op
×

Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού - Η Πανσέληνος της αποκατάστασης

Διαβάστηκε
Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού -   Η Πανσέληνος της αποκατάστασης

Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού -   Η Πανσέληνος της αποκατάστασης 

Στην ακμή του δεύτερου οίκου των αξιών πραγματοποιείται, στις 12 Νοεμβρίου και στις 3 και 35 λεπτά μετά το μεσημέρι, η Πανσέληνος του μήνα, κορυφώνοντας τα γεγονότα της άκρως εκρηκτικής και ανατρεπτικής Νέας Σελήνης που προηγήθηκε.

Στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και συγκεκριμένα στην 19 μοίρα και 51΄ η Σελήνη, υιοθετώντας τη γήινη ιδιοσυγκρασία του Ταύρου, αντικρίζει σε διαμετρική αντίθεση τον μεταμορφωτικό  Ήλιο του Σκορπιού.

Η ανάγκη αυτής της Πανσελήνου ταυτίζεται με τη φύση του σταθερού, συντηρητικού και πρακτικού ζωδίου που τη φιλοξενεί. Το κύριο χαρακτηριστικό  της φύσης του Ταύρου, η κτητικότητα,  καθορίζει- ως πρωτεύουσα ανάγκη του- την εδραίωση της σταθερής οικονομικής και συναισθηματικής βάσης. Η αίσθηση της ασφάλειας εδώ προέρχεται από την… κατοχή και είναι συνώνυμη της ευτυχίας του.

Στα μέσα του σεληνιακού μήνα, η Πανσέληνος επικεντρώνεται  σε ζητήματα της περιοχής του Ταύρου που δεν είναι άλλα από τα χρήματα, τα συναισθήματα και την απόλαυση των κεκτημένων της.

Με σύμμαχους, τον παρορμητικό Ωροσκόπο της Πανσελήνου στην11η μοίρα και 22΄του Κριού και το οργανωτικό Μεσουράνημα στην 6η  μοίρα και 10΄του Αιγόκερου, η άμεση δράση συμμαχεί με την οργάνωση και στοχεύουν στην εδραίωση της πολυπόθητης ασφάλειας.Ο Άρης, κυβερνήτης του Ωροσκόπου, σε αρμονική όψη με τον Δία υπογράφει υπεύθυνα για δράση, κίνηση και εγρήγορση. Η επικοινωνία, λεκτική ή μη, ενδέχεται να γίνεται κάπως χαοτική με την φαινομενική ανάδρομη κίνηση του Ερμή. 

Ο  ανάδρομος πλανήτης Ερμής σε στενή επαφή με τον Ήλιο, εκτός από την επικοινωνιακή δυσλειτουργία που προκαλεί, έχει την τάση  να επαναφέρει θέματα αλλά και ανθρώπους από το παρελθόν με σκοπό να επαναφέρει στο προσκήνιο ή και κλείσει για πάντα παλιούς λογαριασμούς… 

Έντονη η ανάγκη των ημερών για ελευθερία και ανεμελιά, με την Αφροδίτη να κινείται στο ζώδιο του Τοξότη. Οι μη πιεστικές σχέσεις και ο ενθουσιασμός κυριαρχούν...

Τα ταξίδια και οι ονειροπολήσεις προσφέρουν τη χαρά της διασκέδασης εκφράζοντας απόλυτα τις ανάγκες της. Οι μέρες της παραμονής της στο ζώδιο του Τοξότη θα ήταν πραγματικά ένα διάλειμμα ανάπαυλας, αν ο κίνδυνος της εξαπάτησης δεν ήταν ορατός με την απειλητική, δυσαρμονική όψη του Ποσειδώνα. Στο ασαφές και ομιχλώδη τοπίο η δυσκολία είναι να διαχωριστεί το ουτοπικό από το πραγματικό. Οι ιδεατοί έρωτες μπορούν να αποδειχθούν… ακατάλληλες ερωτικές σχέσεις.

Άμεσα επηρεαζόμενοι από την ενέργεια της όψης αυτής είναι οι Τοξότες, Ιχθύες, Δίδυμοι και Παρθένοι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο, ιδιαίτερα γύρω από την 13η μοίρα των ζωδίων αυτών.

Η έκδηλη, κινητική διάθεση του πλανητικού σκηνικού, μετά από το κλίμα έντασης που προηγήθηκε, προσφέρει τη δυνατότητα σταθεροποίησης και αποκατάστασης των τριγμών που δημιούργησαν οι απρόβλεπτες συγκρούσεις, κυρίως στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων αλλά και γενικότερα  στις κοινωνικές ή επαγγελματικές επαφές.

Η αναγεννητική ικανότητα του Ήλιου του Σκορπιού και η τάση του να μεταμορφώνει το περιβάλλον, ώστε να εξυπηρετεί το ζητούμενο της Πανσελήνου, συμβαδίζει με τη διέξοδο που φανερώνει ο πλανήτης Πλούτωνας στην αντίθεση των Φώτων, του Ήλιου και της Σελήνης.

Σε περίοπτη θέση - στον δέκατο οίκο του Ωροσκοπίου - ο κύριος την μεταμόρφωσης, ο πλανήτης Πλούτωνας, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για αναπροσαρμογή μέσα από εμβάθυνση και αξιολόγηση των σχέσεων. Ουσιαστικά είναι το αίτημα της εποχής μας, των εκλείψεων που προηγηθήκανε αλλά και των επόμενων καθώς η μοίρα- στην οποία πραγματοποιείται η Πανσέληνος- ενεργοποιεί τη Σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου του 2020.

Ο ευνοϊκός συσχετισμός του Κρόνου και του Ποσειδώνα, όπως και οι αρμονικές τους όψεις με τον Ήλιο και τη Σελήνη δίνει στα όνειρα υπόσταση. Η κατάκτηση ενός οράματος που αντιμετωπίζεται υπεύθυνα, έρχεται ως ανταμοιβή και δικαίωση για όσους εργάστηκαν για αυτό..  

Η αρκετά ευεργετική όψη ευνοεί ιδιαίτερα τα ζώδια του νερού, Ιχθύς, Καρκίνους και Σκορπιούς του τέλους του δευτέρου και αρχές του τρίτου δεκαημέρου καθώς και τα ζώδια της γης Αιγόκερους, Ταύρους και Παρθένους της ίδιας περιοχής.

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου στρέφει την προσοχή μας στη διασφάλιση των υλικών και των συναισθηματικών αποκτημάτων δίνοντας την ευκαιρία για αποκατάσταση και εδραίωση των αξιών μας. 

Απευθύνεται ιδιαίτερα στα σταθερά ζώδια, Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους κυρίως του τρίτου δεκαημέρου, καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στις μοίρες των ζωδίων αυτών. 
Ασπα Μόρφου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr


Σχετικά άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×