op
×

Κι αν μπουν στο σπίτι σου, ποιο το πρόβλημά σου; Έχεις τίποτα να κρύψεις; Του Δημήτρη Βεργίνη

Διαβάστηκε
Κι αν μπουν στο σπίτι σου, ποιο το πρόβλημά σου; Έχεις τίποτα να κρύψεις; Του Δημήτρη Βεργίνη

Κι αν μπουν στο σπίτι σου, ποιο το πρόβλημά σου; Έχεις τίποτα να κρύψεις; Του Δημήτρη Βεργίνη  Dimitris Verginis


Κι αν μπουν στο σπίτι σου, ποιο το πρόβλημά σου;

Έχεις τίποτα να κρύψεις;

Κι αν κοιμηθούν στο κρεβάτι σου, ποιο το πρόβλημά σου, έχεις κάποιον να κρύψεις;

Κι αν διαβάζουν και τα προσωπικά σου μηνύματα στο κινητό, στις εφαρμογές του, αν βλέπουν φωτογραφίες σου, ποιο το πρόβλημά σου, έχεις κάτι να κρύψεις;

Μην αντιδράς!

Εξάλλου, αφού σε δέσουν, σου φορέσουν κουκούλα, σε χτυπήσουν, στο τέλος θα έρθει ο εισαγγελέας για να γίνουν όλα νόμιμα.

Να αποκτήσουν επίφαση νομιμότητας τουλάχιστον.

Μην αντιδράς.

Έχεις τίποτα να κρύψεις;

Αφού σε σταματήσουν στη μέση του δρόμου, σου μιλήσουν με αγένεια, ψάξουν την τσάντα σου, το αυτοκίνητό σου, αφού σου κάνουν σωματικό έλεγχο, αφού σου κατεβάσουν το παντελόνι, το εσώρουχο, αφού σου κάνουν κολπικό και πρωκτικό έλεγχο, θα σε πάνε για τα τυπικά στην Ασφάλεια.

Μην αντιδράς.

Τι φοβάσαι;

Οι κακοποιοί φοβούνται όταν τους πάνε στην αστυνομία.

Εσύ έχεις τίποτα να κρύψεις;

Μου το ‘πε ο θείος μου: «αυτοί πήγαιναν γυρεύοντας, έμεναν δίπλα σε κατάληψη κι όταν τους χτύπησαν δεν άνοιξαν την πόρτα τους, σε εσένα γιατί να έρθουν, έχεις τίποτα να κρύψεις;».

Μου το ‘πε ο συνάδελφος: «για έναν τυπικό έλεγχο τον σταμάτησαν, τι ήθελε να τους ζητήσει τα διακριτικά τους, έξυπνος το έπαιζε;  Εκτός κι αν είχε τίποτα να κρύψει».

Μου το ‘πε ο υπάλληλος στο πρακτορείο: «μπες μέσα, περνάει η πορεία σε λίγο, κουβαλάς και το κράνος, μη σε μπερδέψουν με αυτούς και σε μαζέψουν, αν και εσύ δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, ε;».

Εσύ που είσαι αξύριστος, εσύ που φοράς μαύρα, εσύ που συχνάζεις σε συγκεκριμένες γειτονιές, σε συγκεκριμένα μαγαζιά, εσύ που κουβαλάς κράνος στη βόλτα σου, εσύ που είσαι αγόρι κι έχεις πιασμένο απ’ το χέρι το αγόρι σου στην έξοδό σας, εσύ που είσαι κορίτσι και φιλάς το κορίτσι σου στο μπαρ, εσύ που πας πανεπιστήμιο αλλά όχι στα πάρτι κομματικών οργανώσεων στη Μύκονο, εσύ που διαβάζεις τόσα βιβλία αναρχικών και κομουνιστών, εσύ που τρέχεις στα φεστιβάλ, που κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ, που πας ακόμη σε πορείες, που ανεβαίνεις στα βουνά ενάντια σε επενδύσεις χρυσού ή ανεμογεννητριών, που σηκώνεις ανάστημα σε εργοδοτικές γαλέρες, εσύ δεν το καταλαβαίνεις ότι προκαλείς;

Ότι παίζεις με την τύχη σου;

Οικογένεια δεν έχεις να σου μιλήσει, να σε μαζέψει;

Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι δυνάμει ένοχος για κάτι;

Ότι παρακολουθείσαι ούτως ή άλλως;

Εσύ, ποιον πας να ξεγελάσεις;

Εσύ, κάτι ακόμη, κάτι πιο μεγάλο κρύβεις.

Και ξέρεις;

Κι αν νομίζεις δεν κρύβεις, εμείς θα το βρούμε.

Γιατί σημασία έχει εμείς τι νομίζουμε.

Να φοβάσαι, λοιπόν, γιατί θα το βρούμε.


Λέξεις Κλειδία - Tags
Δημήτρης Βεργίνης Βία
129
Αστυνομία
50
Σχετικά άρθρα

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ την στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ που αποδεικνύει την σκευωρία της αστυνομίας

Αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο του Open και του Μαρίνου Αλειφέρη από τη στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη στην οδό Ματρώζου. Μεταξύ άλλων, θα ακούσετε τον άνθρωπο που κατηγορείται για αντίσταση, να ζητεί από τους αστυνομικούς να μην τον ταπεινώνουν, επισημαίνοντας πως δεν τους αντιστάθηκε.

Θάνος Μικρούτσικος από το νοσοκομείο και εκατοντάδες καλλιτέχνες: "Δεν θα αφήσουμε μόνη την οικογένεια Ινδαρέ"

Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×