op
×

Συμβουλές για την αγορά ενός σπιτιού

Συμβουλές για την αγορά ενός σπιτιού

Συμβουλές για την αγορά ενός σπιτιού

Η αγορά ενός σπιτιού, ειδικά για πρώτη φορά, μπορεί να είναι από συναρπαστική, μέχρι εντελώς τρομακτική διαδικασία. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για την τοποθεσία, το είδος της κατοικίας κτλ. Δείτε παρακάτω κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι χωρίς να κάνετε μεγάλα λάθη.

Συμβουλευτείτε ένα μεσιτικό γραφείο

Μερικοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι ένας μεσίτης που έχει καταχωρήσει ένα σπίτι προς πώληση θα λειτουργήσει σκληρά για τον αγοραστή. Ενώ αυτό μπορεί να ισχύει σε μερικές περιπτώσεις, μιλήστε με το μεσιτικό γραφείο της Ρούλα Ρουβά Real Estate θα σας εκπροσωπήσει στην αγορά ενός σπιτιού με τον καλύτερο τρόπο.

Κάνετε τη δική σας έρευνα αγοράς

Αφού συμβουλευτείτε ένα μεσιτικό γραφείο ήρθε η ώρα να κάνετε την δική σας έρευνα αγοράς. Χάρης στο διαδίκτυο, είναι δυνατόν να μάθετε πολλά για μια γειτονιά και ένα σπίτι με λίγα μόνο λεπτά έρευνας. Χρησιμοποιήστε το internet για να αναζητήσετε πράγματα όπως το ποσοστό εγκληματικότητας στην περιοχή, η απόσταση από τη δουλειά σας, τοπικά εστιατόρια, πλησιέστερο νοσοκομείο ή και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που θα είναι σημαντικό για εσάς.

Πάρτε αποφάσεις ορθολογικά, όχι συναισθηματικά

Λαμβάνοντας υπόψη το μέσο μέγεθος μιας τιμής κατοικίας, είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές που κάνετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Επομένως αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί με όλα τα διαθέσιμα γεγονότα και όχι με το συναίσθημα.

Προφανώς, τίθεται το ερώτημα αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την πληρωμή ενός δανείου και τα λοιπά κόστη. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε:

  • Έχει το σπίτι αρκετό χώρο για τις τρέχουσες ανάγκες σας και τα μελλοντικά σας σχέδια;
  • Χρειάζεστε μια μεγάλη αυλή για κατοικίδια, υπαίθρια διασκέδαση ή χόμπι;
  • Προτιμάτε να βρίσκεστε κοντά σε γείτονες ή θέλετε ιδιωτικότητα;
  • Είναι το design και ο σχεδιασμός του σπιτιού κάτι που σας ελκύει; 

Επομένως είναι σοφό να εξετάσετε τις ανάγκες σας, σε σύγκριση με το σπίτι, και να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για την κατάστασή σας.

Αφού βρείτε ένα σπίτι που αισθάνεστε ότι θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας, πάρτε ένα φίλο ή συγγενή μαζί σας όταν πάτε να δείτε το σπίτι. Ζητήστε από το φιλικό σας πρόσωπο να μπει στη θέση σας, και να αξιολογήσει το σπίτι. Θα πρέπει να σκεφτεί τα πάντα, όπως οι τρέχουσες ανάγκες σας στο χώρο, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας καθώς και η επιθυμία σας να βρίσκεστε κοντά σε συγκεκριμένους ανθρώπους ή δραστηριότητες. Έχοντας ένα διαφορετικό άτομο να κοιτάξει το σπίτι σύμφωνα με τα συμφέροντά σας μπορεί να εμφανίσει κάποια πράγματα που μπορεί να είχατε παραβλέψει.

Είναι λογικό αν δεν έχετε όλες τις απαντήσεις. Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο φοβισμένοι από όλα τα βήματα και τις πληροφορίες που σχετίζονται με μια αγορά σπιτιού μήπως και κάνουν κάποιο λάθος. Αυτή είναι μια λανθασμένη προσέγγιση. Λάβετε υπόψη τις συμβουλές του μεσίτη και σιγουρευτείτε ότι τις καταλάτε. Έπειτα συζητήστε αυτές τις πληροφορίες με έναν αξιόπιστο φίλο ώστε να ακούσετε και την δική του άποψη. Αν καταλήξετε ότι είναι μια καλή απόφαση, τότε είναι καιρός να αγοράσετε ένα σπίτι.


@pixabay

Λέξεις Κλειδία - Tags
συμβουλές
84
σπίτι
73
αγορά
17
Σχετικά άρθρα

"Το σπίτι μου": Η εκπληκτική έκθεση ενός μαθητή και η απογοητευτική απάντηση του δασκάλου [ΦΩΤΟ]

Ο ποιητικός τρόπος που το παιδί περιγράφει το σπίτι του είναι καθηλωτικός. Η απογοητευτική απάντηση του δασκάλου, ωστόσο, αποτυπώνει την μιζέρια που χαρακτηρίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας δίνει συμβουλές για τον καύσωνα

Το καλοκαίρι η ζέστη είναι συνώνυμη με την ξενοιασιά και την ξεκούραση, πραγματικά όμως η παρατεταμένη ζέστη και ο παρατεταμένος καύσωνας κρύβουν και κινδύνους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×