op
×

Στην Σκιάθο τα παιδιά έτρεξαν μέσα στο περιβάλλον για το περιβάλλον | Της Νικόλ Βότση

Στην Σκιάθο τα παιδιά έτρεξαν μέσα στο περιβάλλον για το περιβάλλον | Της Νικόλ Βότση

Στην Σκιάθο τα παιδιά έτρεξαν μέσα στο περιβάλλον για το περιβάλλον | Της Νικόλ Βότση

Στη Σκιάθο την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, 242 παιδιά μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, έτρεξαν και ποδηλάτησαν γεμάτα χαρά κι ενθουσιασμό μέσα στο περιβάλλον, για το περιβάλλον, κατακτώντας όλα την πρώτη θέση στις καρδιές μας. 

  

Οι πρώτες Περιβαλλοντικές Δράσεις, περιλάμβαναν αγώνες δρόμου και ποδηλατοδρομίες και πραγματοποιήθηκαν με μια ανέλπιστα ενθαρρυντική συμμετοχή μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων της Σκιάθου.

«Ολόγυρα στη λίμνη» «Ολόγυρα στη λίμνη» του Αγίου Γεωργίου, τοποθεσία που ευνοεί λόγω της προσβασιμότητας και της γεωμορφολογίας της, καθώς επίσης και λόγω των λογοτεχνικών αναφορών στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ώστε παράλληλα να επικοινωνηθεί το έργο του μεγάλου Σκιαθίτη δημιουργού προς τους νέους. 

Τα παιδιά γνωρίζουν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, το αγαπούν και το σέβονται.

Τα παιδιά στη φύση αισθάνονται ελευθερία, αρμονία και ενότητα και δημιουργούν έναν κόσμο ιδανικό  και φαντασιακό, έναν κόσμο πολλές φορές ξεχωριστό από τον κόσμο των ενηλίκων, σαν τον κόσμο των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σε αυτό τον κόσμο μας μετέφεραν κι εμάς σήμερα υπενθυμίζοντάς μας ότι αξία έχει η συμμετοχή κι η προσπάθεια, αφήνοντάς μας αισιόδοξους ότι οι νεότερες γενιές του νησιού είναι εδώ, γνωρίζουν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, το αγαπούν, το σέβονται και θα το προστατεύουν!


"Θεωρούμε ότι δράσεις που γίνονται στο φυσικό περιβάλλον καλλιεργούν και ενισχύουν το σεβασμό και την περιβαλλοντική συνείδηση όλων μας, κι επιδιώκουμε η σημερινή μέρα να αποτέλεσε μόνο την αρχή για μια σειρά δράσεων που θα επεκταθούν και πέρα από τα όρια του νησιού μας."

Χαιρετισμό για την έναρξη των Δράσεων έδωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, κος Θεόδωρος Τζούμας και ο εμπνευστής των αγώνων, κος Γιάννης Ζήκος, γυμναστής του Γυμνασίου Σκιάθου, υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Εco Zην. Ο συγγραφέας κος Γεώργιος Σανιδάς συνέδεσε το χθες της λίμνης με το σήμερα, μιλώντας για τη σχέση του Παπαδιαμάντη με το περιβάλλον ενώ μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου τοποθετήθηκαν για την κρισιμότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Στις δράσεις παρευρέθηκαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δ/τες Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων Γονέων καθώς κι ο Λιμενάρχης Σκιάθου.
Λέξεις Κλειδία - Tags
Νικόλ Βότση Σκιάθος
7
αγώνας
19
περιβάλλον
393
παιδιά
729
Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα συναισθηματικής μάθησης MindUp - Η Σκιάθος γίνεται «MindUp island»!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», ο Δήμος Σκιάθου και το διεθνές  Ίδρυμα Goldie Hawn παρουσιάζουν με ενθουσιασμό στη Σκιάθο το πρόγραμμα MindUP, με το οποίο η Σκιάθος θα πρωταγωνιστήσει σε εθνικό επίπεδο.

Φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων κατασκευάζουν "πράσινα" αυτοκίνητα - Κάνουν το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με κόστος 0.2 ευρώ

Όλο και πιο δυναμικά φαίνεται πως μπαίνει στις ζωές μας αλλά και στις αυτοκινητοβιομηχανίες η ηλεκτροκίνηση. 

Μόρια: Καρδιοπάθειες, επιληψία, διαβήτης - Κραυγή αγωνίας για 140 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κάνουν έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για αυτό το πολύ σοβαρό ιατρικό ζήτημα και να μεταφέρει όλα τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×