op
×

Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ "ΣΤαγώνες" της Νέλλης Ψαρρού

Διαβάστηκε
Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ  ΣΤαγώνες  της Νέλλης Ψαρρού

To ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας.
Σχετικά άρθρα

Δωρεάν η ταινία/οδοιπορικό του Γιάννη Αγγελάκα "Ταξιδιάρα Ψυχή"

Ποιητής της καθημερινότητας, ξετυλίγει το κουβάρι της μουσικής του διαδρομής από την δεκαετία του '80 με τις Τρύπες και φτάνει στην Ελλάδα της κρίσης παρέα με τους Επισκέπτες, πάντα ταξιδεύοντας...

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Βλαστός: Προβολή ντοκιμαντέρ “Σπόροι του Θανάτου” (Seeds of Death)

Στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Βλαστό θα προβληθεί την Παρασκευή 1/8 το ντοκιμαντέρ “Σπόροι του Θανάτου” (Seeds of Death) στις 20:30.Το ντοκιμαντέρ αυτό που βραβεύθηκε στο Hoboken International Film Festival το 2013, σοκάρει, αποκαλύπτοντας τη γυμνή αλήθεια για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ).

Θα ξεπουλήσουν και τους καταρράκτες της Έδεσσας;

Όπως επισημαίνει ο Δ. Γιάννου, παρά τη δέσμευση ότι θα υπάρξει άμεσα πρόβλεψη, ο δήμος δεν έχει λάβει ενημέρωση και εξετάζει το θέμα νομικά, «καθώς με την ιδιωτικοποίηση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Άγρα και Εδεσσαίου παύει να υπάρχει το δημόσιο συμφέρον από την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και μετατρέπεται σε ιδιωτικό».

Γράμμα στη Χαλκιδική - που ακόμα αντιστέκεται! Της Νέλλης Ψαρρού

Είδατε τη δίκαιη και ειρηνική διαμαρτυρία σας να χτυπιέται βάναυσα από τα όργανα που πληρώνονται από σας για να σας προστατεύουν. Σας ψέκασαν με παράνομα χημικά πολέμου για να σας διώξουν απ το βουνο σας. Σας έκλεισαν στη φυλακή επειδή αντιδράσετε στην καταστροφή του τόπου σας, σας στέλνουν στα δικαστήρια αυτοί που θα έπρεπε να κάθονται εδώ και χρόνια στο εδώλιο...

Νίκη! ΣτΕ: "Το νερό πρέπει να παραμείνει υπό ισχυρό δημόσιο έλεγχο"

Τίτλοι τέλους για την πώληση της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ. Προς οριστικό φινάλε οδεύει η πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της ΕΥΑΘ από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ΕΥΔΑΠ η οποία ορίζει ότι το νερό πρέπει να παραμείνει υπό ισχυρό δημόσιο έλεγχο. Η απόφαση της Δικαιοσύνης ακυρώνει τη δυνατότητα πώλησης του 67% των μετοχών της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Νέο ηχηρό και θεσμικό «όχι» για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Το δικαίωμα στο νερό απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα άλλα ανθρώπινα δικαιώματα, διαμηνύει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), με τον πρόεδρό της να επισημαίνει ότι όταν η προστασία του δικαιώματος του νερού δεν διασφαλίζεται στην πράξη, η υποβολή συστάσεων προς τη πολιτεία, δεν αποτελεί για την Επιτροπή απλή άσκηση συμβουλευτικού ρόλου, αλλά λαμβάνει τη μορφή θεσμικής υποχρέωσης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×