op
×

Κούλογλου: Ο κ.Χρυσοχοΐδης έχει βγάλει το Χάρο παγανιά

Διαβάστηκε
Κούλογλου: Ο κ.Χρυσοχοΐδης έχει βγάλει το Χάρο παγανιά


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αναστασία Γιάμαλη για τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ο κ. Κούλογλου επεσήμανε ότι η αδυναμία της κυβέρνησης  της ΝΔ να δώσει λύσεις στα προβλήματα που είχε υποσχεθεί θαύματα, από την ανακούφιση της μεσαίας τάξης έως το προσφυγικό, έχουν οδηγήσει τον κ. Χρυσοχοίδη σε έναν επικίνδυνο αντιπερισπασμό με υπερβολικά δυσανάλογα αστυνομικά μέτρα ώστε να ικανοποιηθεί ένα μέρος του κοινού της ΝΔ. Οι πρακτικές όμως αυτές θα οδηγήσουν τελικά στο να σκοτωθεί άνθρωπος. 
 
Αναφερόμενος στην επίθεση στην οικία Ινδαρέ ο κ. Κούλογλου επεσήμανε ότι  εισαγγελέας υπήρχε στην επιχείρηση, όχι στο σπίτι. “Άκουσαν οι άνθρωποι ποδοβολητά στην ταράτσα τους, ανέβηκαν να δουν τι συμβαίνει και έφαγαν το ξύλο. Εκεί δεν υπήρχε ούτε εισαγγελέας, ούτε προειδοποίηση εισαγγελέα. 

Είναι μία πολύ καθαρή περίπτωση όπου τα όργανα ξεφεύγουν από τα όρια και ξυλοφορτώνουν, στην συγκεκριμένη περίπτωση τελείως αθώους ανθρώπους, τους βάζουν κουκούλα, τους περνούν χειροπέδες, τους πάνε στο τμήμα και τους φορτώνουν και ψεύτικες κατηγορίες.
 
Εδώ έχουμε συγκεκριμένα περιστατικά, δεν είναι το μοναδικό, ότι βρέθηκε ένας Αστυνομικός αφηνιασμένος και τους έδειρε. Πρόκειται για συνεχή περιστατικά, πρόσθεσε  ο ευρωβουλευτής του ΣυΡιζΑ μιλώντας για το ίδιο θέμα στο ράδιο σταθμό Real FM την άδεια. Μπαίνουν σε κινηματογράφους και συλλαμβάνουν ανήλικους γιατί έβλεπαν μια ταινία. Εισβάλουν σε ντισκοτέκ και διατάζουν όλοι κάτω υποτίθεται για να βρουν ναρκωτικά. Περνούν κορίτσια και τα ξεγυμνώνουν στην Πατησίων, αγόρια και τους κατεβάζουν τα παντελόνια.”

Ο ίδιος ο κύριος Αλιβιζάτος που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, τον έβαλε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην επιτροπή που θε ελέγχει την αστυνομική βία, μίλησε για συνεχόμενα περιστατικά. 
 
“Ο κύριος Χρυσοχοΐδης έχει βγάλει το χάρο παγανιά. Θα σκοτωθεί άνθρωπος. Είναι ακριβώς επανάληψη της περιόδου 2004-8 που κατέληξε στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Πώς φτάσαμε στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου; Προηγουμένως είχαμε μία σειρά από περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και όχι μόνο δεν τιμωρούνται τα αρμόδια όργανα, αλλα επιπλέον τα καλύπτει η αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Είχαμε τα περιστατικά με τον ξυλοδαρμό στη ζαρντινιέρα, στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας που είχαν βάλει οι αστυνομικοί τον έναν κρατούμενο να βαράει τον άλλον.  Και στο τέλος καταλήξαμε στον Κορκονέα ο οποίος νόμιζε ότι θα σκοτώσει και δεν θα πάθει τίποτα. Σας θυμίζω ότι ο Κορκονέας το βράδυ μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, όταν γύρισαν στο αστυνομικό τμήμα,  πήρε τη γυναίκα του τηλέφωνο και της είπε ξέρεις θα αργήσω δύο-τρεις ώρες και θα έρθω στο σπίτι - γιατί περίμενε ότι θα τον αφήσουν.”
 
Ελπίζω ο κύριος Αλιβιζάτος - επειδή βλέπω ότι δεν έχει επανέλθει στην απειλή παραίτησης παρότι αποκαλύφθηκε ότι  του έλεγε ψέματα ο κύριος Χρυσοχοΐδης και μετά βγήκαν τα καινούργια  βίντεο και ηχητικά - να μην σπαταλήσει την σοβαρότητα του ανεχόμενος μία υπόθεση που είναι χαμένη  γιατί θα γίνουν και άλλα τέτοια περιστατικά.”
 
“Ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα είναι το πρόβλημα της ανομίας δηλαδή της μη τήρησης και μη σεβασμού των  νόμων, το οποίο παρουσιάζεται διαχρονικά και ιστορικά επί όλων των κυβερνήσεων. Αυτή η ανομία πρέπει να αντιμετωπιστεί και να γίνει μία ολόκληρη συστηματική προσπάθεια. Ασφαλώς η εγκληματικότητα υπάρχει, δεν έχει όμως να κάνει τώρα με τις καταλήψεις. Δηλαδή ο κ. Χρυσοχοΐδης τα κάνει αυτά για επικοινωνιακούς λόγους. Αφού φωνάζουν πρώτα τις κάμερες και μετά πηγαίνουν τα ΜΑΤ. “
 
“Ζω σε μία χώρα της Ευρώπης όπου σέβονται τους νόμους και συχνά αναρωτιέμαι γιατί δεν τους σεβόμαστε κι εμείς. Αλλά αυτό προϋποθέτει μία ολόκληρη εκπαίδευση, προϋποθέτει αλλαγή νοοτροπίας που γίνεται σταδιακά και δεν επιβάλλεται μόνο με αστυνομικά μέτρα τα οποία μάλιστα είναι πολύ δυσανάλογα του παραπτώματος. Το κάθε παράπτωμα πρέπει να τιμωρείται  σύμφωνα με τον νόμο που παραβιάζεται. Περνάνε παραδείγματος χάρη συνέχεια με κόκκινο. Με κόκκινο στο Βέλγιο δεν περνάει κανείς.  Αλλά αν βάλεις ΜΑΤατζήδες να πλακώνουν στο ξύλο όποιον  περνάει με κόκκινο - εντάξει μπορεί να αρέσει σ’ ένα μέρος του κοινού σου αλλά στην πραγματικότητα δεν λύνεις κανένα πρόβλημα.”
 
“Αυτά συμβαίνουν διότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα στο προσφυγικό που είχε υποσχεθεί ότι θα το λύσει δια θαύματος,  τα έχει κάνει θάλασσα στις επενδύσεις. Θυμάστε ότι την επόμενη εβδομάδα από τις εκλογές θα έμπαιναν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Τις έχετε δει πουθενά; Όχι. Τα έχει κάνει θάλασσα με τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και τη μεσαία τάξη. Θυμάστε ότι έλεγε αυτό το κοινωνικό επίδομα ήταν ψίχουλα. Τώρα δίνει λιγότερα «ψίχουλα» σε πολύ λιγότερους  και κόβεται και η -μερικη εστω- 13η σύνταξη. Επειδή έχει αποτύχει σε όλα τα άλλα θέματα έχει βγάλει τα MAΤ και ικανοποιεί το εσωτερικό της ακροατηρίο που θέλει λίγο ξύλo. Αλλά αυτό δεν θα τα κρατήσει για πολύ καιρό. Ο κόσμος πέρα από θεάματα θέλει και άρτο.”

Σχετικά άρθρα

Υπογράφουμε εδώ: Αλληλεγγύη στην οικογένεια Ινδαρέ - Όχι στην αστυνομική βία

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, διαβάσαμε σοκαρισμένοι την είδηση ότι, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ 

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ την στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ που αποδεικνύει την σκευωρία της αστυνομίας

Αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο του Open και του Μαρίνου Αλειφέρη από τη στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη στην οδό Ματρώζου. Μεταξύ άλλων, θα ακούσετε τον άνθρωπο που κατηγορείται για αντίσταση, να ζητεί από τους αστυνομικούς να μην τον ταπεινώνουν, επισημαίνοντας πως δεν τους αντιστάθηκε.

Θάνος Μικρούτσικος από το νοσοκομείο και εκατοντάδες καλλιτέχνες: "Δεν θα αφήσουμε μόνη την οικογένεια Ινδαρέ"

Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ.

Αναρχοκομμουνίστριες γιατρίνες έβαλαν στον Ινδαρέ ψεύτικο κολάρο για να δείχνει κακοποιημένος;

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι  ο Δημήτρης Ινδαρές επιχείρησε να αφοπλίσει έναν ανδρα των ΜΑΤ, τα δύο παιδιά του πετούσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, ενώ δεν έγινε καμία χρήση βίας καθόλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.  Σύμφωνα με ασφαλίτικες πηγές αναρχοκομμουνίστριες γιατρίνες έβαλαν στον Ινδαρέ ψεύτικο κολάρο για να δείχνει κακοποιημένος.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×