op
×

Εθελοντές «αγκαλιάς» προσφέρουν το δώρο της τρυφερότητας σε απροστάτευτα βρέφη

Διαβάστηκε
Εθελοντές «αγκαλιάς» προσφέρουν το δώρο της τρυφερότητας σε απροστάτευτα βρέφη

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κρατάς στην αγκαλιά σου ένα μωρό που κοιμάται, σωστά; Ένα νοσοκομείο στην Αμερική απασχολεί 40 εθελοντές, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για να κρατούν αγκαλιά τα βρέφη.

«Άκουσα απλά ότι ζητούσαν υπαλλήλους «αγκαλιάς» και σκέφτηκα τι είναι καλύτερο από το να περνάς χρόνο αγκαλιά με ένα μωρό; 

Το νοσοκομείο έχει προχωρήσει σε αυτή την κίνηση καθώς η αγκαλιά είναι εξαιρετικά πολύτιμη και ευεργετική σε πρόωρα γεννημένα μωρά και μωρά τοξικομανών ή μητέρων σε απεξάρτηση.

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση η βοήθεια αυτή είναι ένα δώρο για τα μωρά καθώς η διαδικασία απεξάρτησης που βιώνουν και αυτά τους προκαλεί αφόρητους πόνους στο σώμα, τους οποίους μπορεί να απαλύνει η ζεστασιά μιας αγκαλιάς.

Υπάρχουν άλλωστε πολυάριθμες μελέτες που δείχνουν ότι όταν υπάρχει ανθρώπινη επαφή με τα μωρά, η υγιής ανάπτυξη του εγκεφάλου ενισχύεται, καθώς και η διατήρηση της λειτουργία των ζωτικών οργάνων και η ικανότητά τους να τρέφονται από μόνα τους.

Μάλιστα, στην Αμερική υπάρχει ένα πρόγραμμα στήριξης οικογενειών, το Nicu Helpings Hands, το οποίο εκπαιδεύει με τον καλύτερο τρόπο εθελοντές και τους τοποθετεί σε νοσοκομεία με την προϋπόθεση να είναι διαθέσιμοι να αφιερώνουν δύο ώρες σε ένα μωράκι.

Τα ίδια οφέλη φυσικά ισχύουν και για τα εγκαταλελειμμένα μωρά που πολλές φορές καταλήγουν να μεγαλώνουν μέσα σε νοσοκομεία και ιδρύματα, καθώς η υιοθεσία τους καθυστερεί. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτά τα βρέφη χρειάζονται την τρυφερότητα που δέχονται όλα τα έμβια όντα του πλανήτη μας και που είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες ακόμα και για την επιβίωση ενός μωρού.

Μάλιστα, πολλές φορές, οι εθελοντές έχουν και εκείνοι προσωπικό όφελος από τη διαδικασία εθελοντισμού. Πολλοί από αυτούς όντας σε στρεσογόνες εργασίες και ζωές, βρίσκουν γαλήνη κατά τη διάρκεια αυτών των αγκαλιών. 

Υπάρχουν και ορισμένοι που αντιμετωπίζουν τον φόβο του πώς να κρατήσουν και να φροντίσουν αποτελεσματικά ένα μωρό.Πηγή: Εναλλακτική Δράση

Λέξεις Κλειδία - Tags
αγκαλιά
8
ΗΠΑ
329
εθελοντές
154
βρέφη
18
Σχετικά άρθρα

Το σπιρτόκουτο

Ήμασταν στοιβαγμένοι στο σπιρτόκουτο. Έτσι λέγαμε το σπίτι γιατί ήτανε μικρό. Το μήνα Αύγουστο σπάσαμε κάθε προηγούμενο. Τριάντα ψυχές, ο ένας πάνω στον άλλο. Δεν μπορούσες να γυρίσεις ούτε πλευρό. Κάθε πρωί περίμενες να βγούνε οι πρώτοι και ύστερα κατηφόριζες τη σκάλα για την έξοδο.

Όταν οι Έλληνες δούλευαν χωρίς χαρτιά σαν «λαθρομετανάστες» στις ΗΠΑ και έχαναν τη ζωή τους – Η έκρηξη στα ορυχεία της Γιούτα

Λαός που έχει κοντή μνήμη, έχει πρόβλημα. Σήμερα οι ακροδεξιοί, οι νεοναζί, οι φασίστες, αποκαλούν τους μετανάστες «λαθροπίθηκους» που έρχονται στη χώρα μας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×