op
×

Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)

Διαβάστηκε
Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)

Ο καλλιτέχνης Frantisek Czanner δημιούργησε μια σειρά κινούμενων σχεδίων που καταγράφουν την τοξική σχέση που έχει ο πλανήτης με τους ανθρώπους. Το έργο ονομάζεται “Θυμωμένη Γη”.

“Γιατί το σχέδιο γελοιογραφίας Angry Earth; Επειδή μια φωτογραφία είναι πάνω από 1000 λέξεις. Ο καθένας μας είναι σε θέση να αλλάξει κάτι, καθώς οι καθημερινές μας αποφάσεις αφήνουν ίχνη στο περιβάλλον», λέει ο Czanner.

Η πλαστική ρύπανση γίνεται ολοένα και πιο πανταχού παρούσα στον πλανήτη μας.

Τον περασμένο μήνα, μια φάλαινα έπεσε νεκρή σε μια παραλία της Σκωτίας επειδή μπλέχτηκε σε αλιευτικά δίχτυα. Τα πλαστικά και τα δίχτυα αλιείας στον ωκεανό είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την φάλαινα.

Το πρόβλημα όμως δεν τελειώνει με την πλαστική ρύπανση. Η ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα, για παράδειγμα, οφείλεται κυρίως στα προϊόντα της καύσης των ορυκτών καυσίμων από τα αυτοκίνητα και τις βιομηχανίες. Οι ρύποι αυτοί προκαλούν περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως είναι η ένταση του φαινομένου του θερμοκηπίου, η εξασθένηση της στιβάδας του όζοντος, το φωτοχημικό νέφος και η όξινη βροχή.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα. Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης είναι 15° Κελσίου, γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη της ζωής πάνω σ’ αυτήν. Όμως, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της απελευθέρωσης στην ατμόσφαιρα μεγάλων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα, κυρίως από τις βιομηχανίες και τα αυτοκίνητα, συγκρατούνται μεγαλύτερα ποσά ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα είναι, να αυξάνεται περισσότερο από το φυσιολογικό η θερμοκρασία της Γης.

Αυτή η μη φυσιολογική αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσει σε λιώσιμο των πάγων στους πόλους, με αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, την απώλεια χερσαίων εκτάσεων και μια γενικότερη αλλαγή του κλίματος της Γης.

Καθώς ο άνθρωπος προκαλεί όλο και περισσότερα προβλήματα στο οικοσύστημα, η γη θα συνεχίσει να είναι όλο και πιο δύσκολο μέρος για να ζήσει και να επιβιώσει.

Τα είδη σε όλο τον κόσμο μπαίνουν αργά σε κίνδυνο και εξαφανίζονται. Ο πλανήτης μας, το «σπίτι μας» κινδυνεύει και μαζί του, κινδυνεύει κάθε τι που ζει και αναπνέει πάνω του. Ας μην το επιτρέψουμε!

 

Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)

enallaktikiagenda

Σχετικά άρθρα

ΔΩΡΕΑΝ | ΟΙΚΟ-ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ: Σταυρόλεξα – Κρυπτόλεξα με θέμα το Περιβάλλον

Με την έκδοση αυτή επιδιώκουμε να προκαλέσουμε, με ένα ευχάριστο τρόπο, το ενδιαφέρον των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, για θέματα που έχουν σχέση με το Περιβάλλον

Τα ορυκτά, η Ελληνικός Χρυσός, η τέχνη και ο ιστός της προπαγάνδας

Τη χρησιμότητα των ορυκτών και των μετάλλων τη γνωρίζουμε όλοι. Εκείνο που οι περισσότεροι από τους ανύποπτους μελλοντικούς επισκέπτες της έκθεσης δεν γνωρίζουν είναι τι μένει πίσω από άποψη περιβαλλοντική

Σε δίκη παραπέμπονται την Δευτέρα πρώην στελέχη της Ελληνικός Χρυσός για υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν τη Δευτέρα δύο στελέχη της Ελληνικός Χρυσός ως υπαίτια για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×