op
×

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράσεις για την Φύση και τον Άνθρωπο από την Κοινότητα του Οργανισμού Ηλέσιον

Διαβάστηκε
Κάλεσμα συμμετοχής σε δράσεις για την Φύση και τον Άνθρωπο από την Κοινότητα του Οργανισμού Ηλέσιον

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράσεις για την Φύση και τον Άνθρωπο από την Κοινότητα του Οργανισμού Ηλέσιον


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Αν αγαπάς την Φύση είτε τον Άνθρωπο και θέλεις να γίνεις και εσύ μέλος της πιο δυναμικής ομάδας για την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της βιοποικιλότητας και της διατροφικής μας κληρονομιάς, δήλωσε τώρα τη συμμετοχή σου και την ενίσχυση των δράσεών της!

Ξεκινήσαμε τις δράσεις μας «Ερευνώ και αξιοποιώ βότανα και παραδοσιακά αμπέλια για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων σταφυλής».

 • Για την διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας των βουνών μας.
 • Για την δημιουργία καθαρών τροφίμων από κάθε χημική ρύπανση. 
 • Για την δημιουργία προϊόντων με σημαντική θετική επίδραση στον μεταβολισμό του ανθρώπινου οργανισμού και 
 • Την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, γνωστών και ως «βιολειτουργικά τρόφιμα».

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις δράσεις μας πατώντας εδώ.

Σας προσκαλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας για να βοηθήσουμε όλοι μαζί την Φύση και τον Άνθρωπο.

Στόχος μας να καλύψουμε το κόστος της έρευνας και της διάχυσης των αποτελεσμάτων σε όλη την Κοινωνία των Πολιτών.

Πώς να υποστηρίξετε τις δράσεις μας

 • Ελάτε μαζί μας στις δράσεις μας για την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της βιοποικιλότητας και της διατροφικής μας κληρονομιάς!
 • Υποστηρίξτε οικονομικά τις εξορμήσεις μας. Ενισχύστε τις προσπάθειες της Κοινωνίας των Πολιτών! Το έργο μας χρειάζεται πόρους. Οποιαδήποτε δωρεά, όσο μικρή κι αν είναι, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Φύση και τον Άνθρωπο.
 • Μοιραστείτε τα νέα με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους σας. 

Μπορείτε να κάνετε κατάθεση στον ειδικό λογαριασμό μας στην τράπεζα για τις ερευνητικές μας δράσεις.

Η διατροφική μας κληρονομιά εντάσσεται στον πολιτισμό μας και η ενίσχυσή των δράσεών μας αποτελεί έξοδο εκπιπτόμενο από την φορολογία. (Δείτε λεπτομέρειες πατώντας εδώ).

Οι μέχρι σήμερα δράσεις και το έργο μας


Στον Οργανισμό Διατροφής και Περιβάλλοντος “Ηλέσιον” είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούμε τον άνθρωπο και την φύση. Μετά από έρευνα πολλών ετών, το 2008 δημιουργήσαμε τον πρώτο βιολογικό οίνο φυσικής οινοποίησης, χωρίς προσθήκη θειωδών συντηρητικών -με βάση ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα- ο οποίος με την πάροδο του χρόνου γινόταν όλο και καλύτερος…

 Με την δημιουργία του Οργ. Ηλέσιον έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την σταδιακά αυξανόμενη παραγωγή ζωντανών τροφίμων, τα οποία αποτελούν δώρο υγείας για τον ανθρώπινο οργανισμό και ένα κερδισμένο στόχο μας.

Με βάση την αποκτηθείσα καινοτομία Ηλέσιον, ο κάθε φίλος του κρασιού μπορεί να έχει στο ποτήρι του κρασί όσο ελαφρύ και όσο γλυκό το επιθυμεί, όπως γινόταν παραδοσιακά από την Αρχαία Ελλάδα.

Η Κοινότητα του Οργανισμού Ηλέσιον κατόρθωσε μέχρι σήμερα:

 • Να βρει τρεις «ξεχασμένες» από την πολιτεία πολύ παλιές γηγενείς ποικιλίες  σταφυλιών το «Κοσμάρι», την λευκή και την κόκκινη «Κολοκυθάρα».
 • Να βρει παραδοσιακούς σπόρους από γηγενή φυτά στα βουνά.
 • Να οινοποιήσει πολλές φορές με μεγάλη επιτυχία «άκρατο οίνο» με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα! Ο υψηλόβαθμος άκρατος οίνος του Ηλέσιον είναι φυσικής και ερυθράς οινοποίησης με άγριους γηγενείς ζυμομύκητες. Δεν έχει γίνει προσθήκη θειωδών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων, είναι 100% από σταφύλι!  Δεν υπέστη πρωτεϊνική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε!
 • Να καλλιεργήσει με φυσικό τρόπο μαζί με τα “ζιζάνια” και με επιτυχία βιολογικό ρύζι στη περιοχή «Φύση» (NATURA) του Σπερχειού ποταμού. 
 • Να εγγράψει πολλά μέλη και συνδρομητές με καθημερινές δράσεις στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών.
 • Να ενημερώσει πολλούς πολίτες μέσω του site για την φυσική οινοποίηση και την δυνατότητα παραγωγής οίνου χωρίς χημικά.
 • Να ενημερώσει πολλούς πολίτες και άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την οικοαυτάρκεια και την δυνατότητα αυτόνομης παραγωγής τροφής.

Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ

Η Κοινότητα του Οργανισμού Ηλέσιον

www.helession.comΣχετικά άρθρα

Οι άγριοι βίσονες επιστρέφουν στη Ροδόπη μετά από 800 χρόνια!

Το ζώο είναι «σύμβολο ελπίδας για την άγρια βιοποικιλότητα στην οροσειρά της Ροδόπης», δήλωσε ο Χρίστοφ.Το σχέδιο επιστροφής του βίσονα έχει εκπονηθεί από μια οργάνωση που ονομάζεται Rewilding Europe. Οι ευρωπαϊκοί βίσονες έχουν ύψος 1,8 μ. και ζυγίζουν έως και 900 κιλά.  Στον μικρό βίσονα έδωσαν το όνομα Nadezhda, που σημαίνει «ελπίδα» στα βουλγαρικά.

Κάλεσμα στον Άρειο Πάγο στις 15/10 για να σταματήσουμε την απέλαση της Ιρανής Sharareh Khademi και της κόρης της Diana

Η Sharareh Khademi διέφυγε από το Ιράν για να γλιτώσει από την συστηματική καταπίεση του συζύγου της, παίρνοντας μαζί και την εξάχρονη κόρη της.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×