορυφαίος εθελοντικός οργανισμός

Την υψηλότερη διάκριση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον-πολιτική προστασία και στον τομέα της μετανάστευσης κατέκτησε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, σύμφωνα με την έρευνα «ΘΑΛΗΣ ΙΙ: Χαρτογράφηση και αξιολόγηση Ελληνικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων».


Οι πρόσκοποι συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σ' αυτά τα τρία πεδία δραστηριοποίησης, αξιολογήθηκαν με τέσσερα αστέρια. Μάλιστα πρόκειται για την υψηλότερη αξιολόγηση που συγκεντρώθηκε από τις ΜΚΟ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. 


Επίσης, και στα τρία πεδία δράσης (τόσο στις βασικές όσο και στις υποκατηγορίες), οι πρόσκοποι αξιολογήθηκαν με 4 αστέρια στις κατηγορίες οργάνωση και διαφάνεια.


«Οι Έλληνες Πρόσκοποι εδώ και 109 χρόνια έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς εκατομμύρια ώρες κοινωνικής εθελοντικής προσφοράς, αποτέλεσμα το οποίο αντικατοπτρίζεται και στη σχετική έρευνα», τονίζει ο γενικός έφορος των Προσκόπων, Χριστόφορος Μητρομάρας και προσθέτει: «Τα αποτελέσματά της πρέπει να τα λάβουμε πολύ σοβαρά υπ' όψιν για το μέλλον των Φορέων/Οργανώσεων και ΜΚΟ στην Ελλάδα. Πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τις 700 καταγεγραμμένες Οργανώσεις, μόλις 225 δέχτηκαν να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο και μόλις 107 το ολοκλήρωσαν. Επαναλαμβάνουμε ως πρόσκοποι ότι πρέπει άμεσα να οριστεί νομοθετικό πλαίσιο που να διέπει εθελοντικούς φορείς και ΜΚΟ, με διακριτούς και ξεκάθαρους ρόλους».


Σύμφωνα με την έρευνα, ανάμεσα στους συμμετέχοντες οργανισμούς, οι πρόσκοποι είναι ο φορέας με τους περισσότερους τακτικούς εθελοντές με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.


Η έρευνα «ΘΑΛΗΣ ΙΙ: Χαρτογράφηση και αξιολόγηση Ελληνικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων» υλοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το HIGGS και με χρηματοδότηση από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. 


Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται την άνοιξη του 2018 με στόχο να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο αρχείο ΜΚΟ με κατηγοριοποίηση των τομέων δραστηριοποίησής τους.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Λέξεις Κλειδία - Tags
Καλύτερη ΜΚΟ πρόσκοποι
5
ΜΚΟ
42
Σχετικά άρθρα

Έκκληση του Χαβιέ Μπαρδέμ για βοήθεια στη ΜΚΟ Open Arms και τους μετανάστες που έχει διασώσει

Ο διάσημος ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ ένωσε κι αυτός τη φωνή του αντάμα στις εκκλήσεις άλλων συναδέλφων του και χθες απέστειλε μήνυμα στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ

Δημοσιογράφοι, «κωλογύφτισσες» και μετανάστες στο στόχαστρο του Σαλβίνι

Σαλβίνι:"Εάν μπείτε στα χωρικά μας ύδατα θα σας κατασχέσουμε το σκάφος.  Φτάνει, μου έσπασαν τ’ αρχ@@@α. Τα πλοία θα κατάσχονται και εμείς θα ανεβαίνουμε στη γέφυρα για να τα πάρουμε".
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×